yakarov Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Bo producenci nie konsultują się z nami ;P...i wychodzą takie cudeńka...chyba, że z połyskiem są ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Panowie, do Cymy CM.028 będzie pasował kompensator z AKMu? Mam na myśli oryginał z Works11 ;) Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Witam, może ktoś z Was mi powie jak wyjąć GB z body, bo cos od selektora ognia mi blokuje... :cry: Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Wbrew pozorom selektor trzeba odkręcić... Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Wiem odkrecilem, ale cos mi blokuje, GB sie rusza ale nei chce wyjść;/ Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Arafat-pasuje Stopczas- odkręcasz chwyt pistoletowy, odkręcasz selektor ognia, zdejmujesz wajchę, wyciągasz ten mały ZnAlowy "cosik" na którym wajcha się trzyma. Wtedy GB powinien wyjść bez problemu- przy okazji uważaj na mechanizm selektora po prawej stronie GB, lubi spadać i się gubić :) Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Dzieki Cyku, tylko kurcze wszystko tak zrobilem i nadal nie chce wyjsc:( Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Sprawdź czy kable się gdzieś nie zaczepiły. Polecam też wyjąć najpierw frontset :). Użyj troszkę siły, jeśli widzisz że nic go nie trzyma. Możliwe, że po prostu ciasno siedzi Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 (edited) stopczas jaka replika? sprawdź przewody, osadę kolby (boyi/vfc) - wyjąłeś lufę(tm standard)? edit" sorry cyku- nie zauważyłem że to samo napisałeś:) Edited August 8, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Panowie, dwa pytania :D Mam CM.028C z kolbą M4, którą rumunkę da się zamontować? Na ebaybanned są dwie. Jak zdemontować łoże przednie? Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Zapewne tą ;) o ile o kolbę chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Tak, jest tam też do BOYIa Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Ale tą do boja po prostu podmienia się z tą szkieletową. I składa się w lewo zamiast w prawo ;) A teraz ja mam pytanie: Czy kolba z mojego poprzedniego posta podejdzie do Cymowego AKM'a? Bo mam wątpliwości... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Dzięki cyku i SoP-PeL, dałem radę zrobić to bez wyjmowania GB i nie uszkodziłem go:) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 :D Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Ładnie Arafat. Czym robiłeś? Jaka farbka? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 NFMki - piaskowa i czarna. Pryskane z wysoka raz jednym kolorem, raz drugim ;) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Ciekaw jestem co Panowie na to WINTOREZ ZROBIONY W POLSCE zapraszam do oglądania galerii Kolega z ekipy na bazie nowej cymy AKM47 zrobił coś takiego :) Z tego co wiadomo jest to 4replika na świecie i do tego najlepiej wykonana :) Niedługo więcej informacji od autora (jak tylko wróci z delegacji i się wreszcie zarejestruje). Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Jak w każdym "Vintorezie" (celowo w cudzysłowiu) i tutaj można się do czegoś przyczepić ;) - to co najbardziej razi w oczy to kolor przedniej "okładziny" oraz kolor i kształt magazynka. Dla porównania zdjęcia ostrego: http://picasaweb.google.pl/ksajkowski/9x39VALVSSVSK94IInne Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Tak jak już powiedział Kazik- można się doczepić :). Ale to jest tylko kosmetyka, której poprawa nie zajmie dużo. Replika naprawdę świetna, gratulacje! Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 magazynek będzie zmieniany, nie przyjechał w ostatniej dostawie ;) Quote Link to post Share on other sites
drfreeman Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Witam to ja wykonałem tego Vintoreza kturego przedstawił Szmerglu.Krutki opis bazą był AK47 Cymy,body zastało przerobione na stałe przez spawanie niema lużnych blaszek maskujących itp. tłumik wykonany z aluminium wpełni funkcjonuje wycisza.Co do okładziny kolor można zmienić dzięki za uwagę,magazynek docelowo będzie ten,oczywiście przemalowany.Tuning: FTK Guarder SP150 Infinite Torque-Up Kit for TM AK-47/47S zamiast sprężyny 150 HurricanE M130 komora hop up king arms motor Eagle Force Hammer 1100S.Przypominam 100% kopi orginału nieda się stwożyć ,starałem się odwzorować jak najdokładniej orginał jak to wyszło oceńcie sami. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Wizualnie jakiś długi mi się ten magazynek wydaje ;) Dłuższy niż zwykłe do 74ki. Jako magazynek możesz też rozważyć także coś takiego (produkcja jakiegoś Fina): http://s260.photobucket.com/albums/ii23/ru...p;current=1.jpg http://s260.photobucket.com/albums/ii23/ru...p;current=3.jpg http://s260.photobucket.com/albums/ii23/ru...p;current=5.jpg http://s260.photobucket.com/albums/ii23/ru...rent=AkVal2.jpg Czyli mag do AK74 (raczej te produkcji MAG, P&J, VFC czy G&P ze względu na długość) z ręcznie dorobionymi "żeberkami". Quote Link to post Share on other sites
drfreeman Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Ciekawy pomysł,czyli coś takiego plus ręcznie żeberka,też o tym myślałem możę da się zrobić Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 Mnie ten wintorez nie kręci - w ogóle. Jakiś taki tylko z "grubsza". Niby to to- ale jak się przyjrzeć widać sporo niedoróbek. Nie żebym jakoś wielce wybrzydzał - wielki szacun za pracę. Ale myślę że trochę estetyki wykonania by się przydało. A oto moje maleństwo. Full Stell AKM: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts