Gisher Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) http://madonion.eu/t...rown-p1200.html Niekoszerne, ale jak dla mnie przyjaźniejsze w użytkowaniu, i kto jest ogarnięty to może sobie sam takie skręcić (od razu kilka sztuk, nie żal jak jedne zginą :icon_smile: ) Edited October 6, 2012 by Gisher Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 (edited) Orientuje się ktoś gdzie można dostać teraz tego chesta? Używan yza około 30 zł. na Allegro obecnie nie ma a potrzebuję (są dwie sztuki ale makabrycznie styrane). Interesuje mnie dosyć żywe kolory :icon_wink: Edited April 9, 2013 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Za 30 zł w żywych kolorach raczej nie dostaniesz. Ogólnie tego chest riga za 30 zł będzie ciężko, takie bez uszkodzeń to minimum 50 zł chodzą. Niby art-fox ma ładne za 80 zł, ale to fotka poglądowa, także ciężko powiedzieć czy naprawdę sprzedaje niesprane (choć w opisie aukcji/w sklepie pisze że przeważnie tak). Są aktualnie na allegro, poszukaj dokładniej ;) Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Już znalazłem, ale dzięki za informacje :) Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 A Bush Hat'a w DPM'ie w Polsce można gdzieś dostać w znośnej cenie czy trzeba sprowadzać ? Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Na allegro dość regularnie idzie kupić. Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Stosował ktoś pas od pattern'a 58 jako paska do spodni ? Tak sobie ostatnio pomyślałem, że jak by kupić właśnie ten pas i szelki z plecakiem (zawsze coś by się tam upchnęło co jest akurat nie potrzebne ale może się przydać), a na pas zawiesić ze 2 ładownice od PLCE (jakieś takie przyczuchrane) na jakąś drobnice i manierkę w systemie Alice (powinna pasować, co nie ?) i stanowiło by to 1 linię, 2 chest rig, a 3 w razie konieczności plecak (ale nie ten od szelek, tylko normalny). W sumie nie wyszło by to drogo bo z tego co widziałem to te el. są dosyć tanie. Quote Link to post Share on other sites
Clare Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 (edited) Stosował ktoś pas od pattern'a 58 jako paska do spodni ? Tak sobie ostatnio pomyślałem, że jak by kupić właśnie ten pas i szelki z plecakiem (zawsze coś by się tam upchnęło co jest akurat nie potrzebne ale może się przydać), a na pas zawiesić ze 2 ładownice od PLCE (jakieś takie przyczuchrane) na jakąś drobnice i manierkę w systemie Alice (powinna pasować, co nie ?) i stanowiło by to 1 linię, 2 chest rig, a 3 w razie konieczności plecak (ale nie ten od szelek, tylko normalny). W sumie nie wyszło by to drogo bo z tego co widziałem to te el. są dosyć tanie. Jest to to dość często stosowana opcja, ze względu na to, iż pas ten jest po prostu wygodniejszy od pasa PLCE. 'Lubuje' się w nim książe Karol, który na niemalże wszystkich spotkaniach z żołnierzami nosi do munduru pas P58 :icon_smile: Edited May 7, 2013 by Clare Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Nie wiedziałem za bardzo gdzie to napisać, otóż na stronie dpm-soldier jest Biblioteczka brytofila i jest tam pozycja "Brytofilski Lans" jednak po kliknięciu jest komunikat "błąd 404 strona nie istnienie" ma ktoś może ww. tekst ? Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Najlepiej zwróć się do administracji strony. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Nic tam nie ma bo brytole nie potrafią się lansować :P Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Dobra, a teraz pytanie z innej beczki. Z czego najlepiej zrobić wkład miękki do kamizelki ECBA ? I w miarę możliwości prosiłbym o fotkę rozłożonego owego wkładu abym sobie jakoś ogarnął jak to ma wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Dobra, a teraz pytanie z innej beczki. Z czego najlepiej zrobić wkład miękki do kamizelki ECBA ? I w miarę możliwości prosiłbym o fotkę rozłożonego owego wkładu abym sobie jakoś ogarnął jak to ma wyglądać. Karimata... 2 warstwy, szeroka taśma do klejenia... wykładzina pokojowa dywanowa i wiele inny wystarczy poczytać :D Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ok, przeszukam 34 strony tematu. A przerabiał ktoś chesta z układu szelek X na układ szelek H ? Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 (edited) mam dwa pytania 1. Co to za buty i co są warte bo dostałem taki nówki i zauważyłem kontrakt MoD http://www.denbighar...gnum-Boots.html 2. Czemu te buty się rozlatują - podeszwa się kruszy strasznie i nie da się w nich już chodzić po 2 wypadach w teren(pomimo że but był fabrycznie nowy) http://dpm-soldier.p.../images/24b.jpg Desert Assault Boots NSN: 8430-99-978-7076 Edited May 28, 2014 by Pablo1986 Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 1. Magnumy raczej bym odradził, bo strasznie polecieli z jakością na przestrzeni lat, może poza modelem amazon. Ale wciąż jest znacznie więcej, znacznie lepszych modeli. 2. Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć, aczkolwiek brzmi to źle, może jakaś wada, gorszy gatunek, bądź są tak stare, że podeszwa pęka. Z jakiegoś powodu od bardzo dawna ich nie użytkują w armii, tylko meindle i lowy. Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Dzięki za info, Magnumy grunt że koszerne i kosztowały 20 Funtów więc raczej zostaną, Co do desertów to postaram się dzisiaj poglądową fotkę wrzucić Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Nie wiem czy pytam w dobrym miejscu więc z góry przepraszam. Chodzi mi o rozmiarówkę. Jeśli mam 100cm w pasie, 106 w biodrach i szew wewnętrzny spodni 87 cm to czy spodnie 85/100/110 będą na mnie odpowiednie czy powinienem szukać czegoś ciut większego? Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Znalazłem odpowiedź w internetach. 85/100/116 lub 90/100/116 DDPM może być większy niż DPM w tym samym rozmiarze Jest regulacja w obwodzie w spodniach DDPM i DPM o ok 2 cm z każdej strony - w dół oczywiście Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Ogólnie w ciuchach DPM jest bardzo dobra rozmiarówka i zdecydowanie można kupować takie ubrania jak metka podpowiada. Z MTP jest już gorzej, bo nie dość, że była partia z wszytymi złymi metkami, to jeszcze ciuchy ogólnie się "skurczyły" ":D Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Nie wszystkie ciuchy się skurczyły. Koszule, kurtki i spodnie są okej o ile mają wszyte dobre metki. Problemy są podobno przy zestawach gore, polarach itp. Quote Link to post Share on other sites
Fush1 Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Ma ktoś może dojście do brytyjskich UBACOW w DPM? Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 To obecnie istne białe kruki (mam na myśli te szyte tak jak csy w ddpm). Quote Link to post Share on other sites
rotsaved Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Czy do Chest Rigg'a Dpm wejdą magazynki od AK? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 (mam na myśli te szyte tak jak csy w ddpm). A to są jakieś inne w ogóle dostępne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts