aciepk Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Dwa centymetry różnicy między 112 a 120? Coś chyba z moją koszulą jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Ile masz wzrostu i jak leży na tobie ta bluza 190? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Koszula nie bluza... Leży normalnie, ale ogranicza ruchy rąk przez ten ciut przymały zapas w klacie i w barkach. Edited July 4, 2011 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Ok, mogę już potwierdzić - na moje wymiary (185/115) jest OK koszula 190/112 :) Quote Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Gdzie można zdobyć bluzę i spodnie PECOC w DPMie? Na ebayu widzę tylko jedne spodnie i to tylko w MTP... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 PECOC w MTP? PECOC był w Hybrydzie i DPMie a nie w MTP. Będzie ci naprawdę trudno to zdobyć. Quote Link to post Share on other sites
BrotherJan Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Bywają od czasu do czasu na ebayu, ale za duże pieniądze. Według mnie nie warto, ani to do rekonstrukcji ani jakoś specjalnie użyteczne. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 http://allegro.pl/spodnie-trousers-temperate-weather-mtp-pas-104cm-i2547135997.html Brytofile, to je kosher MTP? Jak takie portki sprawdzą się w naszych, ostatnio dość częstych, tropikalnych niemal upałach (niby po gaciach-bawełniakach monowskich chyba tylko gore może być gorsze, ale mimo wszystko ;) )? Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jaki rozmiar spodni Lightweight DPM będzie na mnie najlepszy? Jako podpowiedź podam, iż Flecktarn noszę grupę 8 (175-185/80/90) i pasuje w sam raz. Nie wiem nawet co te numerki oznaczają poza pierwszym, w DPM już zupełnie nie mam pojęcia. Może ktoś ma porównanie? Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 w DPM już zupełnie nie mam pojęcia. Może ktoś ma porównanie? 85/88/104 85 długość nogawki 88 pas - +/- 2 cm 104 biodra weź miarę zobacz co ci wyszło i szukaj. Jeśli jestes bardzo wysoki to w DPM 85 dł nogawki to max - widziałem 80 i 75 czyli dla niższych osób. Jeśli masz większe biodra niż pas to to uwzględnij w poszukiwaniach rozmiaru. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Jeśli jestes bardzo wysoki to w DPM 85 dł nogawki to max Pojawiają się spodnie z nogawką 90. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Z ta długością to coś dziwnego mi się dzieje bo przed zakupami pomierzyłem sie dokładnie i trafiłem wg numerków na fajny rozmiar... który okazał się na długość o wiele za duży. Pas/biodra git tylko nogawki za długie. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Bo w armii JKM spodnie się podwija pod tzw. twistery zamiast bluzować je na bucie z pomocą sznurków (podobnie jest w przypadku USMC i spodni MCCUU). Są dłuższe dlatego, żeby nie wyłaziły spod twisterów podczas klękania. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Co to są twistery? Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) Masz ładnie opisane do czego i jak się używa tych twisterów. http://dpm-soldier.pl/mundur/podwijanie_nogawki.html Edited October 3, 2012 by zlymadafaka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 404, nie odnaleziono. Lin nie działa. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Powinno już działać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Yyy... to ja pozostanę przy opcji zwykłego wsadzania nogawki w but, co tasiemki świetnie ułatwiają :D. 100% niekoszer. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Ja proponuję tobie wyciąć ten sznurek i zastąpic go guma i stoperem. Ja sobie tak zrobiłem i też układam tak na bucie - fakt że nie jest to mega kontraktowe ;) ale spełnia swoje zadanie i w razie zsunięcia twistera nie zatrzyma ci dopływu krwii do stopy :icon_mrgreen: a znam taki przypadek. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Corey, ale po co? :D Wsadzę sobie nogawkę, jak robię od lat chyba sześciu do buta i śmiga ino roz a tasiemka tylko ułatwia sprawę. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) Dexter nie wiem jak ty to zrobiłeś ale te spodnie które posiadam jak mają na metce 85/... to długość nogawki wynosi dokładnie tyle na szwie po wewnętrznej stronie nogawki. Zazwyczaj +-1cm ale to zależy już od kroju i modelu. Edited October 6, 2012 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 A tak w ogóle to gdzie można dostać te twistery? Bo ściągnie z wysp to niezbyt opłacalny interes. Quote Link to post Share on other sites
Jeremak Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 A tak w ogóle to gdzie można dostać te twistery? Bo ściągnie z wysp to niezbyt opłacalny interes. Na pewno w warszawskim P.X.ie. http://demobil.com.pl/gumki-do-spodni-us-p-4165.html Mam, korzystam już ok. roku, trzymam zawsze z butami. W innych sklepach militarnych: prawdopodobnie, trzeba poszukać. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 albo allegro: http://allegro.pl/us-army-military-bdu-boot-blousers-multicam-acu-i2696170059.html Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 O, dzięki. Przynajmniej wiem już pod jakim hasłem szukać bo wcześniej alledrogo nie dało mi wyników. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts