Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam to samo tylko, że esky.

Ładować laduję. Nie wiem jak większe pojemności - u mnei radzi sobie z 7.4v. Za tą cenę jest ok. Strzelam się na razie pół roku i z pakietem wszystko ok. Używam do niej zasilacza od laptopa :)

pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam pytanko. Podpiąłem 7,4 pod springa m120 i nie pociągnęło tego i po sekundzie poleciał demek z jednego z ogniw w baterii. Bateria działa przy mniejszych springach i nie było żadnych objawów palenia się. Czy mogę śmiało dalej używać pakietu czy go sobie już podarować.

Pytam bo pierwszy raz się zetknąłem z czymś takim w moich li.

Obstawiam, żeby go sobie podarować dla świętego spokoju ale wolę się dowiedzieć od kogoś bardziej obeznanego w tym temacie.

Posted (edited)

Wolfran - Czy się zmieści to musisz sobie sam zmierzyć ile masz miejsca w boxie, są podane wymiary pakietu. A da radę to za mało powiedziane, ta bateria dałaby radę nawet M190. Wystarczy Ci dużo mniejszy i tańszy pakiet, ten da taki rof, że coś zwyczajnie pójdzie z dymem.

Edited by Fedajkin
Posted

Prośba - polećcie pakiet 11,1 o możliwie największej pojemności i wydajności do kolby HK 416 (kolby, nie prowadnicy). W prowadnicy kolby siedzi mosfet, na zewnątrz nie chcę wyprowadzać kabli. Zostaje tylko wnętrze kolby. Na razie biegam z takimi:

http://www.modelmotor.pl/desire-v6-15c-a-07-4v-1100mah-li-pol.html

i zarówno RoF jak i reakcja na spust nie porywa.

Zastanawiam się nad taką:

http://www.modelmotor.pl/desire-v6-15c-11-1v-1100mah-li-pol.html

Posted

hej,mam pakiet z firmy http://www.energypower-rc.com w moim ak cymy (0.46 spring m150,kable niskooporowe i mosffet) mój pakiet to 11.1v 3700mAh 25C aktualnie chyba juz niedostępny,reakcja na spust ładna,a n auto trochę się boje strzelać :D wystarczy single i szybkie naciskanie spustu i kulki ładnie lecą ,,serią" trochę wolniejsza ale serią ;] wymiary masz podane,ceny przystępne,złącze balansera do przerobienia w przypadku accucel 6,nigdy nie wykorzystałem całej batki,zawsze wystarcza prądu ;] a jak masz dobrą ładowarkę to można szybko podładować od auta :P

Posted

Mi styka te 17 k/s, a mysle ze tyle da rade.

Poza tym spaliłem tydzień temu już podobny pakiet, tyle że Turnigy, a potrzebuje coś taniego i w miarę dobrego.

Jeżeli wymiary Ci spasuja proponuje TEN

Posted

Dokładnie, w niskim przedziale cenowym masz IMAX B6i to jest najlepsze co za mniej więcej podane kwoty możesz wyrwać, no i ma w komplecie zasilacz, którego do innych ładowarek nie dodają.

Posted

Tak w ogóle, czy w t-deansach wskazane jest odłączanie wtyków pociągając za kabelki czy t-deansy? Gdy próbuje za wtyczki, średnio idzie, a przez kabelki to łatwo, tylko boje się, że rozerwę je... czy tak łatwo oderwać kabelki od wtyczki?

Posted (edited)

Mam m120 przy lipo turnigy 7.4 2000mah 20-30c - czyli słabszym niż to z linku :D

I rof na silniku jg jest soczysty, reakcja spustu też zacna, w pełni dla mnie zadowalająca, jak na dobrej batce 9.6

M120 oczywiście uciągnie bez najmniejszego problemu.

Polecam tylko wymienić wtyki na t-connector.

Edited by screw
Posted

Dziękuję za informacje oraz rozwianie moich wątpliwości ;) Wtyki w replice mam już w standardzie T-connector. Dorzucenie tego wtyku do baterii to tylko formalność ^_^