Wombat Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Na tym zdjęciu jest mundur polski starszego typu: http://img339.imageshack.us/img339/8011/mu...mundurek2ly.jpg Czy ktoś może mi powiedzieć jak dobrze kamufluje? Wydaje się dobry na lasy iglaste jesienią, ale pytam osoby z doświadczeniem :) Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Mam ten mundur, potocznie zwany wzorem 89 lub "żabą" :wink: . Kamuflaż całkiem niezły, używam go od jakiegoś czasu. Można do niego dokupić plcekak, grube rękawice i rogatywkę w takim właśnie kamuflażu. Ciemniejszy od woodlandów i czasem lepiej maskuje. Niestety na lato nie bardzo wygodny, bo jest wykonany z grubego drelichu. Quote Link to post Share on other sites
boron Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 No jesienią przyznam że niezły, ale dzisiaj kumpel w takim biegał to troche się spocił :) Zresztą kosztuje tylko 7 zł w Agencji Mienia Wojskowego więc 10/10 cena / jakosć Quote Link to post Share on other sites
gigayacek Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Ten mundur dobry jest do ciemnych lasów bo wszędzie indziej jesteś wielką zieloną plamą (jak żaba :D ) a pozatym grzejesz sie strasznie w nim a schnie baaardzo długo Quote Link to post Share on other sites
Weq Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 O ile mi wiadomo nie jest to kamuflaż stricte leśny tylko raczej łąkowo-bagienno-polanowy. Mi się wydaje, że kamufluje dobrze (nie miałem jakichś ewidentnych sytuacji, że się wyróżniałem). Pozdrawiam, Weq Quote Link to post Share on other sites
Kilson Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 No jesienią przyznam że niezły, ale dzisiaj kumpel w takim biegał to troche się spocił :)Zresztą kosztuje tylko 7 zł w Agencji Mienia Wojskowego więc 10/10 cena / jakosć A czy ktos wie czy w warszawie mozna w podobnej cenie cos dostac ?? W agencji mienia wojskowego powiedzieli ze nie maja mundurow. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 Wbrew pozorom wcale nielatwo dostac mundur wz 89. Juz latwiej o "deszczyk". Ja dalem za ten mundur na allegro 150 pln, wiem ze przeplacilem, ale byl dokladnie w moim rozmiarze i sie uparlem aby go kupic. Jesli ktos wie gdzie dokladnie mozna go kupic za 7 pln, to kupie sobie zapasowy komplet, albo dwa! :D Ogolnie jestem zadowolony, swietny mundur na wiosne/jesien. Na lato raczej za cieply, wtedy przesiadam sie na BDU ripstopa. Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 A czy posiada ktoś plecaczek z kompletu? Taką zmodernizowana kostkę http://www.allegro.pl/item102472538__zasob..._kamo_zaba.html - jak to sie przedstawia - lepsze niż stary odpowiednik? Pozdrawiam Ryb Quote Link to post Share on other sites
sirrafael Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jesli ktos wie gdzie dokladnie mozna go kupic za 7 pln, to kupie sobie zapasowy komplet, albo dwa! :D Pikace przyjacielu ;) U nas w lublinie w AMW sa takie mundury :P Jezeli cos, to moglbym kupic 2 mundury i wyslac paczke do Ciebie :) Skontaktuj sie tylko ze mna na gg i bedzie git ;) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 O ile mi wiadomo nie jest to kamuflaż stricte leśny tylko raczej łąkowo-bagienno-polanowy. Mi się wydaje, że kamufluje dobrze (nie miałem jakichś ewidentnych sytuacji, że się wyróżniałem). Pozdrawiam, Weq hehehehehe, łąkowo-bagienno-polanowy :lol: :lol: :lol: A więc MON stwierdził, że wzór żaba, będzie na łąki, bagna i polany. Kurwa, zajebiscie :D dawno sie tak nie uśmiałem, dzięki :lol: a obecny jest jaki? do leśnej ściółki, zagajników i karmników dla jeleni? :lol: :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
gigayacek Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 A czy posiada ktoś plecaczek z kompletu? Taką zmodernizowana kostkę Plecak zreszta też sie do niczego nie nadaje szelki tez sie wpijają wszystko co jest twardsze w plecaku niż suche skarpetki to wpija sie w plecy a szelki na dole przyczepuione są do plecaka w takim miejscu ze jak wypełnisz plecak to ci sie będa wbijać w plecy. Ogółem plecak nadaje sie ewentualnie do noszenia kanapek a na pewno nie na 3 dni w las. Quote Link to post Share on other sites
rooster Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Szukam munduru typ deszczyk, możecie podać mi jakieś strony gdzie można dostać ten typ munduru? dodam że chcemy z kumplem skompletować sobie całe wyposazenie LWP z tamtych lat Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Allegro Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Czy ktoś może mi powiedzieć jak dobrze kamufluje? http://www.spat.szczecin.pl/public_4.html Może sie do czegoś przyda :wink: Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Mam na sprzedaz behatke z czarnym kolniezem nieuzywana na 176cm chyba wedlug praktyki nie rozmiaru. (o taka mala reklama) Quote Link to post Share on other sites
Harry Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Czy to czasem nie jest ten wzór, który wycofano, bo odkryli, że "świeci" jak się patrzy na niego przez noktowizor ?? :D Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Ponawiam pytanie: ktoś widział US-a żabę? Poszukuję takowej, może byc sprana... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Chyba łatwiej będzie o I typ TCU. Naprawdę. Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Wiem, wiem... kiedyś (w zasadniczej) miałem takową żabę uesową. I mogłem sobie zostawic (to się nazywa przedsiębiorczośc).... :ściana: ale za to mam ..... wspaniałą panterę :!: :wink: :F Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Niestety, obawiam się, że US w panterę to rarytas - zwykły mundur nie był specjalnie rozpowszechniony. Najpopularniejsze elementy to jak zwykle bechatka i rogatywka. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 A w AMW nic nie mają? Tam kompletne mundury chodzą podobno po góra 10 zeta. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Stary! Spróbuj kupić w AMW kompletne moro (że o US nie wspomnę), opinacze w rozmiarze powyżej 26, albo żabę. Normalnie jak znajdziesz taki oddział AMW to Foka Cię ozłoci. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Jako Królik rzecze :lol: Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 jakis czas temu we wroclawiu byl wlasnie taki oddzial AMW :P fakt, opinacze to rozmiary male, ale zabe dostac mozna bylo nawet na mnie (albo i wyzsze istoty, lecz o budowie zblizonej)... ba, nawet rekawiczki zalog czolgowych chodzily po 1,50zl (a fajne, skorzane byly...ino brazowe) ale czy nadal mozna dostac...moge sie w sobote przejechac :P ...a i moro ostatnio jeden koles sprzedawal na targu staroci (ale stan byl praktycznie magazynowy-troszke magazynem smierdzial, a nieuzywany byl chyba Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Takie pojedyncze moracze się trafiają. W różnym stanie i różne rozmiary, choć zwykle małe i w 90% piechocińskie. Ale pewnego i stałego źródła nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts