pidzejfat Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 No teoretycznie tak, najlepiej to na KJW (ta sama replika). Nie jestem przekonany czy w 100% jest skopiowany (np troszeczkę inne są magazynki i do KJW od TM nie pasują) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Problem w tym że części do tego nigdzie nie ma w Polsce, a przynajmniej nie te które ja chciałem :wink: Nic, trza będzie pokombinować jak fundusze wpadną. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 KJW jest w standardzie TM jednak TM nie robi 19 ani 23 a jedynie 17 i 26 więc są różne długości bloków BB przez co niektóre części nie są wymienne. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 I jak ten pistolet się trzyma po dłuuugiim czasie ? Ponieważ chciałem kupić bo jest dosyć tani ,170 zł to chyba najtańsza replika z blow backiem Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Ponad 2 lata, użytkowany jak to boczniak- okazyjnie i wedle sytuacji, bardzo zadowolony jestem z tego Klocka. Moc średnia i kuleczki lecą powooli, ale zasięg wciąż tak samo niezły. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 I jak ten pistolet się trzyma po dłuuugiim czasie ? Ponieważ chciałem kupić bo jest dosyć tani ,170 zł to chyba najtańsza replika z blow backiem Gdzie go można dostać za 170zł? Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_g23_heavy_weight_auto_back_gas_pistol_kjw-19.html Tutaj , tyle ,że plastyczny zamek. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Dzięki, lepiej dołożyć i kupić z metalowym ? Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Kup z metalowym. Plastikowy podobno potrafi strzelić samym zamkiem. Do tego metalowy ma piękny odgłos przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ok, metalowego znalazłem tylko na taniemilitaria ale tam na pewno go nie kupię, może uda się odkupić od kolegi. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ewentualnie metalowy zamek zawsze można sobie dokupić kiedyśtam. Quote Link to post Share on other sites
sylipp Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Obecnie u Krakmanów są obie wersje. Zarówno z plastikowym jak i metalowym zamkiem. Różnica w cenie to ok 100 zł i tu pytanie czy warto dopłacać tylko za ładniejszy dźwięk? Mnie nie zależy na lansie, tylko na tym by replika działała jak należy jako typowy i bardzo rzadko używany boczniak. Z racji tego wolałbym kupić ten tańszy i w różnicy wziąć jeszcze jeden magazynek i prawie , że by jeszcze na butlę gazu wystarczyło. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Jak było pisane: plastikowy zamek ma tendencje do spadania z prowadnic bo jest zwyczajnie giętki. Trzeba g wtedy pacnąć coby wskoczył z powrotem. A boczna MUSI być niezawodna. Quote Link to post Share on other sites
sylipp Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Jak było pisane: plastikowy zamek ma tendencje do spadania z prowadnic bo jest zwyczajnie giętki. Trzeba g wtedy pacnąć coby wskoczył z powrotem. A boczna MUSI być niezawodna. Czytałem też, że zależy to od użytego gazu. Są mocniejsze i słabsze gazy i ten problem na słabszym nie występuje. W zimie to i tak nie strzelam więc takie rozwiązanie też dałoby radę. Wersję z metalowym zamkiem ma kolega i bardzo fajny pistolet, ale mnie wystarczyłby ten plastik, jednak faktycznie niezawodność to też ważna cecha. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Chcesz rady? Więc: kup metal. Chcesz potwierdzenia swojego zdania? OK: kup z plastikowym. Quote Link to post Share on other sites
sylipp Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Chcesz rady? Więc: kup metal. Chcesz potwierdzenia swojego zdania? OK: kup z plastikowym. Czyli będzie metalowy zamek. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Jaka perswazja :biggrin: Co do tematu, to dla mnie nie ma opcji, żeby boczniak był plastic fantastic :icon_eek2: Wybierałbym metal od razu, chociażby z powodu klimatu :) Poza używaniem na strzelankach od czasu do czasu też i w domu użyjesz, nie powstrzymasz się :P Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Cześć! Szukam odpowiedzi na pewne pytanie: Czym różni się glock opisany jako Heavy Weight od KP-03? Z opisu na Taiwangunie nic niewynika, prócz 5 gram więcej na korzyść pierwszego... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Company Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Czyżby chwyt marketingowy , żeby przykuć nazwą (Heavy weight) poszukiwaczy wiernej kopii ? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Otrzymałem odpowiedź od sklepu ;) Różnią się muszą/szczerbinką + KP-03 ma wycięcia (dziury) na zamku u góry ;) A nikt nie odkrył, że KP-03 występuje też w oliwce i dlatego zdecyduję się najpewniej na niego :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PiPES Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Posiadam tego Glocka jakieś 1,5 roku. Pół roku po zakupie oddawałem go jeszcze na gwarancji do naprawy bo coś nie działał. W tym roku też go oddałem, gdyż nawalił młoteczek. Szukam obecnie innej klamki może mniej awaryjnej i na co2, co by zimą poszaleć. Glocka prawdopodobnie sprzedam, gdyż jest po naprawie i niech tak zostanie :D Quote Link to post Share on other sites
Zieluch13PBP Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Panowie, czy ma ktoś instrukcję/ link do istrukcji jak rozebrać tego Glocka? Wpadł mi w piach i muszę go dokładnie przeczyścić bo sie spust i zamek zacina. Quote Link to post Share on other sites
Sebek94 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Panowie, czy ma ktoś instrukcję/ link do istrukcji jak rozebrać tego Glocka? Wpadł mi w piach i muszę go dokładnie przeczyścić bo sie spust i zamek zacina. http://img810.imageshack.us/img810/1548/dsc00092s.jpg Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 A następnie: wybijasz tylny pin, odkręcasz śrubkę z tyłu, wyciągasz mechanizm kurkowy. Z przodu wybijasz pin, odkręcasz przednią śrubę i wyciągasz sust z metalowym wewnętrznym szkieletem. Z zamka to prosto- wyciagasz BBunit jak w każdym innym gaziaku. Quote Link to post Share on other sites
Tona Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Różnią się muszą/szczerbinką + KP-03 ma wycięcia (dziury) na zamku u góry ;) No ale jak to jest z zamkiem w tym KP-03 ? Sory jeżeli odpowiedź jest gdzieś na forum no ale jakoś się nie mogę doszukać. Metalowe są między innymi zamek to jest z tego: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_g23_heavy_weight_metal_auto_back_gas_pistol_kjw-22.html Natomiast w opisie KP-03 nie ma słowa o tym co jest metalowe a co nie. Wie ktoś może jak to jest z tymi zamkami? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts