Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Ale po kiego dłuższą? :D. Zasadniczo się da. Dowolną w standardzie gaziaków TM czyli np taką do SOCOMa czyli 123 czy tam 133mm. Gumkę no najlepiej KMH jak gdzieś dorwiesz (haha) a jak nie to na specu są Action Army i sam je ostatnio montuję, są git. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Dłuższą dlatego bo chcę z tego zrobić snajperkę ;P A tak na serio, jakby wcisnąć do tego glocka precki powiedzmy 10 i 15cm to nie będzie różnicy w skupieniu? KMHeada wiem, że nie ma od dawna bo jakiś czas temu miałem VSR i wiem, że nigdzie w zasadzie ich nie ma. A jeszcze co do tych tłoczków, są 2 wersje, zimowa i letnia, czym to się różni i jaką lepiej wcisnąć? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Jeden pies, te wersje to marketing. Z precką nie świruj i wstaw odpowiednik stocka tylko firmy lepszej. Bo sądzę, że sam byś niedługo po zakupie przeklął jednak kompaktową klamkę którą musiał byś tachać z tłumikiem. A różnica w skupieniu i tak nie bedzie duża. Pamiętaj o stabilizacji lufy wewnętrznej w lufie zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Ok, skoro tak twierdzisz, to Ci zaufam ;D Dzięki za pomoc. Dobra, pistolet mam już u siebie i zauważyłem, że lufa zewnętrzna strasznie lata więc stabilizacja lufy wewnętrznej traci sens. Czy tak ma być? Ma ktoś jakiś sposób aby to wyeliminować? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Co rozumiesz przez strasznie i konkretnie- jak Ci lata? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Lufa zewnętrzna razem z komorą bardzo lata, w Colcie Bella i Berettcie Socom Gear tego nie było. Zamiast być sztywno sztywno przymocowane do repliki to lata w każdą stronę. Wyczytałem gdzieś, że to normalne. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Ale w jakiej pozycji zamka? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Ona seryjnie tak lata, taka produkcja, możesz zaryzykować i na lufie wewnętrznej wymienić uszczelkę na grubszą ale licz się z tym ze może mieć opory w prawidłowym ruchu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Bo niektórzy marudzą, że przy otwartym zamku im lata ale tak ma być przecież. Grunt, żeby przy zamkniętym nie latało. I nie lata. Oczywiście ma pewien luz ale sama nie lata i tak własnie jest dobrze :D. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Odświeżę temat, można dostać do tego nowy bb unit ? Bo mojemu odłamał się kawałek tylnej ścianki i tyłem nieco gazu ucieka, ale strzela,choć wolę to wymienić,stąd moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Spytaj u taiwanguna, powinni mieć części zamienne. Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Napisz do taiwanguna. Powinni mieć. Mi ostatnio zbijak zaworu wymieniali.... Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Wie ktoś jak wymontować sam cylinder z jego metalowego szkieletu? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Yyy... Zdejmujesz zamek, sprężynę powrotną, lufę, odkręcasz śrubkę tam gdzie szczerbinka i wyjmujesz? Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Ta, ze szkieletem cylindra..... a mi chodzi by go rozłożyć ..... Quote Link to post Share on other sites
maszd2222 Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Witam. Ostatnio mam problem z glockiem. Bez włożonego maga zamek chodzi pięknie. cofa się wszystko gra. po włożeniu maga nagle po przeładowaniu zamek zostaje i nie chce się cofnąć do pierwotnego stanu, a gaz ucieka z maga. Już wcześniej się zacinał, ale tylko zacinał. Przesmarowałem, wyczyscilem, ale nic nie pomogło, bo teraz jest jeszcze gorzej - wystrzelił pieknie 15 kulek i teraz masakra. Prosiłbym o wskazowki i pomoc. Edited July 17, 2013 by maszd2222 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Sprawdzałes zbijak zaworu? Quote Link to post Share on other sites
maszd2222 Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 Wystarczyło bardzo dokładne półgodzinne smarowanie wszystkich miejsc, znowu chodzi jak złoto. Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Orientuje się ktoś gdzie dostanę tego glocka? Ani na taiwangunie ani na gunfire nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Jak ostatnio patrzyłem, to był na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 http://allegro.pl/listing/listing.php?string=glock+kjw ;) Quote Link to post Share on other sites
Snoozior Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 I teraz pytanie po się przymierzam do kupna tego owego Glocka,a nie wiem co jest za różnica pomiędzy tym:http://www.taiwangun.com/replika-g23-heavy-weight-metal-auto-back-gas-pistol-kjw a tym :http://www.taiwangun.com/kp-03-od-kjw Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 (edited) A oczy zdrowe? Jesteś w stanie rozpoznać, odróżnić kolory? Edited August 29, 2013 by Remington Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Kolory kolorami - droższy ma porting zamka i lufy. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 W takim razie chlastam się szmatą po twarzy. Już. Przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts