lup Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 link do dyskusji na arnim Wygląda na to, że kolejny aeg/aep made by [RASIZM PROWAZDI DO BANA!] może byc aep-em a dokładnie MP7-ką. Cały temat na wspomnianym forum jest dość zaśmiecony ale jest tam m.in. zacytowany mail od UTG potwierdzający, że coś takiego planują. Ktoś coś słyszał o tym? ps. Coż... nie wydawało mi się, ze moje sformułowanie jest rasistowskie, ale jeżeli tak to tych którzy poczuli się dotknięci niniejszym przepraszam. Moja "uwaga" dotyczyła negatywnego procederu wykozystania dzieci do cięzkiej pracy jaki nie jednokrotnie ma miejsce w dalekiej Azji. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Troche mi się wierzyc nie chce... Mp7 ma specyficzną konstrukcje- nie tak łatwo bedzie ją skopiowac, pomijając już kwestie patentów. Jeśli zrobią to ze zwykłym hop upem i niedopracowanym gb, bedzie to miało osiągi jak zabawki od "pana Marka" :roll: Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) Jeśli UTG=Well to u Krakmanów właśnie pojawił się noworodek. Świeżusi sprzęcik, jeszcze nie ma na stronce. Link zachodni: http://www.actionhobbys.co.uk/Well-R4-MP7-AEG_ABT2K.aspx Edited May 28, 2007 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Krakman ma już mp7 z well'a ?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Kubek z CFu ściągnął sobie jedno z HK (Wella, nie wiem od kogo UTG kupuje - podobno Both Elephant jest zaskakująco lepszy od Wella) - wygląda ładnie, za wyjątkiem wyjątkowo shitowego magazynka (który wygląda, jakby miał się za chwilę rozleźć) i, według samego Kubka, ma koszmarnie syfiastą baterię. Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Tak, krakman ma juz na magazynie R-4 Well, mp002, AUG z jg, scara z JLS i może coś jeszcze ;) Quote Link to post Share on other sites
v1 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Miał ktoś już to mp7 od wella w łapkach ? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Miałem, ale niezbyt długo. Foregrip nie chce się zastać w pozycji pionowej, magazynek wygląda jakby ktoś go potraktował młotkiem, ale tak poza tym to całkiem znośnie wygląda. Na chrono wyszło nam jakieś 235-240 fps, tylko Kubek marudził, żeby za dużo nie strzelać, bo bateria kiepsko trzyma. Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 No to super jak pojawi sie na tajwanie MP7. Wreszcie bedzie jakiś poręczny PM. Ciekawe czy cena będzie zbliżona do mp5 czy wyższa. Na zdjęciach z WGC widać baterie taką jak z Glocka CYMY. Też ma 6 ogniw. http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/well_aeg_mp7a1r4.jpg <-- na 3 zdjęciu. Dobrze główkuje?? :-F Quote Link to post Share on other sites
noah Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Nie, źle. W MP7 jest inni aku niż w Gloku Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 W Wellu jest taka sama bateria jak w Glocku. W TM jest większa. Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Dostepne od dzis u Krakmana: http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=713 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 cóż Westie, tam jest wyraźnie napisane, że bateria jest inna Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 No i prosze. Są nawet Low capy za 45 zł. Ale mi najbardziej podoba się to: "Gearbox: specjalny" :uśmiech: Jak dla mnie ta rączka z przodu jest troche bez sensu i zamist niej mogła by być latarka jak w Glauberytach :-F :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Hmmm... może dałoby się to jakoś przerobić, aby była latarka. Choćby szyna zamiast rączki + pierścień montażowy... To nie jest taki głupi pomysł, skoro i tak zamierzam strzelać z tego z jednej ręki XD. JA się uda, porobię zdjęcia i się pochwalę. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 W Wellu jest taka sama bateria jak w Glocku. W TM jest większa. Pisałem na podstawie TMa, fakt, ale nawet na stronce taiwangun piszą: W zestawie replika, ładowarka oraz bateria(7,2V 450 mAh - UWAGA! jest to większa bateria niż w CM.030) a więc chyba się mylisz Westie ;) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Tak, ale mniejsza niż TM'owska. Gdyby komuś się chciało kombinować, chodzi mi po głowie pomysł upiłowania kawałków tych podpórek które dociskają baterię i zamontowania między nimi sprężyny, ew. płytki na sprężynkach, która dostosowuje się do rozmiaru baterii (TMowska jest 3 mm dłuższa). Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 (...) Jak dla mnie ta rączka z przodu jest troche bez sensu i zamist niej mogła by być latarka jak w Glauberytach :-F :mrgreen: Ktorych glauberytach?? Bo PM-84 i PM-84P ma rączke. Dopiero późniejsze (PM-98 ma inny chwyt przedni). A R-4 w przystępnej cenie wiec znajdzie swoich amatorow (moze mocą nie powala ale nada sie do budynków). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Miałem w łapkach... wrazenie nawet dobre biorac pod uwagę że kosztuje 375zł :D Na boczna broń bedzie. Bezpiecznik w spuscie jak w glockach jest i działa :D Kolba dość stabilna ale frontgrip faktycznie nie trzyma się w przedniej pozycji. Magazynek lekki i plastikowaty ale luzów zbytnich nie zauwazyłem... Solidne przyżądy celownicze na moje oko i w pełni regulowane. Takie jak w orginale tzn 2 rodzaje. Quote Link to post Share on other sites
Kaczkins_osw Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A jaki to ma zasięg? jakie skupienie kulek? jaki jest zasięg skuteczny? hmm....? czy jest możliwość tuningu? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Mam dwóch kolegów z MP7 i żaden z nich nie narzeka na brak siły ognia W BUDYNKACH. Kultura pracy, ROF oraz szybkość kulki zadowalająca. A fakt iż jeden z nich biegał na otwartej przestrzeni z Mp7 by TM znaczy tylko i wyłącznie in plus dla tej repliki. Ale to temat o Mp7 z UTG ;) Poczekamy, zobaczymy, może na prawdę jest to dobry AEP. Ale ja bym na to nie liczył... Quote Link to post Share on other sites
macbeer Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Kupie sobie na urodziny :lol: Mnie głównie interesuje awaryjność replik... Więc zapodajcie jakieś info na ten temat. Pozdrawiam i z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Hmm, zauważyłem że MP7 z BE ma normalny przełącznik ognia po lewej stronie, mniejszy niż w Wellu. Poza tym nie widzę powodu, dla którego ta replika kosztuje w UK 25 funtów więcej. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Ma ktoś może R4 Wella? Jak oceniacie poziom wykonania i co ważne, czy warto wydać 400zl na niego? :D Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 (edited) Kupiłem go w niedługo po moim pierwszym poście tematu (w Dzień Dziecka :P). Wreszcie tanie MP7. Trochę się jednak rozczarowałem. Wykonanie jest nienajgorsze, wg mnie lepsze nawet niż R5 MP5. Plastik miły w dotyku. Waży to 1,3 kilo, prawie tyle co oryginał. W jednej ręce ciąży na przód, więc rączka jest jak najbardziej przydatna, chociaż blokada jest lipna i rączka chwieje się do tyłu. Na plus są przyrządy. Trochę słabo wykończone, ale świetnie działają, wszystkie RISy z metalu. A jak strzela? Mój egzemplarz ma niedo***** hop-up i nosi na ok 18-20m, po czym pikuje w ziemię, mówię o 0.2g. 0.12 są bez sensu, lecą w kosmos. Wysuszyłem lufę, wsadziłem podkładkę nad hop-up (nie ma dystansera, tylko plastikowa kształtka!!!). Nosi lepiej, ale strasznie na randomie - raz na 15 metrów, raz na 30 kilka, co parę serii. Podejrzewam że tłok jest zawalony smarem i syfi hop-up. Batka trzyma całkiem nieźle, ładowałem 6godzin (teoria mówi 2,5), wystrzeliłem na jednej batce ok. 15 magazynków. ROF dość niski, ale i tak na tyle szybki że 30 kulkowy low schodzi w niecałe 5 sekund. Dlatego dokupiłem od razu drugi mag, bez niego życie byłoby ciężkie. Magazynki naprawde dobrze wykonane, siedzą ciasno w gripie. Sam grip ma jednak luzy na łączeniach - czuć przy reloadzie. Kolba dobrze działa, dość stabilna przy rozłożeniu. Jak się ją zbyt energicznie wyciągnie to nie zdąży zaskoczyć blokada i zostaje w rękach :-F W pełni i bezboleśnie naprawialne rzecz jasna ;-) Warto sprejnąć silikonem po gwincie od tłumika ognia - lubi się zacierać. Gearbox full metal, silniczek chodzi luźno wokół osi, ale działa, łożyska plastikowe. Nie dotykam środka - bez samobójstw :-P Acha, nie radzę wyciągać gb, chyba że bardzo przeszkadza hop-up. Ułożyć kable i podpiąć do gb cięgno od trybu ognia w takiej ciasnocie to teksańska masakra :???: A jeszcze jedno: selektor chodzi strasznie "ślisko", semi jest trudno wyczuwalne, nieraz przeskakuje na auto jak się zawadzi Reasumując mój esej naprawdę fajna replika, warto choćby ze względu na wygląd :mrgreen: , ale osiągi znaczne gorsze niż się spodziewałem. Tylko stricte CQB. Edited June 14, 2007 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts