Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MOD Commander Recon Vest Guarder

Recommended Posts

Witam.

Mam pytanie czy ktos zetknął sie juz z tą kamizelką?

Jeżeli tak to jakie ma wrażenia z jej uzytkowania czy jest warta swojej ceny, czy pasuja do niej jakieś ładownice(molle), jak z wykonaniem?

I najważniejsze czy mając do wydania 400zł kupic ta kamizelke czy kamizelkę z miwo dokładnie chodzi mi o "panel oporządzenia taj" plus ładownice i kieszenie?

Link do kamizelki

http://www.allegro.pl/item112461564_nowosc...ersja_2006.html

Z góry dzieki za odpowiedzi i ewentualne porady.

Molle będzie pasować. Wykonane o ile wiem 1000 denier Cordura w Miwo takiej nie mają w oliwce. Mam większą wersję - daje radę (MOD Vest - niby RACK).

Cena normalna - jaj nie urywa (powiem nawet że ciut dużo), za 100 euro jest w San Marino, za 90 dolków w WGC. Ja za moja dałem mniej mimo iż droższa w WGC jest o 50$ (z pamięci). Ale oliwkę ciężko trafić.

Stalem przed podobnym dylematem...

Cena jak za podrobke jest dosc wygorowana, bo za podobna cene mozna kupic przykladowo kamizelke FLC ( http://www.allegro.pl/item112020692_molle_..._kontrakt_.html ) + jakies 3 wybrane moduły...

Co prawda docelowo dopasione MOLLE II wyjdzie drozej, ale poszczegolne elementy mozna sukcesywnie i powoli dokupywac w zaleznosci od wlasnych preferencji. W efekcie koncowym zostaje nam jednak kontraktowe SDS zamiast podroby, nawet dobrej...

Nazywanie Guardera podróbką jest oczywiście prawdziwe ale jak tak kiedyś przyjrzałem się paru produktom i porównałem np. z BHI to Guarder wygrał :)

Produkty z Miwo, choć nie z cordury, są OK. Wyjdzie taniej a na aitrsoftowe potrzeby jest to sprzęt wystarczający.

Produkty z Miwo, choć nie z cordury, są OK. Wyjdzie taniej a na aitrsoftowe potrzeby jest to sprzęt wystarczający.

A myślałem że ich sprzęt jest wystarczający w ogóle, np.:by jechac do Iraku. na strzselanki jebanki wystarczy mahgazynek wcisnąć w kieszeń. :)

A panel Taj + takie moduły będzie okej, jeszcze ci zostaneimiejsca, np.: na radio i manierkę.

Jasne Wilku - po Iraku też możesz zasuwać. Odnosiłem się do miwowej oliwki, która moim zdaniem nie spełnia standardów wojskowych. Nie mówiłem o projekcie, jakości wykonania czy innych materiałach.

Magazynek w kieszeń, powiadasz? A co mam zrobic jak mam 9? Powiedz, powiedz bo na pewno uratujesz wielu osobom airsoftowe życie. :evil:

Odnosiłem się do miwowej oliwki, która moim zdaniem nie spełnia standardów wojskowych. Nie mówiłem o projekcie, jakości wykonania czy innych materiałach.

To ja tu czegoś nie rozumiem, najpierw mówisz, że nie spełnia wymagań wojskowych, a potem sobie zaprzeczasz pisząc, że odnośnie standartów wojskowych nie miałeś na myśli jakości wykonania i materiałów :wink: . Możesz wyjaśnić? :)

Wukasz sam wiesz ile kieszeni ma kurteczka DPM :P Miwo daje rade, w oliwce też. Mi się jeszcze nic od nich nie spruło.

A że wątek jest o Guarderowym Recon Chest to dodam że dotykałem to to na żywo w Safarze i jak najbardziej daje radę tak jak MOD Vest (niby RACK).