HermanL Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Witam. Mam pytanie czy ktos zetknął sie juz z tą kamizelką? Jeżeli tak to jakie ma wrażenia z jej uzytkowania czy jest warta swojej ceny, czy pasuja do niej jakieś ładownice(molle), jak z wykonaniem? I najważniejsze czy mając do wydania 400zł kupic ta kamizelke czy kamizelkę z miwo dokładnie chodzi mi o "panel oporządzenia taj" plus ładownice i kieszenie? Link do kamizelki http://www.allegro.pl/item112461564_nowosc...ersja_2006.html Z góry dzieki za odpowiedzi i ewentualne porady. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Jeżeli do Guarder, to wykonanie nie może być złe. Jeżeli ma taśmy PALS to wszystko co da się na tym zaczepić będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Dee Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 86$ na wgc. Aj waj! Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Molle będzie pasować. Wykonane o ile wiem 1000 denier Cordura w Miwo takiej nie mają w oliwce. Mam większą wersję - daje radę (MOD Vest - niby RACK). Cena normalna - jaj nie urywa (powiem nawet że ciut dużo), za 100 euro jest w San Marino, za 90 dolków w WGC. Ja za moja dałem mniej mimo iż droższa w WGC jest o 50$ (z pamięci). Ale oliwkę ciężko trafić. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Stalem przed podobnym dylematem... Cena jak za podrobke jest dosc wygorowana, bo za podobna cene mozna kupic przykladowo kamizelke FLC ( http://www.allegro.pl/item112020692_molle_..._kontrakt_.html ) + jakies 3 wybrane moduły... Co prawda docelowo dopasione MOLLE II wyjdzie drozej, ale poszczegolne elementy mozna sukcesywnie i powoli dokupywac w zaleznosci od wlasnych preferencji. W efekcie koncowym zostaje nam jednak kontraktowe SDS zamiast podroby, nawet dobrej... Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 29, 2006 Author Report Share Posted June 29, 2006 Ok dzieki za odpowiedzi. A co sądzicie o kamizelce z miwo dokładnie chodzi mi o panel taj plus 4ładownice podwójne cqb do m4 , 2x cargo uniwersalne małe oraz potrójna ładownica cqb do pistoletu? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Nazywanie Guardera podróbką jest oczywiście prawdziwe ale jak tak kiedyś przyjrzałem się paru produktom i porównałem np. z BHI to Guarder wygrał :) Produkty z Miwo, choć nie z cordury, są OK. Wyjdzie taniej a na aitrsoftowe potrzeby jest to sprzęt wystarczający. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Z MIWO można wziąć Cordurę. Niestety nie ma oliwkowej - ale CCE nie jest zły :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Ale mówimy o oliwce. Choć też jestem zdania, że CCE czy niewypłowiały DPM łądnie będzie wyglądał na woodlandzie. Np. to CCE http://nic.konto.avx.pl/kamizelki/viewtopic.php?t=117 (o ile wiem wciąż jest to kupienia) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Produkty z Miwo, choć nie z cordury, są OK. Wyjdzie taniej a na aitrsoftowe potrzeby jest to sprzęt wystarczający. A myślałem że ich sprzęt jest wystarczający w ogóle, np.:by jechac do Iraku. na strzselanki jebanki wystarczy mahgazynek wcisnąć w kieszeń. :) A panel Taj + takie moduły będzie okej, jeszcze ci zostaneimiejsca, np.: na radio i manierkę. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Jasne Wilku - po Iraku też możesz zasuwać. Odnosiłem się do miwowej oliwki, która moim zdaniem nie spełnia standardów wojskowych. Nie mówiłem o projekcie, jakości wykonania czy innych materiałach. Magazynek w kieszeń, powiadasz? A co mam zrobic jak mam 9? Powiedz, powiedz bo na pewno uratujesz wielu osobom airsoftowe życie. :evil: Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 No wiesz - w takich np. spodniach BDU masz 2 kieszenie Cargo, w bluzie kieszenie na piersiach i na biodrach... Gdzieś je upchniesz :wink: Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Jest to kopia kamizelki BlackHawk Tactical S.T.R.I.K.E. Commando Recon Chest Harness http://www.blackhawk.com/product_detail.as...duct_id=4122&d= Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 http://www.blackhawk.com/product_detail.as...duct_id=4122&d= i tego używa navy seals :wink: jest fajna, i to guarder więc wykonanie nie będzie cienkie...ale i tak wole G&P marine vest :lol: Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Odnosiłem się do miwowej oliwki, która moim zdaniem nie spełnia standardów wojskowych. Nie mówiłem o projekcie, jakości wykonania czy innych materiałach. To ja tu czegoś nie rozumiem, najpierw mówisz, że nie spełnia wymagań wojskowych, a potem sobie zaprzeczasz pisząc, że odnośnie standartów wojskowych nie miałeś na myśli jakości wykonania i materiałów :wink: . Możesz wyjaśnić? :) Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 W zacytowanym przez Ciebie fragmencie zawiera się odpowiedz. Chodzi o "materiał w kolorze oliwkowym z MIWO" a nie suwaki, rzepy, napy i "inne materiały" :wink: Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Wukasz sam wiesz ile kieszeni ma kurteczka DPM :P Miwo daje rade, w oliwce też. Mi się jeszcze nic od nich nie spruło. A że wątek jest o Guarderowym Recon Chest to dodam że dotykałem to to na żywo w Safarze i jak najbardziej daje radę tak jak MOD Vest (niby RACK). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts