norbi Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Co jak co ale ja tu widzę zapewnić że będziemy i tak walczyć do upadłego :) Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 ale jeszcze nie wiemy po której stronie konfliktu zaszyje się 4MOZA :) Link to post Share on other sites
victor Posted October 11, 2006 Author Report Share Posted October 11, 2006 ja uważam, że niechcący właśnie całkiem fajnie wyszedł podział - w miarę wyrównany :D Poza tym to tylko zabawa :D A 4MOZA będzie pełniła rolę duszków/pilotów helihopterów itd. Aha byłbym zapomniał będziemy mieli na pewno 3 helihoptery (Miron, Misiek, Waltz), a pracujemy nad 4 :mrgreen: Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Jak dla mnie to troszkę dziwnie, bo LWP ma więcej celów do ataku, a jak na razie z tabeli wynika ze NATO ma przewagę 8 osób ;) Link to post Share on other sites
woma Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Jedno mnie irytuje jeżeli Duńczycy wysadzą wszystko co można na początku scenariusza to zostaną im 2 stanowiska rakietowe do obrony. Mimo wszystko nawet jeżeli się nie obronią wygrają punktami. Link to post Share on other sites
victor Posted October 11, 2006 Author Report Share Posted October 11, 2006 Jedno mnie irytuje jeżeli Duńczycy wysadzą wszystko co można na początku scenariusza to zostaną im 2 stanowiska rakietowe do obrony. Mimo wszystko nawet jeżeli się nie obronią wygrają punktami. Zapewniam' date=' że nie będzie to takie łatwe. Ale to niespodzianka :mrgreen: jak dla mnie to troszkę dziwnie' date=' bo LWP ma więcej celów do ataku, a jak na razie z tabeli wynika ze NATO ma przewagę 8 osób [/quote']to na razie zgłoszenia, może kogoś przesuniemy "dobrowolnie" :wink: A poza tym jeden spadochroniarz liczy się podobno za 10 zwykłych żołnierzy :wink: Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Woma, przyjeżdżasz punktować, wygrywać czy wziąć udział w manewrach, postrzelać i się pobawić? Link to post Share on other sites
Lordi Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Zapisaliśmy się, ekipa z Tomaszowa, ma się rozumieć. Ale nie dostaliśmy żadnego maila z numerem konta do wpłaty... a termin płatności podobno dziś się kończy... Link to post Share on other sites
victor Posted October 12, 2006 Author Report Share Posted October 12, 2006 Termin płatności upływa 15 X 2006 (niedziela). Maila otrzymacie najpóźniej dzisiaj wieczorem. Pozdrawiam i dzięki za zgłoszenie. Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 dziś się dowiedziałem ze jedna z osób z 1st Cavalry (najprawdopodobniej, cień szansy istnieje ;)) niestety nie będzie mogła wziąć udziału w zabawie, chyba nie pogardzicie nami, jeśli przyjedziemy w piątke? ;) Link to post Share on other sites
woma Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Reg pytałeś czy jadę punktować czy się bawić. Odpowiadam: nie jadę wcale :wink: A odnośnie mojej poprzedniej wypowiedzi chciałem powiedzieć, że to było wolne spostrzeżenie z którego i tak bym nie korzystał. BTW jest przeciwnikiem punktowania airsoftu. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Zapytałem bo dziwnie to zabrzmiało, a mam alergię na "sprawiedliwość" w scenariuszach :) Tym bardziej na punktowanie i "wygrywanie". Czasem po równo, czasem nierówne szanse, zabawa taka sama. Nawet gdy jest trudniej bywa ciekawiej. Inne pokładu mózgownicy się uruchamiają ;) Co nie zmienia faktu, że być po strobie zwyciężkiej jest przyjemne :) Link to post Share on other sites
victor Posted October 13, 2006 Author Report Share Posted October 13, 2006 No właśnie Reg ma rację - życie też nie jest sprawiedliwe, a asg to nie sport :twisted: Zgłoisiło się 69 :wink: osób. Poniżej uzupełniona lista Jeżeli ktoś wysłał formularz a do tej pory nie otrzymał maila zwrotnego proszę o kontakt! [ Dodano: Fri 13 Oct, 2006 ] WAŻNE - proszę o informację kto jest bossem poszczególnych teamów :mrgreen: Link to post Share on other sites
Lordi Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Właśnie rozmawiałem z ZAZU, człowiekiem z mojej ekipy i jest zdziwiony, że go nie ma na liściebo zgłosznie wysyłał. Proszę o informację czemu się nie załapał. :wink: Ja jestem, jak to ładnie nazwałeś, bossem ludzi z Tomaszowa Maz. Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 W 1st Cavalry Division jest mały błąd, zapisałeś dwa razy tą samą osobę "Smutny" i "Jan M." to ta sama osoba, proszę o poprawkę i wpisanie za "Jana M." naszego dowódce "Spawn" i karabin ten co ja, czyli M16VN G&P 380 fps Pozdro [ Dodano: Sob Paź 14, 2006 2:22 pm ] witam niestety przelew za 1/7 Cavalry Division zostanie zrealizowany dopiero w poniedziałek, mam nadzieje ze uwzględnicie nas z jedno dniowym opoznieniem spowodowanym przez transfery między różnymi bankami ;) Przelew za 5 osób gdyż jedna się wykruszyła Pozdrawiam [ Dodano: Nie Paź 15, 2006 2:42 pm ] o jeszcze jak tak patrze na liste to przypomnialem sobie pytanko: czemu limit fps przestał obowiązywac? na liście nawet ładnie świeci się 570 fps w jednym z wierszy ;) domyslam sie ze ów snajper ma secondary weapon i wie jak z niej korzystać, wiec czemu wczesniej upieraliście się ze 400 fps to max? ;) Nie żebym się czepiał, ale ja tak tylko z troski :F Peace in Vietnam 8) Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Świeci bo oznacze że jesli właściciel nie zmieni repliki to nie zostanie wpuszczony (tak przynajmniej mnie to wyjaśniono :) ) Link to post Share on other sites
victor Posted October 15, 2006 Author Report Share Posted October 15, 2006 Potwierdzam. Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 ok, lux a co z tą wpłatą za kawalerie? chyba sie nie złościcie? :D Link to post Share on other sites
victor Posted October 18, 2006 Author Report Share Posted October 18, 2006 W związku z licznymi pytaniami o wpłaty: oczywiście, że jak ktoś wpłaci jutro to nie zostanie wykreślony. Jenak bardzo proszę o wpłaty w rozsądnym terminie - chodzi o to żebym mógł przygotować dla dowódców listy oddziałów. Wtedy dowódcy wcześniej przygotują rozkazy dla poszczególnych oddziałów, a w konsekwencji Wy otrzymacie je kilka dni przed manewrami, także spokojnie będziecie się mogli z nimi zapoznać w oparciu o mapę terenu, zasatnowić się, przedyskutować itd. (a nie w ostatniej chwili)... Także we własnym dobrze pojętym interesie proszę osoby zdecydowane na udział w manewrach o szybkie wpłaty. Jak nagle 20 osób 28 X 2006 się obudzi, że chce brać udział w manewrach to rozbije to całą zabawę (tzn. doręczenie rozkazów dla poszczególnych oddziałów/osób na kilka dni przed planowanym terminem manewrów). Wszystkim którzy wpłacili w terminie bardzo dziękuje za solidność. [ Dodano: Wed 18 Oct, 2006 ] Poniżej lista uczestników (74 osoby): Jeżeli z poniższych(nie powyższych od których przelewy wpłynęły) osób ktoś przelał wpisowe proszę o pilny kontakt (z podaniem nicka): Ponadto 2 osób od których wpłynęło wpisowe nie jestem w stanie zakwalifikować do żadnego z nicków - również proszę o pilny kontakt: 1) Piotrek K. z Tarnowa 2) Krzysztof D z Myślenic. Więcej informacji na temat manewrów jutro, gdy już mam nadzieję uda mi się ostatcznie zamknąć listę uczestników :mrgreen: Link to post Share on other sites
Maksymilian Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Wpłacę jeszcze dziś na poczcie! Z góry przepraszam! Link to post Share on other sites
victor Posted October 19, 2006 Author Report Share Posted October 19, 2006 No więc maile zostały wysłane :wink: Osiągnęliśmy liczbę 78 uczestniczek 8) i uczestników. Start manewrów niedziela 29 październik 2006 roku godzina 9.00 [ Dodano: Thu 19 Oct, 2006 ] aha w ten weekend nie będę miał dostępu do netu, więc na ewentualne maile/posty/PW odpiszę dopiero w poniedziałek. Link to post Share on other sites
Salieri Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Znaczy o 9:00 mamy być gotowi, czy po prostu "być"? :wink: Link to post Share on other sites
victor Posted October 19, 2006 Author Report Share Posted October 19, 2006 Dobre pytanie - oczywiście o 9 być czujni, zwarci, gotowi :mrgreen: O 9 zaczynamy - tzn. mierzenie fps, sprawdzian identyfikatorów medycznych, spradzian pozwoleń od rodziców w przypadku nieletnich, rozdanie rpg, bandaży, opasek itd. Także będzie co robić więc proszę o punktualne przybycie, a jak ktoś da radę przyjść wcześniej to bardzo proszę. Przypominam o limitach amunicji . Proszę żebyście przygotowali sobie też kulki do ładowania w trakcie scenariusza (karteczki z doładowaniem będą opiewały na 100 i 250 kulek). Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 troszke poknociliście u nas z osobami w składzie 1/7 Cav ;) M.Maciej i Spawn to ta sama osoba, tak wiec jest nas jednego mniej niz tam pisze ;) I pytanko, czy bedzie mozliwosc zmiany powierzonych stopni innym osobom ? ;) Bo tak sie składa, ze nasi szeregowi są sierżantami <lol> Link to post Share on other sites
crogool Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Przypominam o limitach amunicji . Proszę żebyście przygotowali sobie też kulki do ładowania w trakcie scenariusza (karteczki z doładowaniem będą opiewały na 100 i 250 kulek). broń główna - 300 kulek' date=' ale nie więcej niż mieści się w magazynkach (minimi lub rpk do 1000 kulek) doładowywanie – wyjęcie ze skrzynki odpowiedniego kartonika, schowanie go do kieszeni i w tym momencie (nie po odejściu od skrzynki) doładowanie amunicji do górnego limitu. [/quote'] a) Pomyłka w tekście? B) Pomyłka w interpretacji? c) Informacje nie wykluczają się nawzajem? Z góry dziękuję za rozjaśnienie sytuacji. Link to post Share on other sites
Recommended Posts