Hawk14 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Tak wiem- ale ostatnio "płakałeś" nad tym, że tłok jest za ciężki. Zmieniasz coś w tym kierunku? Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Obszlifuję go zdeka. Nie mam możliwości zrobienia z aluminium ( nie mogę dostać takiej rurki ). Quote Link to post Share on other sites
veloz1 Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Mam małe pytanie... Dlaczego wszyscy piszą, że za snajperkę trzeba zapłacić przynajmniej 2500zł, a tu wszyscy zachwalają tą za 200zł? Mnie osobiście też się podoba i poważnie nad nią myślę, ale to trochę dziwne... Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Bo to, co tu masz to tylko przedsmak snajperki Żeby mieć dobry karabin musisz wyłożyć na niego ponad 2k Inaczej zostaje Ci zasięg 5m większy od tuningowanego AEG'a i boląca głowa od nieudolności zdobycia fraga Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 ;-) Raczej brak przewagi nad DOBRYM AEG'iem... (kałach cymy 430fps) Quote Link to post Share on other sites
kard Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 ja wojuje czasem tym sprzętem i zależy jak kto lubi mi się podoba choć trzeba wytrwałości żeby kogoś upolować ale ile to daje radości :D fakt technologia idzie do przodu coraz szybciej i osiągi nabierają rozpędu ale miłe urozmaicenie od nawalania seriami :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Gumatron Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Mam małe pytanie... Dlaczego wszyscy piszą, że za snajperkę trzeba zapłacić przynajmniej 2500zł, a tu wszyscy zachwalają tą za 200zł? Mnie osobiście też się podoba i poważnie nad nią myślę, ale to trochę dziwne... Posiadam replike MP001 juz około 1,5 roku. Kiedy zakupiłem sobie M24 od CA, MP001 poleciała w najciemniejszy kąt pokoju. Quote Link to post Share on other sites
toxick Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Ariel_ jak tam możesz zapodać foty tego cylindra co zrobiłeś ?? i prosił bym jak bys mógł to napisz mi jak dokładnie przerobiłeś tłok bo odgrzebałem niedawno swoje mp :killer: i chciał bym w nim pogrzebać bo i tak leży bezużyteczny jak dobrze zrozumiałem ty moc uzyskałeś na stockowej sprężynie ?? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Sory że odkopuje temat,ale mam pytanko... Czy TO, to to samo co MP001? Bo mam zamiar kupić i nie jestem pewien czy to jest ten karabin. I jeszcze jedno... Czy Części do VSR pasują do tego karabinu? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Nie wierzę że nikt tego nie wie... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Raczej tak- jest to kopia kopii VSR czyli MP001 + możliwość rozkręcania cylindra. Części up do VSR pasują w 90%. Jednak już bardziej bym Ci polecił Bar-10 od JG - większa kompatybilność. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Te części NIE pasują! Przynajmniej cały zespół cylindra i jego wnętrzności. Średnica jest większa w VSR. Polecam raczej zakup VSR-11 HFC. Jest w 100% kompatybilna z TM`kowym pierwowzorem i na dokładke ładniejsza. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Rozumiem że o TO chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Tak o to co podałeś. Jak coś mam jedną taką do opchnięcia. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 poldeck - co Ty gadasz że w mb03 nie pasują części od vsr ;] Mam mb03 i części pasują Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted September 1, 2009 Author Report Share Posted September 1, 2009 Witam. Doszły mnie słuchy ze pod mp001 podchodzą cześci z APS i M24 W szczególności interesowałoby mnie czy cylinder gazowy można by założyc tam jakiś. Quote Link to post Share on other sites
Tori Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Pytanie od laika- czy MP001 to to samo co M58BK Karta? W chwili obecnej MP001 potrafię znaleźć tylko na Taniemilitaria (link), a ten cały M58BK choćby na zbrojowni (kilk) i gunfire (klik) Z góry dzięki za odpowiedź ;) Lekki off- czy jest duża różnica między ww "snajperkami" a tym SWD? Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 (edited) Rotfl, na snajpę nie trzeba wydać 2.5k, chyba że elektryczną ... - Gumka KM Head RH55 - 65 zł - Stabilizatory lufy DF - 40 zł - Dystansery DF - 40 zł - Precka ( od 140 do 250 nowa, lub używana - 40 - 150 zł ) - "Trigger wykonany ze stali - do szczególnie extremalnych tunningów !!! Elementy szczególnie narażone na duże obciążenia mechaniczne - ulepszane cieplnie. Całość oksydowana na gorąco. ( by G&H ) - 300 zł - "CYLINDER V2 Stalowy cylinder razem ze stalowym tłokiem(32gramy) i stalową głowicą cylindra + stalowa prowadnica. Gwarantowana moc ponad 600fps." ( G&H )- 500 zł Do tego dochodzi uszczelnienie komory ( stock jest metalowa ofc ) - można zrobić samemu, lub poprosić kogoś, oraz ew. uszczelki do tłoka. Dobrze przesmarować, do tego dwójnóg, luneta, ew. mocniejsza sprężyna, bo te części spokojnie wytrzymają SP190 LayLax'a. Mamy ok. 630+fps, oraz spokojnie ok. 70 metrów zasięgu celnego na dobrze ustawionym hopie, skalibrowanej lunecie i dobrze dobranych kulkach ( MadBull sniper BB's 0,36 ) Jak widzimy, na dobrą snajperkę nie trzeba wydać 2500 zł. I odrazu mówię - miałem AKM cymy 430 fps i na stocku ma on ok. 40 m zasięgu, z gumką systemy silikonową max 50m na idealnie dobranych kulkach.Można nim wycisnąć więcej, ale to już kombinując lobem - lecz analogicznie snajperką też możemy kombinować lobem i mieć więcej. Edited September 15, 2009 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 (edited) Rotfl, na snajpę nie trzeba wydać 2.5k, chyba że elektryczną ... - Gumka KM Head RH55 - 65 zł - Stabilizatory lufy DF - 40 zł - Dystansery DF - 40 zł - Precka ( od 140 do 250 nowa, lub używana - 40 - 150 zł ) - "Trigger wykonany ze stali - do szczególnie extremalnych tunningów !!! Elementy szczególnie narażone na duże obciążenia mechaniczne - ulepszane cieplnie. Całość oksydowana na gorąco. ( by G&H ) - 300 zł - "CYLINDER V2 Stalowy cylinder razem ze stalowym tłokiem(32gramy) i stalową głowicą cylindra + stalowa prowadnica. Gwarantowana moc ponad 600fps." ( G&H )- 500 zł Do tego dochodzi uszczelnienie komory ( stock jest metalowa ofc ) - można zrobić samemu, lub poprosić kogoś, oraz ew. uszczelki do tłoka. Dobrze przesmarować, do tego dwójnóg, luneta, ew. mocniejsza sprężyna, bo te części spokojnie wytrzymają SP190 LayLax'a. Mamy ok. 630+fps, oraz spokojnie ok. 70 metrów zasięgu celnego na dobrze ustawionym hopie, skalibrowanej lunecie i dobrze dobranych kulkach ( MadBull sniper BB's 0,36 ) Jak widzimy, na dobrą snajperkę nie trzeba wydać 2500 zł. I od razu mówię - miałem AKM cymy 430 fps i na stocku ma on ok. 40 m zasięgu, z gumką systemy silikonową max 50m na idealnie dobranych kulkach.Można nim wycisnąć więcej, ale to już kombinując lobem - lecz analogicznie snajperką też możemy kombinować lobem i mieć więcej. Tutaj opisałem tuning MB03 WELL'a nie wiem jak z MP001 ;P //Nie mogłem editnąć już .. Edited September 15, 2009 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
indor6 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) witam chciłbym się dowiedzieć czy po wymianie tych części http://deltashop.pl/...linder-do-.html http://deltashop.pl/pl/zestawy-tuningowe/714-zestaw-tuningowy-uhc.html ... mechanizm spustowy wytrzyma i czy : - Tłok - Sprężyna - Prowadnica sprężyny. Będoą pasować do MP001. ? :icon_confused3: Edited January 12, 2013 by indor6 Quote Link to post Share on other sites
indor6 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 czy może lepiej jest kupić ten zestaw tuningowy ? http://gunfire.pl/product-pol-1152191974-Zestaw-tuningowy-do-MB01-MB05.html Quote Link to post Share on other sites
indor6 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) :icon_neutral: :icon_confused3: Edited January 12, 2013 by indor6 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Ten z Gunfire jest niedostępny. Cylinder skoro jest dedykowany do tej repliki to powinien pasować. Co do zestawu tuningowego z Deltashopu to najlepiej spytać sklep. No i przygotuj się na wymianę searów, nawet na stockowej sprężynie nie wytrzymują zbyt długo. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 4, 2013 Author Report Share Posted May 4, 2013 Potrzebuje głowicę cylindra, gdzie można dostać do mp001. Quote Link to post Share on other sites
kuning Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Witam,ma ktoś z was może magazynek do tego karabinu ? Mój niestety padł a nigdzie nie można go dostać . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts