Vlad Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago Grupa organizatorów @Blue-Tomo @Friedhelm @Vlad Zapraszamy wszystkich na kontynuację gry z 2024 r. Linia Gotów cz. II "Droga w dolinę Padu" Sobota 09-05-2026 r. 10:00 - 16:00 Walki o Ankonę w 1944 r zakończyły się. II Korpus Polski zajął miasto i otworzył drogę na północ w kierunku Doliny Padu, celem wyparcia Niemców z Włoch. Armia amerykańska po zajęciu Florencji otrzymała zadania przejścia przez wysoki łańcuch Apeninów i odblokowania tamtejszych przełęczy Il Giogo Passo i Futa Passo prowadzących do Bolonii i dalej w kierunku Alp. Na drodze stoi im Grupa Armii C głównodowodzącego we Włoszech feldmarszałka Alberta Kesselringa i trudne do sforsowania fortyfikacje Linii Gotów. Gra będzie typową gra bitewną z zadaniami dla obu stron! Lokalizacja to ciąg dalszy terenu z poprzedniej [gry - przyp. D.] - lasy w okolicach Julianowa k. Mińska Mazowieckiego: https://www.google.pl/maps/place/Góry+Łańcuchowe/@52.1305993,21.5784021,1778m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x471f3388ebcbc48b:0xe3dafc40d3168f84!8m2!3d52.1306718!4d21.5948584!16s%2Fg%2F11h48ytl05!5m1!1e4?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTIwOS4wIKXMDSoKLDEwMDc5MjA3M0gBUAM%3D Podział stron: Strona niemiecka: Grupa Armii C feldm. A. Kesselringa - wszystkie mundury niemieckie: piechota, spadochroniarze, korpus górski Strona aliancka: 5 US Army, 8 Armia Brytyjska, II Korpus Polski - wszystkie mundury alianckie: piechota, spadochroniarze. Gra się odbędzie przy minimum łącznie 40 graczach 20/20 dla obu stron. Zapisy tradycyjnie na podany adres mailowy, zostaną otwarte niebawem. Zasady gry są standardowe i zostaną podane poniżej w nowym poście. Na zachętę link do fotek z rekonstrukcji które odbywają się tam co roku https://tuttatoscana.net/gallery/passo-del-giogo-galleria-foto-della-ricostruzione-storica-degli-ambienti-della-battaglia-del-settembre-1944/ Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago A ja tradycyjnie i standardowo proszę o elementarny szacunek dla ortografii, stylistyki i interpunkcji. Wystarczy jedna spacja między słowami i jest zupełnie niepotrzebna przy znakach przestankowych. Wielkie litery nie muszą zaczynać wszystkich wyrazów, za to brakujące przydają się. Post wyedytowałem do minimalnych standardów, ale uprzejmie upominam PT Kolegów Organizatorów w tej materii. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted 11 hours ago Author Report Share Posted 11 hours ago Dziękuję za poprawki i wyczyść offtop. Pisałem szybko, to się trafia. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago 5 godzin temu, Vlad napisał: Pisałem szybko, to się trafia. Dlatego raz kolejny powtórzę to urbi et orbi, żeby dotarło do wszystkich i każdego z osobna: lepiej pisać coś wolniej, ale staranniej. Dzięki temu można uniknąć błędów i nieporozumień. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts