Dolas Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Czy ktoś próbował przerobic Wiatrówkę Crosman-Remington Air Master 77 4,5 mm (nie koniecznie ten model) ten typ spreżania powietrz , na karabin ASG Link to post Share on other sites
macbeer Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 mhmm... Sądze, że to jest niewykonalne przy przeciętnych predyspozycjiach do majsterkowania. To kupa roboty, trzeba wymienić lufe mechanizmy itp. Chyba nikt nie próbował... Link to post Share on other sites
Flame Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 A zeby to mało osób..... Zresztą nei sądzę aby ktokolwiek chciał sie strzelać przeciwko takiemu wynalazkowi... moc za duża Link to post Share on other sites
Dolas Posted November 3, 2006 Author Report Share Posted November 3, 2006 Ale snajper z taką gnatem niezle by wymiatał Najprościej było by wyciąc orginalną lufą a na jej miejsce zamontowac nową ,dodac system podawania kulek .....ale to tylko teoria Link to post Share on other sites
woma Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Tak,... kulkami od łożyska? Zaiste genialne! :ściana: Link to post Share on other sites
Dolas Posted November 3, 2006 Author Report Share Posted November 3, 2006 Nie koniecznie tam jest system sprężania powietrza :idea: Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Czy ktoś próbował przerobic Wiatrówkę ... na karabin ASG Tak, ktoś próbował i zrobił to. Link to post Share on other sites
Dolas Posted November 4, 2006 Author Report Share Posted November 4, 2006 a jaki efekt tych prac.Sprecyzój Link to post Share on other sites
crossman Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 OLO podał ci ten link żebyś sobie poszukał... a nie po to by cię z tego wyręczyć :P Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...wki+przer%F3bka - pierwszy temat http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...wki+przer%F3bka - drugi temat wystarczy chcieć temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
Flame Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 Pomyśl czubie ile taka replika ma Juli.... i fps-ów... brawo brawo.... Jak ktoś to robil to pewnie tylko w celach kolekcjonerskich bo każdy przy zdrowych zmysłach i niepołamanym mózgu by z tego do kumpli nie strzelał..... Link to post Share on other sites
Dolas Posted November 4, 2006 Author Report Share Posted November 4, 2006 Nie chodzi mi o przeróbke wiatrówki spręzyny czy co2. W jednej i drugiej trzeba ograniczac moc (Sprawdziłem na wiatrówce Lider przmocowując lufę 23 cm na końcu lufy wiatrówki - efekt z 2 m kulka 0,25 przebiła podójny karton telewizora oraz styropian gr. 5 cm i uderzyła w ścianę ze sporym impetem, a Shotgun Mosberg M47 z tej samej odległosci przebił 1 karton oraz wbił sie w styropian na gł. 2 cm), a co2 Wystepuje jeszcze koszt naboju. Chodzi mi o przerobienie wiatrówki typu "pompka" gdzi ciśnienie wystrzelonego pocisku uzyskuje sie poprzez 4-5 krotne napinanie dzwigni. Widziałem (kiedyś ok. 15 lat temu) taką wiatrówkę u rusznikarza w Szczecinie. 1.Wynika z tego ze ilością pomp można regulowc prędkośc kulki 2.Odpadało by kupno CO2 lub gazu co by zmiejszało wydatki sumaryczne na broń. Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 zrobił to - i jedyne jak to można nazwać to "wiatrówko-bb-rzeźnik" ... za dużo fps i wogóle niedobrze. Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 w zeszłym tygodni na stocku kumpel kumplowi kawał zęba odstrzelił (poszkodowany miał nawet hustę na twarzy) a tu czytam że ktoś chce wiatrówkę przerabiać :ściana: Z TEGO SIĘ STRZELA DO LUDZI!! jakoś nie wierzę w bezpieczeństwo gdyby tak każdy zaczął sobie przerabiać dowolnie różne dziwne wynalazki na asg. moja rada - odpuść PS. tylko nie mów proszę że będziesz z tego snajperzył i "strzelał tylko z daleka", bo jest to najśmieszniejsze co można usłyszeć. Link to post Share on other sites
Irwin Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 O co tyle krzyku? Jeśli ktoś "przerabia wiatrówkę na ASG" To wg mnie dostosowuje ją do standardu ASG. Czyli poza kalibrem dostosowuje moc do przedzialu 400 no 500 fps. W takim wypadku nie ma najmniejszego problemu z urzywaniem takiej "wiatrówki" w rozgrywkach, prawda? No chyba że ktoś chce mieć 17J wymiatacz, w tedy mowy nie ma. Więc, panie Dolas, jak twoja wiatrówka będzie miała rozsądną ilość fps-ów, czemu nie? Link to post Share on other sites
Rafikk222 Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Repliki o mocy 17J mieć nie można to chyba nawet podlega już pod pozwolenie do posiadania broni. Co do zrobienia ASG z wiatrówki to tak jak tu wyżej Irwin napisał, jak przystosuje się moc do 500/400 fps to czemu nie strzelać. tylko jest taka sprawa, lokalna grupa airsoftowa moze krzywo patrzeć na taki "wynalazek", ASG to zabawa, z tego się ma wracać z uśmiechem i myślą że miło spędziło się czas, a nie z rozwaloną twarzą i z myślą by może odpuścić ASG. Zresztą, zanim się na jakiekolwiek przeróbki wiatrówki zdecydujesz to wcześniej będziesz musiał wyrysować sobie cały projekt mechanizmu, a to myślę że potrwa z kilka miesięcy, potem należy mieć narzędzia do pracy, następnie zostają już testy które, wypadną lepiej, gorzej lub totalna masakra według mnie, szkoda wiatrówki, sprzedaj ją i kup sobie replikę ASG i spokuj, części można zdobyć łatwo. Wiatrówkę można łatwo zepsuć jedno nieprzemyślane działanie i wiatrówka nadaje sie tylko do powieszenia na ścianie. Pozdrawiam Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Nie mówiąc już o formacie wypowiedzi. Link to post Share on other sites
rumak Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Nie wierzę. Odkopał temat po 8 latach !!! :hahaha: Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Mamy nowy rekord! Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Nie, obecny rekord wynosi 11 lat. Link to post Share on other sites
Recommended Posts