Jangi Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 A jesteś w stanie "wysączyć" go do cna? Bo domyślam się, że w naddupniku camel jest umocowany poziomo, nie przeszkadza to w piciu? Link to post Share on other sites
Azur Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 (edited) Nie, jest on postawiony pionowo i zgięty w górnej części. Jeszcze nie sprawdzałem, zaraz to zrobię. Edit : Opróżniony bezproblemowo. Edited March 31, 2010 by Azur Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 A ile procent pojemnosci straciles na tej operacji? Link to post Share on other sites
Azur Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 (edited) Nie jestem w stanie ocenić, ale zyskałem większą wygodę. Wydaje mi się jednak, że niewiele. To co niezbędne do przygotowania posiłku oraz sam posiłek - znajduje się w chlebaku wraz z camelem. A w chlebaku nic poza tym nie noszę. Natomiast pozbyłem się plecaka, którego szelki utrudniały mi złożenie się do strzału. Nawet jeśli bardzo będę go potrzebował, bo kiedy przewiduję możliwość opadów - noszę w nim Gore-Tex, to po prostu go założę. Edited March 31, 2010 by Azur Link to post Share on other sites
super Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 (edited) niosłem cargo z wodą ..ale camel miał pojemność 1,5 litra Edited April 1, 2010 by super Link to post Share on other sites
blus22 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Mam pytanie chce zamówić z mivo pas Pt 4 i szelki jacko plus i chciałbym do tego jakiegoś chestrigga tylko nie wiem czy będzie to do siebie pasować ?? Link to post Share on other sites
Foka Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 O, a co to za firma? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Oj Foka, Foka... jak możesz ich nie znać? http://mivokids.pl/ Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Jak chcesz chesta to masz dwa wyjscia. Albo mały chest jak 5.11 lub taki jak ma w ofercie PS Tactical Gear lub też wiekszy chest ale miękkie szelki pierwszej linii. Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Szukam dobrych, sprawdzonych przez was, podwójnych ładownic na magazynki AK-47 (nie 74) w systemie molle, najlepiej w oliwce. Sprawdziłem ofertę Miwo, MTG, PSTG, Currahee i wszyscy oferują ładownice co najwyżej do Beryla/AK-74. Specops ma ładownice do AK w linii Kaliber'93 ale tylko w panterze, a tego wolałbym uniknąć (no ale jeśli nie ma lepszych, to się maźnie NFMem). Jakich wy używacie? Jeśli zadałem pytanie w złym wątku, to proszę o przeniesienie :) Link to post Share on other sites
super Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 http://supertac.blogspot.com/2010/04/ideal...nica-do-ak.html Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 No tak, ale czy są one dostępne gdziekolwiek w sprzedaży? Na currahee kiedyś były, ale znikły. Link to post Share on other sites
super Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 rozmawiałem z nimi wczoraj ...zastanawiają czy nie wprowadzić z powrotem do oferty. Zapytaj na @ Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 co myslicie o takiej konfiguracji do zielonej: szelki, pas pt3 od słabszej ręki lewej 2 x potrójna na mag ak74 apteczka zrywana po prawej cargo małe na suwak 2 x cargo duże Link to post Share on other sites
Looc Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Potrójna ładownice to zło, a reszta jeżeli ci to wystarcza na wszystko to pewnie ok. Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 czemu potrójna to zło?? Lepiej 3 x podwójna? PRzecież nie potrzeba tak szybkiej zmiany jak w podwójnej Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 14, 2010 Author Report Share Posted April 14, 2010 Nic nie rozumiem z powyższego. Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Edit: Czemu potrójna jest grosza od podwójnej? Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Bo wolniejsza i mniej wygodna. Link to post Share on other sites
super Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 i cięższa ;-), grubsza mniej komfortowa Link to post Share on other sites
Azur Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Rozwiązanie z camelbackiem w chlebaku nie zdało egzaminu - obciążony szpej lata wokół ciała, jest cięższy i staje się wręcz niewygodny. Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 A nie mowilem ze to zly pomysl? :wink: Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 w takim razie jak rozmieścić 3 podwójne ładownice? Dać wszystkie na jeden bok? Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Może ktoś znajdzie lepsze rozwiązanie, ale wg. mnie najlepiej dać 2x2 po słabszej ręce, a 1x2 + jakieś cargo czy jakakolwiek kieszonkę po mocniejszej ręce. Dlaczego? Już wiele razy doświadczeni ludzie tu pisali, że ciężar szpeju musi być w miarę symetryczny. Jeżeli po np. lewej stronie będziesz nosił bułki, a po prawej 6 magazynków ,to po dłuższej chwili będziesz czuł różnicę. ;) Link to post Share on other sites
TBM Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 http://img39.imageshack.us/i/pt3x.jpg/ Gal_anonim. Ja mam rozłożone tak. Po lewej mam 3 shingle z magami, na tym 2 potrójne z magami, 2 magi do krótkiej. Dla równowagi po prawej mam: cargo ze sporą ilością pierdół, shingla jako kaburę na g17, na tym ładownicę m4 w której trzymam duży dym, oraz manierkę z wodą. Z tyłu miałem waistpacka, teraz zmieniłem na duże cargo + dodatkowe kieszenie. Może nie jestem przez to taktyczny, za to ciężar rozkłada się równomiernie przy sporej ilości magazynków. A jako praworęczny mam całą amunicję pod ręką. Link to post Share on other sites
Recommended Posts