michalll Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Monolitha raczej tak nie podciągniesz, jeśli się nie mylę. Ja mam podobny problem i po prostu wywalam buttpack, jeżeli akurat mam pas. Niewygodnie mi się chodzi z plecakiem opierającym się o buttpack. Link to post Share on other sites
Komanch Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 jeżeli akurat mam pas. Masz na myśli pas biodrowy od plecaka? Link to post Share on other sites
michalll Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Oporządzeniowy molle. Ale da się go używać jako pasa biodrowego ;) Chodziło w każdym razie o sytuację, kiedy mam beltkit i duży plecak. Link to post Share on other sites
Rumun Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Jeżeli Ci nie przeszkadza w wyciąganiu bocznej, to nóż zostaw na kaburze. Ewentualnie możesz na szelkach rękojeścią w dół, ale wtedy w połączeniu z plecakiem może być prolblem. Zawsze możesz też pokombinowac z zamontowaniem go poziomo powiedzmy na buttpacku tak, że będziesz go wyciągał chwytem odwróconym (reverse grip). Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Dymy przenoszę w razie potrzeby w uniwersalnych, a apteczkę w cargo. co do camela to nie mogę znaleźć odpowiedniego niestety.Dymy powinny być łatwiej dostępne. Jeśli mówimy o czystej zielonej, to nawet łatwiej niż F1.Ad. Catch: Mam dwa plecaki PP25 i Monolitha 90. Ale PP jest zbyt mały na wypady powyżej dwóch, trzech dni. Chyba że uda mi się wysoko podciągnąć Monolitha. Do dużego plecaka z pasem biodrowym bardziej polecałbym jakiś chest. Link to post Share on other sites
Komanch Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Dymy powinny być łatwiej dostępne. Jeśli mówimy o czystej zielonej, to nawet łatwiej niż F1. Rozważę ten wariant, tyle że nie wiem czy 2x dym zmieści się na cargo, a do uniwersalnych mam wygodny i w miarę szybki dostęp, ale dzięki za podpowiedź. Do dużego plecaka z pasem biodrowym bardziej polecałbym jakiś chest. Chesta nosiłem i chciałem coś innego; wybór padł na beltkit jako najlepszy do zielonej, a plecak będzie potrzebny tylko na jakieś długie, ponad trzydniowe wypady. Link to post Share on other sites
Pluton Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Komanch lepiej się pucuj skąd masz koszulke Siekiery :) Jeśli montujecie nóż na szelkach, a już zwłaszcza odwrotnie to radze dodać smycz albo paracord. Link to post Share on other sites
super Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 dupa jasiu trzeba mieć dobry nóż w dobrej pochwie niestety większość produkcyjnych jest do bani ..do noża który noszę na szelkach zamawiałem specjalnie projektowaną pochwę z Kydexu ręcznie pasowaną gdzie nóż lepiej jest trzymany za jelec i nie ma bata aby wypadł. smycze i linki majtają się między szelkami oporządzenia pasem od klamki szelkami plecaka itp Link to post Share on other sites
Guest british Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Podzielisz się foto tego noża i pochwy Super? Link to post Share on other sites
AnR Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Tak! :F Też chce zdjęcie pochwy Supera! :F Nie dałem rady, wybaczcie. :F Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Mam nadzieję że to będize pochwa do SOGa... Link to post Share on other sites
Rumun Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Rekojescia w dol nosze KA-BARa 1245 (pelnowymiarowe tanto) i nie widze mozliwosci zeby go zgubic. Dwa zapiecia: jedno obejmujace rekojesc, drugie trzymajace jelec i do tego pochwa trzymajaca za jelec. Trzeba byc na prawde zdolnym, zeby tak zamocowany noz zgubic. Takze tak jak pisal super, odpowiedni noz i odpowiednia pochwa i wszystko gra. Nikt przeciez nie bedzie nosil takiego powiedzmy BM Gamer'a na szelce rekojescia w dol. Szkoda noza. Sorki za brak polskich znakow. Link to post Share on other sites
super Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 moim zdaniem kabar lekko za duzy jest na szelki ale jak kto lubi;-) tutaj mój SOG ; nylonowa to przerobiony oryginał obok Kydex robiony na zamówienie całość malowana Krylonem i NFM oczywiście to nóz tzw szybkiego kontaktu jak to piszą w jednej firmie nożowej; Too Close For A Missile, Switching To Knives Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Sup jak mozesz to daj namiary na producenta pochew z kydexu (pewnie jakis gość z knives.pl ) :D Link to post Share on other sites
esco Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Taki kontakt akurat byłby super. Ja również czekam na info. Link to post Share on other sites
super Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 ten model robił Piter z Customknives.pl ale na knives.pl robi takie Gab i Wamix Link to post Share on other sites
OFF Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Mam pytanie,czy używa ktoś może takich rękawic http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3012 ? wiem,że producentem jest mil-tec mam mieszane uczucia co do tej firmy,ale przydałyby mi się rękawice z kevlaru mysle jeszcze nad tymi rękawicami http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2760 nie mogłem znalezc zadnych postów o nich ,wiec pytam sie o info x) Link to post Share on other sites
michalll Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 A co to ma wspólnego z konfiguracją oporządzenia? http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...p;hl=r%EAkawice Link to post Share on other sites
OFF Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 tam nikt nie odpisuje i czytałem dawno temu już :P i mysle,ze rekawice naleza do oporzadzenia ,wiec zadalem to pytanie tutaj x) Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Ja bym kupił Mechanixy Link to post Share on other sites
OFF Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 czytalem recenzje o nich,ale nie bylo wlasnie modelu M-Pact 3 wtedy.. no,ale to Mechanixy.. kolega w teamie ma najzwyklejszy model ,ale do zjazdu na linie sie nie nadaja juz... Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 A ty myślisz, że w tych Kevlar jest kevlar? Hihihi Te zresztą już ze zdjęcia do zjazdu też się nie nadają. Link to post Share on other sites
OFF Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 no wiem,że to nie jest taki kevlar .. x) ale moje neoprenowe rękawice denerwują mnie.. są tak baardzo podatne na te igiełki i w ogóle.. a mam nadzieje,ze w tych mechanixach nie będzie to tak .. męczące . Link to post Share on other sites
super Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 do "roboty" używaj nomexowych lub skórzanych ..a do zjazdów osobnych duty gloves kontraktowych tak jak robi to cały świat Link to post Share on other sites
OFF Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 znaczy się jeszcze nie przymierzam się do zjazdów po linie więc takie rękawice mogą poczekać, nomexowe to jakieś kontraktowe czy takie ze specshopu wystarczą? Link to post Share on other sites
Recommended Posts