Foka Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Bez osobistych wycieczek proszę. Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Foka - A widziałeś wolnoładowarkę do pakietów NiMH 3300mAh 10,8V ? Jak tak to walnij linka :D Link to post Share on other sites
Foka Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 A nie mam zamiaru szukać dla Ciebie ładowarek. Każda ładowarka, nawet zlutowana w domu się nada byle ładowała odpowiednim napięciem i odpowiednio wyliczyć czas ładowania. W czym problem? To, że nie znalazłeś w sklepie, a nawet to, że nie ma produktów gotowych w sklepach nie oznacza, że trzeba koniecznie użyć ładowarki procesorowej. Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Wychodzi na jedno - trzeba kupić mikroprocesorową bo dla przeciętnego zjadacza chleba lutowanie własnej ładowarki jest porównywalne do zagotowania szklanki wody dzięki energii powstającej z uderzania głową w ścianę... Pakiety NIMH należy ładować zasilaczem impulsowym czyli zwykły zasilacz na nic się nie zda. Napięcie wyjściowe powinno oscylować w granicach 10,8 - 12V a prąd (jeśli chodzi o pakiety o poj. 3300mAh) conajmniej 330mA. PS - Na uprzejmości jeszcze nikt nie stracił ;) Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Jestem posiadaczem AK74 CYMY (nie znam dokładnego chińskiego oznaczenia bo to mi do szczęścia nie potrzebne) kupiłem go używanego po tuningu (bore-up, precka, hop, i cos tam jeszcze ale nie pamiętam). Zasieg ma lepszy od uszczelnionego CA z precką i sylikonowym hopem ale jak bym miał okazje i fundusze to bez zastanowienia kupił bym CA, G&G lub G&P bo to juz całkiem inna bajka. Denerwuje mnie to że karabin mi skrzypi i jest z plastiku rodem z chińskich zabawek dla dzieci od lat 3 To jest tylko moje zdanie Edited June 4, 2007 by joseph_m1 Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Ilekroć, otwieram jakiś gun do naprawy CA,TM,G&G(moje, ulubione ;p) G&P itd. Jakakolwiek robota to sama przyjemność, wszystko pasuje, nic nie skrzypi czy w trakcie składania mam pot na czole z nerwów bo przedtem pasowało, a teraz już nie! Między Cyma, JG, Well, a TM,_G&G,_CA jest przepaść, może nie jak Grand Canyon ale jest sporsza [jaka??]. Decydujesz się na replikę do 600zł? Licz się z tym, że coś może nie grać i będzie wyglądać jak lepsza zabawka. Dlaczego ASGshop nie przyjmuje tych replik na serWis? OOOO! Przypomniało mnie się, dzwonie do Marka z ASGshop, pytam: Dlaczego Well R6 ma 150FPSów? Mierzę po 4-20 razy i najwięcej było 180FPS. On mnie na to " My też tak mieliśmy". Na zlocie to samo, cymowcy nie wierzyli, z 10 karabinków AK 47 cyma, nie więcej niż 260FPS. Bądź tu mądry i pisz wiersze. Link to post Share on other sites
Westie Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Zaraz, czy ty mi sugerujesz, że absurdalnie głośna praca mojej MP5tki i spadek mocy to standard? Dohhhh... >.< Link to post Share on other sites
tafi Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Tanie repliki... tanie a bardzo tanie ? Powiedzmy że tanie to te pomiędzy 700 a 300 zł. Z takich replik miałem AUG A1 G36K BE, M4A1 R6 Well, AK-47, AK-47S, AK-74 Cyma, M4A1 S-system, M4 CQB P&J, Warrior1, APS2 DE, M14 AGM i CG. ostatni to SCAR. To już jakiś pogląd można sobie wyrobić. Chyba każdy gracz ASG miał przygodę z tanim elektrykiem. Moja wielka "miłość" S-system dorównuje już ceną oryginałowi z TM, metalowe body, bo stock się połamał, gearbox ma bore up i wzmocnioną prowadnicę, łożyska ale są stockowe zębatki, silnik z CA. Tanie elektryki to pierwszy zakup za trudno uzbierane lub zarobione pieniądze i najlepiej kupić coś co trochę pochodzi i będzie miłe w noszeniu. Z doświadczenia wiem że zakup nowości poza większą cena niesie sporo niespodzianek. Repliki z drugiej partii są przeważnie już poprawione i bardziej nadają się do użytku. Doskonałym przykładem jest tu P&J, baterie tanich replik przeważnie należy poddać utylizacji. Zakup należy dokładnie przemyśleć i pamiętać że tylko niektóre repliki mają przyzwoite części w gearbox. Nie polecam ich to mocnego tuningu, albo w ogóle nie polecam ich tuningować powyżej 120. Nie opłacalne jest tuningowanie ponieważ cena rośnie a wartość rynkowa tylko nieznacznie. Link to post Share on other sites
Foka Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Cieszymy się, że wspaniałomyślnie zdecydowałeś się podzielić z nami swoimi mądrościami, wygrzebując z nibytu dawno zapomnianą dyskusję. Na pewno nam się to przyda! Link to post Share on other sites
Recommended Posts