Antek6 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Ups, mój błąd. Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Chlor sobie poradził z zamontowaniem tego adaptera. Tu masz wszystko ładnie opisane: http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...t&p=1236936 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 To widziałem ale chodzi mi właśnie o adapter do AKS. Cóż chyba będzie pokombinować nad jakąś samoróbką. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Witam! Mam problem z zatrzaskiem kolby od Tantala wz.88. W komorę zamkową od rk06 weszła bez problemu i jakiś większych przeróbek ale na zatrzask nie mam pomysłu. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 też z tym walczyłem, także bez rezultatów :) Quote Link to post Share on other sites
ues Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 (edited) A ja mam. Już to ogarnąłem. Ramię zatrzasku wchodzące do komory zamkowej (body -nienawidzę tego określenia) musi zostać wygięte (nadspawane) o 90 stopni do góry, na końcu. Tak żeby zapierało się o dupsko GB. W połowie tego ramienia podpieramy je sprężyną o dno komory zamkowej (kropka) PS. W komis wrzuciłem front tantala. Edited February 12, 2010 by ues Quote Link to post Share on other sites
monopol Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Ja ociąłem ramie do takiej długości, żeby nie zawadzało o GB i zrobiłem milimetr przed końcem nacięcie. W nacięcie wchodzi gumka, która ciągnie ramie w dół. Może nie jest to mega fachowe rozwiązanie, ale działa. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 (edited) O widzę Ues że masz wymiary lufy do Tantala ;) Gdybyś mógł mi je podać najlepiej z rysunkiem to bym sobie od razu zaniósł gdzie potrzeba i miałbym gotowego Tantala bo tylko tego mi brakuje :D Pozdrawiam! I dzięki za rady. Edited February 12, 2010 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
ues Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 (edited) Tutka, o której nieprawdziwie zarzucano mi że prawdziwa już poszła. Jak znajdę gdzieś stare rysunki to wpakuje tu skan. A tymczasem, borem lasem... Jeszcze dużo do zrobienia. Ale dużo już zrobione. Komora przerabiana ze stalowej cymy. Reszta oryginalna. Lufa zewnętrzna toczona z prynta - piszę bo głupie głupki w komisie zarzucali mi że prawdziwe sprzedaje. Już przygotowane pod założenie GB ale trzeba jakiegoś magika, który wykmini układ elektryczny, który da ogień pojedynczy, serię 3 strzałową i ciągły. Lub pomoże zaadoptować GB ot TW 5 SYSTEMY :) Wszystkie bicia zrobione na łucznika z 1990 roku. Edited February 14, 2010 by ues Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 ues masz brzydki magazynek o! :P Quote Link to post Share on other sites
ues Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Brzydki jak poprzedni właściciel. Sopel. Może skopiujemy twoje nowe zakupione set do AK? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 trzymaj kciuki żeby ten cholerny hamburger mi go sprzedał - wiesz że tam są inne dziady. Walnie mi "shipped connus" i sobie polizam tego seta. Przyjdzie pogadamy :) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Mógłbyś mi powiedzieć co polecasz do krycia dziur w tym Onyks-ie? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Przecież tam są kołki... przecież tego się nie maskuje... Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Przecież tam są kołki... przecież tego się nie maskuje... Nie słyszałem o komorze cymy, w której były gotowy otwór pod tantalowy bezpiecznik i w której po zamontowaniu takiego nie trzeba było maskować otworu po akowym selektorze ;) Osobiście od siebie polecam do maskowania kit epoksydowy wymieszany z opiłkami stalowymi. Opiłki można kupić przez allegro u gości od pirotechniki, albo przepiłować jakiś płaskownik i pozbierać to, co spadnie spod piły. Otwór od wewnętrznej strony podklejasz kartonikiem, zapychasz kitem, a na koniec, po zastygnięciu, szlifujesz nadmiar. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Tak o to właśnie mi chodziło. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Witam, czy ta konwersja będzie pasować do RK-01 i czy ktoś już takową posiada?: http://allegro.pl/item923449180_nowa_konwe...do_aks_74u.html Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 "Pasuje do AKS-74U firm: Boyi, Inokatsu, VFC" Quote Link to post Share on other sites
ues Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Odp. Spawanie szlifowanie, malowanie proszkowe Quote Link to post Share on other sites
monopol Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 (edited) Mój Tantal wz.88 na razie wyglada tak. Jeszcze kilku rzeczy nie dopiąłem, ale nie jest źle. http://rds.radom.pl/album_page.php?pic_id=10462 PS. Szukam suwadła do AK74, najlepiej stalowego. Moze ktos ma lub wie, gdzie kupić. Edited March 1, 2010 by monopol Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Mój Tantal wz.88 na razie wyglada tak. Jeszcze kilku rzeczy nie dopiąłem, ale nie jest źle. http://rds.radom.pl/album_page.php?pic_id=10462 PS. Szukam suwadła do AK74, najlepiej stalowego. Moze ktos ma lub wie, gdzie kupić. Kup sobie od VFC dekoracyjne pełne, oryginała nie ma prawie szans znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Bardzo ładny Tantal ;) Lufę masz jakąś inną czy znal? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
monopol Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Lufa jest chińska. Obsadziłem na niej tylko graty od prawdziwka. Wszystko trzma sie bardzo ładnie i sztywno. Co do samego suwadła, to nie chce deko, bo batke bede miał pod deklem. Batka w ładownicy na "pogrzebaczu" wyglada co najmniej kiepsko :/ Dlatego szukam imitacji, najlepiej stalowej. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Czy ta szyna będzie pasować do AK74MN ze składaną kolbą?? http://www.ebairsoft.com/rail-with-rear-sight-p-1550.html Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Szyna pasować nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts