Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK-74

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Na rusmilitary, albo w podobnych zagranicznych sklepach, gdzie sprzedają akcesoria do kałacha lub Saigi. Airsoftowe sklepy raczej nie będą mieć takiego czegoś.

Ewentualnie zostaje Ci skierowanie swoich kroków ku jakiemuś średnio doświadczonemu modelarzowi, który bez problemu Ci coś takiego wykona.

Chodzi ci o chwyt pistoletowy czy "chwyt", czyli okładzinę przednią?

Bo jeśli chwyt pistoletowy to każdy pasuje (z wyjątkiem tych z 47 w "standardzie TM"), więc to jedynie kwestia znalezienia odpowiednio brązowego chwytu. Ew. przemalowania jak sugeruje Jaeger.

• 2 weeks later...

mam pytanie pewnie zly temat ale co tam, a mianowicie wie ktos gdzie dostane kolbe do tantala albo aims? bo szukam szukam i znalesc niemoge :/ ew moze ktos ma na sell ?

też szukam, ale gość na infolinii worksa oznajmił, że tantalowe powinny pojawić się znów na stronie za ok. miesiąc

Edited by fumfel hubert
  • 2 weeks later...

Witam.

Ma ktoś pomysł na wygodną przeróbkę mocowania zawieszenia w replikach AKS (aby wygodnie było przy zawieszeniu jednopunktowym)? A może ktoś robił coś takiego? Chodzi głównie o przeniesienie tego na lewą stronę tak alby nie kolidowało przy składaniu kolby.

Witam

Mam zamiar założyć na mojego ak kolimator eotech i w związku z tym mam dylemat gdzie :

-na montażu bocznym

-na kolanku gazowym

wiem że jak złoże na montaż to nie złoże kolby ale czy na kolanku nie będzie za daleko od oka?

• 3 months later...

wszystko wejdzie tylko pewnie trzeba będzie tu i tam przyciąć czy podpiłować, chodzi tu o rurę gazową, w vfc jest ona razem z okładziną a w tm'ie jest pod okładziną jako cały układ gazowy, poprostu w vfc jest wyciągany a w TM'ie jest na stałe i bez wycięcia tego się nie obejdzie

Edited by siannko

Hę? Siannko, o czym ty piszesz?

Jangi - jeśli masz replikę z rodziny CM.040 lub CM.048, to powinno pasować (są one wykonane wg wzoru VFC).

Rozumiem, obawiam się tylko, że ze względu na kształt atrapy rury gazowej w tych replikach, będą potrzebne jakieś modyfikacje, które mogłyby zdestabilizować lufę zewnętrzną i spowodować jej chwianie się :(