Metosos Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Super Polar-Zapobiega Zaparowywaniu = sklep motoryzacyjny :D Quote Link to post Share on other sites
qmas Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Mogę już potwierdzić - ślina na okulary jak dla mnie działa najlepiej, wystarczy spłukać wodą. Sposób szybki i mimo, że obleśny, to bardzo skuteczny, nawet jeśli nie ma czasu, żeby obeschło trochę:) Testowałem w dość niskiej temperaturze, wiec w sezonie będzie jeszcze lepiej. Nie działał permanentnie i musiałem to robić ze 3 razy w ciągu strzelanki, ale tak samo było z żelami, cyprysami i innymi wynalazkami, które były bardziej upierdliwe w nakładaniu, no i kosztowne w porównaniu ze sposobem "za darmo". Używam okularów ESS Ice, wiec nie jest to maska do nurkowania:) I jeszcze może informacja, że nie używam niczego co zakrywa usta, czy nos (maska, chusta itp) - wtedy nic mi nie pomaga i nic nie widzę po kilku minutach. Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Ja stosuję wosk, tylko trzeba dobrze go rozetrzeć, aby nie rozmazywał obrazu. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Cyprys wymiata, noszę jungle hata i maskę i nigdy nie miałem pary - po dłuższym bieganiu tylko jak para zaczyna się skroplać to ciut pogarsza widoczność, ale to jednak nie para. Quote Link to post Share on other sites
YARRA Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 wypróbowany sposób z paintballa - SZAMOPN BAMBINO - kilka kropel na szybęe rozsmarować i wytrzeć do sucha mimo upału i deszczu szybka sucha i reszta maski ociekała woda, BAMBINO nie drażni spojówek i nie wywołuje alergii w końcu to szampon dla dzieci jak było to do wycięcia Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Cyprys POKONANY! HA! Mam w końcu środek który świetnie radzi sobie z zaparowanymi googlami. Jest lepszy od cyprysu bo nie robi takiej matowej powłoki. Znalazłem to na allegro w dziale dla nurków :ok: Jak to działa? Wystarczy rozprowadzić cienką warstwę na szkło. Poczekać z 15min aż wyschnie. Następnie wytrzeć aż będzie przejrzyste (nie za mocno!). Może się ciężko wycierać bo powłoka zrobi się jakby gumowa. Po wytarciu możecie sobie chuchać do woli :napalony: a obraz nadal będzie krystalicznie przejrzysty. Quote Link to post Share on other sites
wolek14 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Tylko pytanie-jaka cena? Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Z przesyłką wyszło 85zł Quote Link to post Share on other sites
loginald Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Pozwólcie , że się podłącze. Mam gogle ESS Vehicle Ops. I czasem jak w upale siedze lub leże ukryty to na górnej części wizjera pojawia się wilgoć, zapewne od potu. Nie jest to para. Nie wiem czy ten środek coś da? W sumie oberwałem gąbki ale od tej pory nie było upałów więc nie wiem czy to coś da. Edited May 30, 2009 by loginald Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 (edited) Cyprys i matowa powłoka ? Używam go od ponad pół roku i nic takiego nie ma jeśli się wypoleruje odpowiednio dobrze - wg. mnie mant3z przepłaciłeś ;-). Tak jeszcze co do parowania, a raczej jego braku to dla zainterosowanych opis zrobienia maski mojego pomysłu, która chroni skuteczne prawie całą twarz (głównie policzki i zęby), przed każdą repliką z każdej odległości, tutaj temat - post 91. Oczywiście nijak wpływa na parowalność ochrony oczu 8-). Edited May 31, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
EndriuX Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 ja osobiscie uzywalem specjalnego srodka do tego przeznaczonego ;] nie pamietam tylko nazwy ale wiem ze nie trzeba zadnych specyfików i innych dupereli uzywać. ;) a efekt był zadowalający. Quote Link to post Share on other sites
panda080 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Był już podany sposób z mydłem? Jeśli był, to ja to się sprawdza? Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Poczytaj temat to się dowiesz. Ostanio jakiś starszy jegomość podpowiedział mi, że w jego czasach stosowano jabłko - a mianowicie pocierano wewnetrzną stronę szybki kawałkiem jabłka. Twierdził, że w jego samochodzie zdawało egzamin (wiem, że szalony sposób ale można sprawdzić) pzd. Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Witam, czy ktoś używał ati foga firmy K2 za 7,50zł Jest do szyb samochodowych Pozdrawiam Artur Quote Link to post Share on other sites
lunar Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Ja stosowałem w szybce od kasku motocyklowego i działało. Ale na goglach jeszcze nie próbowałem. Zrobie teścik i napiszę wynik. PoZdRo Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 (edited) Ja stsosowałem anti fog samochodowy w okularach :uvexch i bollach zdaje egzamin tak sobie. Początkowo para wodna spływa w postaci kropel po wytarciu szmatką zaczynają parować :/. Stosuje już dłuższy czas nie zaobserowałem skutków negatywnych w postaci podrażnienia oka itp pzd ŁP PS: Patent z jabłkiem nie działa, sprawdząłem na strzelance szkoda czasu na ten szrlatański pomysł ;) Edited July 25, 2009 by lukasp Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Początkowo para wodna spływa w postaci kropel po wytarciu szmatką zaczynają parować Zgadnij czemu? Zmywasz anti-foga przy okazji. Quote Link to post Share on other sites
lunar Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Ten anti-fog firmy K2 działa(sprawdzone na bole X1000). Użyłem go tak jak pisze na opakowaniu, następnie gogle dałem nad parująca wodę i para która usiłowała powstać zamieniała się w wodę i spływała. W boju również działa :ok:. Mimo iż na opakowaniu piszę że produkt drażniący, nie odczułem żadnych podrażnień skóry, oczu itp. :wink: PoZdRo! Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Jak wyżej, K2 działa znakomicie. Prawdę mówiąc nie spodziewałem się tak świetnych efektów. Testowałem na okularach. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Używam Cyprysa przy goglach SwissArms ProTactical. Niby nie parują, gorzej z wilgocią od spoconego czoła, okolicy oczu. Tego się już przeskoczyć nie da, przynajmniej nie znam takiego sposobu. Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Ja używam preparatu firmy PELTOR. Po wyczyszczeniu nim szkieł, okulary nie parują przez 2-3 godziny. Koszt 17zł. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Jestem posiadaczem gogli bolle defender (wiem, wyglądam trochę jak rekin młot :D ) i nie parują nic, jednak problem tkwi w okularach korekcyjnych. Po przejechaniu ich mydłem+SPYRYTEM, spłukaniu wodą nałożyłem mydło w płynie rozcieńczone wodą i wypolerowałem. Nic nie paruje :) Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Ja tam przecieram okulary korekcyjne Ludwikiem i jest git 8) . Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3441 <<< czy ktoś to testował? warto inwestować czy lepiej dalej użwywać płynu do mycia naczyń ?:) Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Znajomy to miał/ma, nie wiem czy dobrze pamiętam ale coś mi się kojarzy że szału nie było, na początku dobrze po jakimś czasie tak jak w większości przypadków.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts