GUmeR Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Możliwe, że coś, źle włożyliście. Ale to jenak chińczyk więc u różnych ludzi różnie bywa. Rozkręciliśmy dwa guny. Dystanser Guardera jest wyraźnie większy od stockowego i to było przyczyną. Dystansery JG na oko identyczne. Link to post Share on other sites
qubosz Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Czy te tłumiki coś wyciszają? :???: bo chyba cały odgłos wychodzi z GB... Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 WYCISZAJĄ!! Odgłos z gb wychodzi ale juz kawalek od niego prawie nie slychac. Jak sie wymieni glowice tloka na cicha to bedzie w ogole full wypas!! Ja tez po wymianie hopka na silikonowego guardera zostawilem dystanser stockowy. Ale poprawy zasiegu chyba nie zauwazylem :roll: Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Temat o tłumikach: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=33896 O tym jak wyciszają na drugiej stronie. Link to post Share on other sites
qubosz Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Wrócę do selektora ognia. Selektor ognia jest sztywny po przełączeniu i "tyka" dzięki takiemu kołkowi na sprężynce. Właśnie ten kołek mi się zgubił... czy da się go jakoś dorobić? bo podczas akcji lubi mi się przełączyć z AUTO na blokade.... :evil: Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 To mi się przełącza z semi na auto :mrgreen: bo też zgubiłem. Raczej takiego maleństwa nie można dorobić. W sumie wszystko się da tylko czy gra warta świeczki :P Link to post Share on other sites
Witos Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Lunetka z CA pasuje, mam zamontowaną, tylko przy 1 śrubce od strony lufy plastik jest nieco grubszy niż w szynie RIS, więc nie da się tej śruby wkręcić do końca, ale to nie przeszkadza, wszystko ładnie się trzyma. Link to post Share on other sites
AnR Posted June 19, 2007 Author Report Share Posted June 19, 2007 Czyli mam rozumiec, ze szyna gorna RIS z JG a optyka z CA sa wymienne? Link to post Share on other sites
Witos Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 (edited) Tak, są. Niestety nie mam aparatu, więc nie dam fotki na dowód:P A jednak się znalazła fotka:PP Edited June 19, 2007 by Witos Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 W powiększonym chwycie przednim do G36C po leciutkiej przeróbce mieści się bateria 9,6V na ogniwach large. Mam to założone w G36C od TM. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 No i jeszcze jedna sprawa :D Domyślam się, że da się otworzyć okno wylotowe za pomocą "wajchy" pod górną szyną, dobrze myślę? Link to post Share on other sites
Witos Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Nom, w oknie wylotowym jest regulacja hop-upa... Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Dobrze myślisz. Wajchę możesz przekręcić w lewą i w prawą stronę - ak samo wygodne dla osób lewo- i praworęcznych. Link to post Share on other sites
francuz152 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 mam takie pytanko. jak to się rozbiera?? tzn jak zdjąć body?? tylko nie bijcie bo jestem początkujący a chce zobaczyć jak wygląda w środku. Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Wibij pin i zdejmij chywt. Masz 4 śrubki przy zespole lufy - wykręć je. Złóż kolbę i wykręć długą śubę z tyłu. Okęć szynę - 3 srubki. Odkręć zabezpieczenie pina z tyłu karabinka i wybij pin. To samo zrób z pinem przy gnieździe magazynka. Odkręć stopkę kolby. I G36 powinno rozpaść Ci się na kwałki.... Jeśli coś przeoczyłem to sorry, ale już sporo czasu minęło od kiedy sprzedałem swoją Gietkę... Link to post Share on other sites
francuz152 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 wykręciłem wszystkie śruby jakie widać. tzn widac jeszcze jedną ale ona jest w gb zdjąłem szyne, gniazdo maga, fornt grip i kolbe Link to post Share on other sites
choisen Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Nic nie trzeba odkręcać ze śrub na tym srebrnym(Gearbox). Żeby go "wysmyknąć" z rączki, należy ustawić bezpiecznik tryby ognia na ciągły. Tam jest taka szpara, przez którą wyjdzie gearbox. Nic na siłę, bo połamiesz! Link to post Share on other sites
Placek Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Walnie się rączjkę transportową od CA z lunetą i jest git. I nie trzeba kupować baterii ani się zastanawiać czy dobrze wygląda. Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Luneta w rączce transportowej jest gówniana. Nie bez powodu ludzie wymieniają ją na szynę od C + normalną lunetę. Link to post Share on other sites
Placek Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Za to dobrze wyglada! :mrgreen: Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Ba, wygląda ślicznie, tak rozmyślam czy by sobie tego chwytu nie kupić ;) Link to post Share on other sites
HateMe Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Podobno rączki transportowe G&P są znacznie lepsze niż CA. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-GP159_srch_g36 O tym mowa? Link to post Share on other sites
HateMe Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Tak. Machinegun swojego czasu miał je w ofercie. Link to post Share on other sites
Davidos Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Widzę że cały czas piszecie na temat hi-capów do giety. Ja posiadam 2szt i z żadnym nie ma problemu. Pierwsza kulka nie leci ale i tak po naładowaniu magazynka oddaje ze 3 kontrolne strzały. Wiec potem niema z tym już żadnego problemu. Nigdy nie sprawdzałem czy wywalę całego Hi-capa na jednym podkręceniu ale 100-150 na pewno :-F Jak do tej pory jestem z repliki bardzo zadowolony kupiłem w marcu i jak do tej pory nie było żadnych problemów. I w teamie mamy już 4 giety i 5 się zapowiada. :killer: Link to post Share on other sites
Recommended Posts