Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG G36C

Recommended Posts

Na ostatnim CQB doznałem szoku termicznego, ponieważ to magiczne coś (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) służące do blokowania kolby w pozycji rozłożonej sobie odpadło, po kilku minutach męczarni udało się przywrócić kolbe do stanu używalności. Ale przy następnej próbie złożenia miałem to samo, znowu wypadło, lecz tym razem po złożeniu w miarę sie trzyma (Składam i rozkładam i nic). Jednak martwię sie, że pewnego dnia zgubie tą część w lesie co już nie będzie miłe. Miał ktoś podobną przypadłość? Macie jakieś rady?

Z góry dzięki.

Pozdrawiam,

Matte

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Wie ktoś może jaką długość ma oryginalny tłumik płomienia? Chce wiedzieć, czy jak wstawię 5cm dłuższą preckę, (którą i tak zakryje tłumikiem dźwięku) czy będzie wystawać z tłumika płomienia. Bo jakby na to nie patrzeć to bardzo podoba mi się giecia z takim właśnie tłumikiem płomienia =))

Mam pytanie co do konserwacji GB.Wiem, że co około 20\30k kulek trzeba smarować GB (nawet 10k jeszcze nie wystrzeliłem, ale pytam na zapas).

-Czy żeby wysmarować GB to trzeba go rozkręcać? (chodzi o rozkręcanie GB)

-Można smarować GB olejem wazelinowym?

Kiedyś z moim ojcem rozkręcałem tego guna, żeby obejrzeć GB.W Gb jest taka dziurka.Mój tata mówił, że tam wystarczy wlać olej wazelinowy i będzie git.W posiadaniu jestem też takiego wynalazku:

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...let-smarow.html

Kupiłem to w celu jakby mogło się to przydać do konserwacji.

To nie jest temat o tuningu,

J.

Macioza1 różnica jest niewielka. Nawet (o dziwo!) stockowa gumka HU nieźle podkręca przy minusowych. Poza spadkiem szybkostrzelności i niewielkim spadkiem zasięgu większych różnic nie zauważyłem. Bateria dołaczana do zestawu (Shuang Ba) bardzo dobrze znosiła mrozy, ciągnęła nawet mocniejsze repliki gdy ogniwa innych wysiadały.

Nie odnotowałem żadnych dziwnych zjawisk typu puste lub podwójne strzały, strzały na 2-3 metry itp.

Kłóciłbym się - w zimie fpsy spadały do 220 (mierzone). Gdzieś jest nawet temat poświęcony temu zjawisku. Podejrzewam, że wystarczy wymienić głowicę tłoka i będzie po problemie - np. przy okazji wstawiania łożyskowania. Gumkę miałem wymienioną na silikon więc na temat sprawowania się stockowej wypowiedzieć się nie mogę. Za to bateria - cudowna. Świetnie się trzymała.

Edited by Kantek

Mam jeszcze jedno małe pytanko dot. użytkowników gietek zakupionych na customs.pl. Czy rzeczywiście została tam wymieniona sprężyna na m110? Czy mieliście porównanie z innymi gietkami, ale nie z customs (tj. nie tunningowanych)? I czy przy tej sprężynie (jeśli takowa rzeczywiście jest) ROF jest jakiś tragicznie zaniżony na stockowej batce? Pozdro ;)

Po podłączeniu baterii do tej wtyczki koło gniazda maga ROF jest nawet większy niż w stocku.

Nic w tym dziwnego bo podłączając baterie w sposób jaki opisałeś powyżej eliminujesz z obwodu bezpiecznik => mniejszy opór => większa szybkostrzelność.

@Vetius:

Puki replika jest na gwarancji nie rozkręcaj GB, co jakieś 15-20K kulek możesz psiknać olejem silikonowym (przez 1 s) do "otworu na kulki" w replice (tam gdzie wchodzi magazynek - nie umiem tego profesjonalnie wytłumaczyć).

Co do działania repliki w ziemie to bawiłem się z nią kiedy temperatury były poniżej 0 i spadł tylko zasięg, silikon guardera rozwiązał problem.

@lesiuludz:

Nie bardzo rozumiem co tam nasmarujesz bo gearbox to chyba nie. Zapaćkasz tylko silikonem komore HU i dyszę co obniży skuteczność hopka. Pomijam fakt, że olejek silokonowy nie nadaje się do smarowania przekładni GB.

O problemie z tłumikami już było, a oto dowód: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=33656&st=60

A kolega Mider niech sobie zostawi takie komentarze dla siebie,

J.

Słuchaj... każde nagazynki w standardach CA i TM podejdą, JG jest jakby nie patrzeć kopią TM więc czemu miałyby nie pasować, zatem odpowiedź na pytanie jest prosta - tak, ale magazynki Stara są lekko niefajne ze względu na małą pojemność w stosunku do ceny - za 2zł więcej masz low-cap Boyi, który ma już pojemność 50 - podobnie jak CA. Real-capy to tylko dla kogoś kto jest zwolennikiem realizmu nawet jeżeli w gre wchodzi mniej praktyczne rozwiązanie. Poza tym magazynki Stara potrafią być zawodne.

Obydwa typy magów Boyi dobrze podają i przyzwoicie siedzą w gnieździe, przy czym jedne ciut bardziej chodzą na boki niż drugie i odrobinę gorzej się wpinają. Jak dorwę się do aparatu to wskażę różnicę między egzemplarzami.

Witam !

Mam do Was takie pytanko.. Na dniach mam zamiar zamówić sobie Gietke (JG) niestety jeszcze nie miałem przyjemności obcować z airsoftem tak jakbym chciał :)

moje pytanie - jak potraktować nową replikę przed samą zabawą.. tak żeby od samego początku było jej u mnie dobrze.. mam na myśli jakiś smar.. coś gdzieś psiuknąć? i jak najlepiej traktować baterię z zestawu?

wiem, że powinny być tu opinie o G36 ale po przeczytaniu kilku stron chyba zbytnio się nie wychylę z takim zapytaniem.. aha - replika przybędzie od krakmana, więc niby po przeglądzie..

pozdrawiam

Qra

Edited by Qradek

W JG od Krakmana na początek nie musisz ingerować wogóle. Sformatuj sobie tylko batkę dobrze i będzie smigac. Nie rozbieraj, nie smaruj i nie grzeb w GB a jak cos padnie to slij na gwarancji. IMHO G36 z JG jest tak dobre w stocku, ze na początek nie ma po co w nie ingerowac. 360-380 fps na początek w zupełności Ci wystarczy.

O polepszaniu bebechów na razie nie ma mowy.. miałem na myśli te zabiegi, które zminimalizują ryzyko jakiś zgrzytów później... czytałem o jakiś kwadracikach wylatujących i o stykach przy magazynku.. dlatego pomyślałem, że od razu można by coś z tym zrobić..

ewentualnie gdyby ktoś podpowiedział coś o konserwacji Gietki na co zwrócić uwagę, byłbym wdzięczny.. już nie zaśmiecam :)

pozdrawiam

Qra

Smarować to mechanizmu na początek za bardzo nie musisz, tam jest wystarczająco smaru, natomiast jak chcesz zapobiec wypadającym kablom od styku musiałbyś wymienić okablowanie (najlepiej od razu na grubsze) - ja tak zrobiłem i szczerze powiedziawszy mam dalej problemy z okablowaniem bo jak wsadzam GB do chwytu to kable są za bardzo ściśnięte i wynik tego jest taki, że strzela sobie kiedy ma taki kaprys.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...