Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG G36C

Recommended Posts

Planuje byc w przyszłości kolejnym szczęśliwym posiadaczem Gietki 36 c dużo o tym czytałem i wiem już sporo na ten temat więc się może udziele.

Jeśli chodzi ci o tę częsc to takie/przedłużenie gietki widziałem na allegro licytacje od 1zl konczące się na 50 zl więc jak co poszukaj najpierw na alleegro a jak nie ma to może poczekaj chwile, nie ma sensu wydawac 160 zl na jedna czesc, a wygląd osobiście mi się by nie podobało ale to kwestia gustu (Tak jak ktoś uwielbia M4 a inny ich nienawidzi)

A i ostatnio znalazłem niezła oferte http://customs.pl:80/produkty.php?product=24&cat_link=3

Jak co trzeba by nad tym pomyślec wkońcu wzocnione częsci.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dać się da. Po co Ci M120... masz już 380 fps...

To jeszcze poprosze o sprostowanie.

Nie spotkałem w ofertach żadnej gietki firmy JG która miałaby fabrycznie 380fps :???:

O co Ci więc chodziło?

P.S. G36c to jest to samo co G608 ?

Edited by kojt3627

Nie ma opcji edycji postu nie wiem czemu.

Ile wam Gietki wytrzym ują/ały ??? bo niektózi piszą replika chinska od pół roku do roku a markowe nawet pare lat, a przeciez gietka to wytrzymała replika i właśnie nie wiem jaka jest jest trwałośc ?

To jest chinczyk - nie ma dwóch takich samych replik o takim samym wykonaniu, kulturze pracy i trwałości. Czyli - jedna replika podziała bz zgrzytów 3 miesiace, inna rok, a inna juz przy odbiorze umrze :-F .

Od czego to zależy - nie wiem. Może od nastroju pracowników (przymusowych) wytwarzających/składających daną część, może od układu gwiazd i planet, a może od miesiączkowania pawianów na madagaskarze z 7-rzędu ciemnozadków :-F .

Mam w gietce gumkę hop-up guardera i problem z nią. Nawet gdy Hop-up jest ustawiony na zero to kulkę po jakichś 20 metrach podrywa w górę o ok 5 metrów, a regulacja Hop-upa pozwala tylko zwiększyć wysokość na jaką zostanie kulka poderwana po tych 20 metrach. Czy ktoś wie co na to poradzić ? A tak wogóle to jak się dostać do komory Hop-up w gietce?

Jeśli chodzi ci o tę częsc to takie/przedłużenie gietki widziałem na allegro licytacje od 1zl konczące się na 50 zl więc jak co poszukaj najpierw na alleegro a jak nie ma to może poczekaj chwile, nie ma sensu wydawac 160 zl na jedna czesc, a wygląd osobiście mi się by nie podobało ale to kwestia gustu (Tak jak ktoś uwielbia M4 a inny ich nienawidzi)

Nie chodzi mi w tym momencie o cenę, ale o sam wygląd gietki z tym powiększonym front gripem ;)

Mam w gietce gumkę hop-up guardera i problem z nią. Nawet gdy Hop-up jest ustawiony na zero to kulkę po jakichś 20 metrach podrywa w górę o ok 5 metrów, a regulacja Hop-upa pozwala tylko zwiększyć wysokość na jaką zostanie kulka poderwana po tych 20 metrach. Czy ktoś wie co na to poradzić ? A tak wogóle to jak się dostać do komory Hop-up w gietce?

Po pierwsze - na jakich kulkach strzelasz (waga)?

Po drugie - czy na pewno masz dobrze zamontowany dystanser?

Rozładowałem na grze strzelając. To miałem na myśli.

A w domu postwaniłem na ładowanie.

Przecinka zabrakło :)

Wyglądało to tak:

dostałem przesyłkę od Krakmana, podłączyłem baterię, karabin strzelał znaczy że bateria była trochę naładowana. Następnego dnia pojechałem z nią na strzelankę.

Na strzelance po wystrzeleniu około magazynka mi się rozładowała. Więc przyjeżdżając do domu nastawiłem ją na ładowanie według instrukcji - około 6 godzin.

Po naładowaniu się już jej nie sprawdzałem. Następnego dnia na strzelance, udało mi się oddać 1 strzał, karabin się zachował tak jak zawsze się zachowuje kiedy jest rozładowana bateria. Znowu w domu załadowałem 6 godz. i znów tylko na jeden strzał starczyło baterii.

Nic więcej z nią nie robiłem w obawie, żeby nie zepsuć.

To znowu ja :))

Chyba wiem już o co chodziło.

Kupiłem ładowarkę mikroprocesorową, postawiłem na rozładowywanie się które trwało 10 sekund (czyli batka była rozładowana). Po kilku godzinnym ładowaniu batka wymiatała jak szalona. Już 1500 kulek poszło, a ona ciśnie jak dzikie zwierzę ;))))

Więc problem był najwyraźniej w ładowarce którą dostałem razem z repliką.

Bardzo polecam mikroprocesorowe - 100 zeta = 0 problemów.

czy bateria podczas ładowania ma wydawać jakiś dźwięk? np. syczy:P

bo mi batka syczy i na dodatek ładowarka jest gorąca (nie ciepła),

ładowarkę przed chwila dostałem i chce se naładować batke a to mój pierwszy aeg i nie wiem jak sie ma zachowywać batka.

Pewnie z rozpędu wsadzili dystanser dołączany do gumki. Otworzyć, zmienić dystanser na stockowy.

Zrobiłbym tak, ale mam mały problem ze stockowym dystanserem - zgubiłem go gdzieś :-F . Czy można w jakiś sposób zmodyfikować ten guarderowski dystanser, aby działał jak należy (np.spiłować trochę itp.)?

Jaka może być maksymalan dlugos lufy w tym modelu? Chodzi mi o to żeby zamontowac precka ale tak,żebym nei musiał dokupywać tłumika.

Z tego co sie orientuje to lufa moze isc jeszcze w tłumiku ognia.

Czy lufa 310 cm bedzie z neigo wysatwac?

Aha i przy okazji: lepiej G36c +prcka i gumka HU czy za ta samą cene mp5 NAVY jg full metal (oczywiccie ebz dodatków, ew gumka)?

A ja powtórze znowu wygląd gietki może byc taki jak ty chcesz, możesz zamontowac

2 granatniki, 8 celowników laserów oraz antene jak Ci się podoba, to Twoja broń i ty decydujesz jak ma wyglądac, jak ci pasuje ta częśc to kupuj i montuj.

A z tym dystanserem to jak? Jeśli się kupi gumke guardera i da by zamontowali to piwiniej byc stockowy dystanserem ?

To jeszcze poprosze o sprostowanie.

Nie spotkałem w ofertach żadnej gietki firmy JG która miałaby fabrycznie 380fps icon_confused2.gif

O co Ci więc chodziło?

P.S. G36c to jest to samo co G608 ?

Zwracam honor, mój błąd. Ja w swojej G608 mialem 370 fps.. na niewyzerowanym hopku, kulkach 0,25 bodajże.

Maksymalna długośc lufy jest zależna od cylindra.

Cylinder w gietce - typ 2 - 360 mm to najdłuższa możliwa.

310mm które chcesz wsadzić będzie wystawać i to sporo. Bez tłumika nie da rady.

Maksymalna długośc lufy jest zależna od cylindra.

Cylinder w gietce - typ 2 - 360 mm to najdłuższa możliwa.

310mm które chcesz wsadzić będzie wystawać i to sporo. Bez tłumika nie da rady.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

Kwestia gustu. Navy ma metalbody... i jest empepiątką...a gietka ma z tworzywa.. i jest gietką ;)

Wracając do dystansera, ja miałem podobnie... hop up 0 i po 25 metrach kulka ostro w górę przy gramaturze 0.25, ale że miałem troche czasu w tygodniu, to ją przestrzelałem... Wyprułem jakieś 4000 kulek w puszki i pierdoły i problem stopniowo znikał aż zniknął... Jeszcze wczoraj jak strzelaliśmy małą jebankę na poligonie to podkręcał bardzo dobrze, a hop up na 0, czyli to kwestia dotarcia gumki... (Też mam wrzucony dystanser Guardera, ten od kompletu z gumką)

W końcu znalazłem ten stockowy dystanser i go zamontowałem. Kulki już nie podrywa ostro w górę. Ale patrząc na poprzedni post nasuwa się wniosek: chcesz szybko pozbyć się tego podrywania kulki w górę? -wymień dystanser. Nie chcesz nic przy tym robić? - wystrzel ok 4k kulek.

Heh, no ba... Ja i tak musiałem sprawdzić w nim batkę i ją porządnie przeciągnąć, coś ala formatowanie... Nie miałem akurat dostępu do mierników prądu, to rozładowywałem ją w anologicznie rozumując bezpieczny sposób... No i myślę że się powiodło, bo ładnie trzyma ta stokowa bateria..

Ci co chcą kupic gietke a planują odrazu dawac precke, tlumiki (zeby ja ukryc) itp. niech trochę poczekają skoro ma wyjśc G36K to jest ta sama gietka tylko przedłużona więc można będzie pewnie spokojnie wstawic precke, nie robiąc tych tłumików (one mi sie nie podobają )

I nadal się pytac jaki żywot mają gietki, chodzi mi o to po ilu np tysiącach kulek widac jakieś zużycia itp.

Około 50k kulek na singlu i nie widać nic na zębatkach. Trochę się zużył popychacz styku, czy jak to się nazywa.

A w ogóle kto powiedział, że Gietka ma być dłuższa? Dłuższa się dla mnie nie nadaje.

Edited by Mider
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...