silverman Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 moja gietka wystrzeliła juz jakies 5k kuleczek. ani jednego zacięcia, bateria trzyma bardzo dobrze. przy pierwszym łądowaniu wypluła około 2k kulek.z racji iż jest to mój pierwszy AEG i mając kontakt z innymi modelami tej klasy stwierdzilem ze karabinek jest za głośny jak dla mnie i zmontowałem sobie metalowy tłumik domowej roboty. Nie wiem jak to możliwe ale poprawiło się jakby skupienie wystrzeliwanych kulek. Jestem bardzo zadowolny z zakupu:) Link to post Share on other sites
dymek105 Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 (edited) Świeżo kupiona :D Moja pierwsza replika. Broń świetna 8) Można odnieść wrażenie, że broń jest cała z absu bo nie widać metalowych części, ale waga wskazuje na to, że jednak one są. Broń jest dość ciężka, ale w pozytywnym znaczeniu :-P Strzela się dobrze i bardzo celnie. Broń została narazie porównana z JG-M5S6 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=800 i tanim aeg z allegro mp5. Jeżeli chodzi o tanią replikę to dajcie spokój żadnego porównania, G36c strzela kilka razy dalej i celniej< z odległości 20m trafiłem bez problemów jabłko, a mp5 miałem problemy z trafieniem w śmietnik z odległości 10m>. Co do M5S6 myślę, że osiągi są porównywalne... Bronie mają porównywalną wagę... no może m5s6 jest troszkę lżejsza. Denerwuje mnie, że co chwile<jakieś 50 kulek> trzeba kręcić tym kołeczkiem od hi-capa, no ale cóż... tego nie zmienię. Jutro pierwszy prawdziwy test w lesie z kumplami. Napiszę po strzelance jak wrażenia z prawdziwej zabawy i jak się prezentuje w porównaniu do AKS74U http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=894 oraz AK74S http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1016 Edited August 25, 2008 by dymek105 Link to post Share on other sites
misa Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 kup mid/low/real capa i nie będziesz musiał kręcić. Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Jego denerwuje kręcenie co 50 kulek, a dopiero ładowanie co 50/100, no ba ! :-F Link to post Share on other sites
tafi Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Czy może mi ktoś napisać czy ten (http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=58&products_id=851) celownik będzie można przymocować na szynę górną?? Montujesz zamiast i pasuje prawie idealnie. Ja mam właśnie takie rozwiązanie. Na forum są gdzieś fotki mojej gietki po takim zabiegu... wygląda jak G-36V. Albo jak CA-36. Link to post Share on other sites
dymek105 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 kup mid/low/real capa i nie będziesz musiał kręcić. Chciałem, ale narazie brak funduszy :D kup mid/low/real capa i nie będziesz musiał kręcić. Nie bardzo rozumiem, ale ok :D Link to post Share on other sites
Szerszen01 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Dymek - w mid/low/real capach nie musisz podrkęcać jak w hi capie ;) Najlepszym rozwiązaniem będą pewnie mid capy po 100 kulek. Link to post Share on other sites
dymek105 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 ahaa wiedziałem ile jest w low, ale nie wiedziałem ile w mid... Teraz już wiem i wszystko jasne :D Link to post Share on other sites
macioza1 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Ale nie trzeba wcale kręcić co 50 kulek... Po prostu podkręć na początku tak porządnie, że najpierw będą kulki grzechotać, potem przestaną grzechotać, a na końcu będzie ci zębatka przeskakiwać. Tak można wywalić z 300 kulek ;) Link to post Share on other sites
silverman Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 ma ktoś z was w swojej giecie tłumik ceny do 120zł. czy sklutecznie tłumi dwięk i z jakiej odległości trudno się zorientowac skąd oddaje strzały? Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 20-25 metrów i ciężko już raczej zlokalizować strzały. Link to post Share on other sites
tomekszm Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) sam tłumik coś tam daje ale duża część dźwięku wydobywa się z wnętrza repliki i tego tłumik już nie wygłuszy. Cudów się więc nie spodziewaj. Skuteczność na polu bitwy... ja i szwagrowski mamy identyczne sprzęty, różnica jedynie w tłumikach. Odgłos strzału jest zauważalnie, wyraźnie cichszy w przypadku tłumika i w samej strzelance kumplowie (z przeciwnej ekipy) mówili że to duża różnica i nie wiadomo skąd kulki latają. Jakaś przewaga zatem jest :) Za swojego dałem 99 PLN http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=486 (nie wiem czy dokładnie ten ale podobny, kupowałem osobiście w sklepie a nie przez neta). Strzelaliśmy się mniej więcej na odległości 10-20m Edited August 26, 2008 by tomekszm Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 To chyba masz niewidomych/ślepych kumpli. Jak na razie to słyszałem/ widziałem jak ktoś do mnie strzelał i nie zdarzyło się, że nie widziałem skąd oddano strzały. ( oczywiście jak ktoś ze snajperki strzelał z dalekiej odległości + zamaskowany to wiadomo, że możemy co najwyżej wiedzieć z jakiego kierunku padł strzał). Do "szturmówki" tłumik, pianki itp. do wyciszenia GB i czarne kulki. Dopiero wtedy można mówić, że jest szansa na nieodkrycie strzelca. Choć samo uderzenie kulki w drzewo, ścianę jest wystarczająco głośne by delikwent się zorientował. Link to post Share on other sites
tomekszm Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 no cóż, to była nasza pierwsza strzelanka :D każdy zielony jak trawa na wiosnę :D nie twierdzę że byłem niewidzialny ;) ale giwera jest zauważalnie cichsza od wersji bez tłumika. Pomyślę nad jakimiś piankami do GB Link to post Share on other sites
Johann Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Kolega ma zamontowany tłumik halo na sam-r G&P tun lvl. I i przy strzałach powyżej 15 metrów cholernie ciężko jest się zorientować skąd pada strzał. Przeciwnicy są w pełni sprawni na umyśle i innych zmysłach. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Strzelacie w lesie? Jak tak to na pewno słychać uderzenie kulki w korę. Jak w polu to przyznam, że trudno się zorientować. A pianka nie do GB a w większość wolnych miejsc pomiędzy body a GB. + tworzywowa głowica tłoka/ cylindra przy UP. Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Gdy posiada się tłumik to trzeba umieć go wykorzystać, ja na mojej 870'tce, takowy posiadam, i sieję masakrę wśród wrogów :twisted:. Link to post Share on other sites
Johann Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 On z tłumikiem działa trochę inaczej. NIe wali kulkami po wszystkim co się rusza oddaje 2-3 strzały na osobę i koniec. W tej sam-r ma preckę systemki i powtarzalność jest cudowna. Link to post Share on other sites
dymek105 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Pierwsza strzelanka zaliczona:P A więc nie było widać różnicy w zasięgu czy celności w porównaniu do m5s6, AKS74U oraz AK74S... Jak dochodziło do strzałów z obu stron to kulki dolatywały z każdej repliki... to raczej umiejętności :lol: sprawiały, że ja trafiałem a nie oni :-P Były też dwa tanie AEG z allegro mp5 i g36c... Na prawdę LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO SYFUUU... Ich kulki do nikogo nie dolatywały... a rozrzut był po prostu ogromny... Kumpel mówił, że żałuje kupna tej "repliki"... a mówiłem żeby tego nie kupował :-P M5S6<JG> w pewnym momencie przestał strzelać... Myśleliśmy, że to przez rozładowaną baterie, więc brat poszedł do domu i zaczął ładować... Niestety to nic nie pomogło i wczoraj broń została wysłana na gwarancje<po nie całym tygodniu używania>... Tylko raz<w moim g36c> zadział mi się magazynek hi-cap w czasie całej strzelani po wystrzelaniu ok 200 kulek... ale wystarczyło wypuścić kulki... Później znowu dokręciłem i działało elegancko. Co do ładowania co 50 kulek to zrobiłem teraz trochę inaczej... Po każdej serii<jak się uspokoiło> trochę kręciłem i ani razu nie skończył mi się magazynek.... co zdarzało się u kumpli z low-capami :D Za tą cenę jest to chyba najlepszy wybór jakiego można dokonać, dlatego :killer: BARDZO POLECAM :killer: Link to post Share on other sites
dymek105 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Mam pytanie... Czy można by zamaskować broń? Widziałem fajne maskowanie i ja wg się nie orientuje jak to zrobić... i czy warto... Jak sądzicie? Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 A może jakiś link do tego maskowania? Obwinięte szmatami czy pomalowane? Kupujesz spray i malujesz. Link to post Share on other sites
dymek105 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 http://zdjecia.swistak.pl/03/081/3081073_1_b.jpg Taki mi się spodobał... ale czy łatwo to zrobić? i czy to np nie psuje broni, albo wrażenia o niej... :wink: Link to post Share on other sites
jakubskate Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Kupujesz krylon/nfm/montana gold (mat). Matujesz papierem ściernym gnata i nanosisz kilka cienkich warstw farby. Po robocie. Link to post Share on other sites
Garam Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Może to głupie pytanie, ale czy traci się wtedy gwarancję ? Link to post Share on other sites
macioza1 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Nie ;] Link to post Share on other sites
Recommended Posts