VonHusarz Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 a dupa bo nie są Link to post Share on other sites
macioza1 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 O gustach się podobno nie dyskutuje więc nie kłócić się :P Link to post Share on other sites
K0T Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Ok... Podsumowując... Magi Gietkowe są lepsze niż emkowe! :-F xD A ja mam takie trochę głupie pytanko... mam nadzieję, że zrozmiecie, bo nie wiem jak to wytłumaczyć :-F . Czy jak dmucham w dyszę, która jest w pozycji gotowej do "strzału" (dysza jest bardziej wysanięta z gb, sprężyna jest naciągnięta itd) i po 20 sekundach dmuchania w nią wydmuchuję całe powietrze z płuc (tzn, że jest nieszczelna dysza) to ma jakąś znaczną różnicę w zasięgu repliki? Aha... W stanie "spoczynku" jak dmucham w dyszę to powietrze nie wychodzi (sprężyna rozluźniona, dysza schowana głębiej w gb) :-F Link to post Share on other sites
AnR Posted October 26, 2008 Author Report Share Posted October 26, 2008 KOT, poważnie. Znajdz sobie babę i ją dmuchaj, a nie tą biedną dysze. Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) AnR ma rację, dysza sama lubi kulki dmuchać, ale nie koniecznie lubi być dmuchana... a tak poważnie, gdy tłok się zwalnia, tzn pędzi sobie do przodu, to on ma takie małe dziureczki, przez które powietrze może wpaść na uszczelkę i ją rozepchać i wtedy nieszczelności znikają ^^ więc różnicy w zasięgu raczej nie będzie:) (chyba że teraz tam naplułeś :D) zrób eksperyment xD, jak znowu będziesz miał tą dyszę w ustach :D naciśnij spust... xD Edited October 26, 2008 by Zambezi Link to post Share on other sites
K0T Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 (edited) O ja pier... co za zboczki xD :strach: Dobra, nie wiecie o co chodzi i to nie jest wina nieszczelnego tloka (tak jak niby powinno byc). Kupie ta dysze i bedzie dobrze... btw... dla tego takie pytanie zadałem bo po tuningu gieta strzela gorzej... xD A co do dziewczyny... to przydała by się, bo czemu by nie XDD (ale OT się robi xD) Edited October 27, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
komora Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Dobra, nie wiecie o co chodzi i to nie jest wina nieszczelnego tloka Na pewno nie jest to wina nieszczelnego tłoka... zasadniczo tłoki nie muszą być szczelne. Zambezi ma racje, z tym, że tłok z głowicą gdy pędzi przez cylinder, powietrze wchodzi w otwory głowicy i rozpycha uszczelkę, niestety nie działa to w drugą stronę i gdy dmuchasz przez dyszę pęd powietrza nie jest w stanie rozepchać uszczelkę, dlatego te powietrza ucieka. A co do dziewczyny... to przydała by się, bo czemu by nie XDD (ale OT się robi xD) To go nie kontynuuj, poza tym nie pisz 'przydała by się' bo niektóre przedstawicielki płci pięknej mogłyby o Tobie sobie coś niefajnego pomyśleć. I 'przydała by' się pisze razem = 'przydałaby' Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 A KOT masz też rację ^^ stockowa dysza w giecie jest tak nieszczelna że szkoda gadać, wymień wymień ale uważaj z tymi długościami, najpierw wyjmij swoją i zmierz... Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Oto fotki gietuni z optyką CA http://picasaweb.google.pl/Grabsoniasty/Gieta# Link to post Share on other sites
K0T Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Czy to, że dysza nie cofa się do końca to jest wina "zjechanego" popychacza w tym miejscu gdzie styka się z zębatką? (wpadłem na to dopiero po złożeniu GB z nową dyszą... i narazię nie chce mi się go otwierać ponownie, dla tego tu się pytam... może ktoś wie? :-F ) Link to post Share on other sites
AnR Posted October 30, 2008 Author Report Share Posted October 30, 2008 Znów dmuchasz czy palcem teraz macasz? Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 I ile ta stockowa dysza miała długości? podaje teraz kulki? jak tak to się nie przejmuj tym że nie do końca się cofa ^^ I tak, to prawdopodobnie wina zjechanego popychacza, albo tego że coś źle złożyłeś xD Link to post Share on other sites
stiX Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 A ja mam pytanie co do uszczelnianie hop-siupa, znaczy sie po uszczelnieniu to osiągi jej wzrastają o ile tak fps, celność, itp. Link to post Share on other sites
tafi Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Oto fotki gietuni z optyką CA http://picasaweb.google.pl/Grabsoniasty/Gieta# A czy wiesz że w tej konfiguracji jest dłuższa od G36K? Zmieniasz grip i lufę i masz regulaminowy G36K. Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 A czy wiesz że w tej konfiguracji jest dłuższa od G36K? Zmieniasz grip i lufę i masz regulaminowy G36K. Zmieniasz całe body, bebechy i masz kałasza. O co Ci chodziło Tafi? Wiem, że to nie do mnie, ale nie kumam Twojego posta. :lol: Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Oto chodzi chyba, że Gieta C nie ma optyki w standardzie :D Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 No wiem, tak jak i tłumika, no i? :lol: Tafi, tłumacz się! Link to post Share on other sites
tafi Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Zawsze mnie zastanawiają repliki które z natury rzeczy powinny być małe a po dodaniu różnych gadżetów staja się duże... np m4a1 z tłumikiem takiej samej długości jak lufa. Podobnie jest w przypadku tego G36C, fajna kompaktowa replika wyposażona w tłumik i mamy wymiary G36. Oczywiście to kwestia gustu lub dostępności pewnych replik. Zamiast chować przedłużoną lufę w tłumiku można było zakupić od razu G36K, efekt powinien być chyba lepszy. Ale to zawsze jest sprawa indywidualna... więc nie krytykuje tylko głośno myślę. Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Nie no wiadomo, że zdanie zawsze można wyrazić. Tafi dobrze gada. Ale o gustach i guścikach się nie dyskutuje :D Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 A, więc o to się rozchodzi 8) spox Wiesz, pewnie zakupił on replę, jak chinole nie robili jeszcze Giety K. Wiadomka, że K to fajniejszy wybór niż C + tłumik, zwłaszcza że w K też możesz go dokręcić i nie chować w nim precki, a wtedy tyle o ile będzie pełnił swoją funkcję. ;-) Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Gieta kupiona nawet gdy już było K. Po atrakcyjnej cenie i nie mogłem sobie odmówić :D. Replika dla dziewczyny ale trochę podrasowałem ją :P. Szynę RIS dałem kumplowi a on mi optykę. Nie mogłem sobie odmówić giety chociaż, że posiadam emkę od CA :) Link to post Share on other sites
tafi Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 (edited) Jak miałem moją pierwszą gietkopodobną replikę też chciałem się pozbyć tej lunetki i założyć szynę... To było CA8-2. Edited November 1, 2008 by tafi Link to post Share on other sites
Azur Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 (edited) A ja wręcz odwrotnie, szynę RIS zamieniłem na optykę i nie żałuję :) Daję link do zdjęcia mojego cuda po kolejnych zmianach. GieTrzydziesciseść Te. Edited November 2, 2008 by Azur Link to post Share on other sites
tafi Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Bardzo ładnie to wygląda. No i tłumik nie razi swoja długością. Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Jaką długość masz tłumika? Link to post Share on other sites
Recommended Posts