Sogromm Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Nie rozbierałem go na razie... po prostu zamówiłem w Taiwangunie z wymianą łożysk, cylindra na typ0, prowadnicy na łozyskowaną i gumki na silikon Guarder. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Mała rada dla użytkowników lowcapów KingArmsa: nie przeładowywujcie ich ani nie próbujcie włożyć tę kulkę więcej. Ja tak zrobiłem w jednym podczas gorączkowego doładowywania pod ostrzałem co skutkowało "wystrzeleniem" sprężyny wraz z prowadnicą/popychaczem kulek :???:. Nie wiem jak - po prostu coś pykło przy wkładaniu i mam magazynek nie spełniający swojej roli. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Witam jestem zielony i mam takie pytanko czy precka systemy ta z krakmana jest dobra do auga i ktora gumka hu do niego lepsza guardera czy systemy ?? aha i jakie kulki <ile g 0.2 0.23 0.25 ?? i jakiej firmy najlepiej w nim śmigają ??:) aha i na ile około kulek starczyła wam stockowa batka ?? Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Mi starczyła kiedyś na około 2700 kulek. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 (edited) a po pierwszym naładowaniu ?? aha i jakie kulki uzywacie i jakie około zasiegi macie ?? i jak z ta precka i gumka jakie najlepsze ?? i jaka róznica w rofie jest przy batce 9.6 aha i dla tych co sie kłucili ze a1 i a2 maja te same bebechy to sie nie zgodze bynajmniej z 1 w a2 wsadzaja <kumpel miał> cylinder typ 2 a w a1 typ 1 a w sumie powinien byc 0 :( Edited May 10, 2008 by MoniT Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 a po pierwszym naładowaniu ?? aha i jakie kulki uzywacie i jakie około zasiegi macie ?? i jak z ta precka i gumka jakie najlepsze ?? i jaka róznica w rofie jest przy batce 9.6 aha i dla tych co sie kłucili ze a1 i a2 maja te same bebechy to sie nie zgodze bynajmniej z 1 w a2 wsadzaja <kumpel miał> cylinder typ 2 a w a1 typ 1 a w sumie powinien byc 0 :( Na stockowej sprężynie używałem kulek 0,23. Na SP 110 używam 0,25. Najlepsza gumka - Systemy Najlepsza precka - 6,03/6,04 Na aku 9.6 ROF jest trochę wyższy. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 (edited) wstawiłes sp 110 do stocka czy jeszcze cos wymieniłes ?? i wkoncu wrr jaka firma kulek ?? ta precka dobra http://taiwangun.com/?str=product&prId=884 Edited May 10, 2008 by MoniT Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 a po pierwszym naładowaniu ?? No w sumie to te wspomniane 2,7k kulek to było właśnie po pierwszym ładowaniu. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 dzis otrzymałem aega i przyznam piękna ta bestia ma pare niedociągniec ale wart nawet 600-700+ mag sie chwieje i zaczynam sie zastanawiac czy krakmani zostawili stickery na gb bo ja leciutki odkrecilem srubki <te od batki> i juz sa na srubkach ryski a na innych ani śladu ciekawe ;/ jutro test i ustawianie hopka <500kulek do wystrzelenia minimum> a w niedziele test bojowy ale powiem ze steyr jest zaje... Quote Link to post Share on other sites
kondzios230 Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Mam pytanie-czy ten spust jest awaryjny? Bo mam dylemat między AUGiem a AK74 i martwi mnie ten spust Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 To tak na marginesie: tu jest chyba tak samo jak w broni ostrej: bardziej zaawansowana technologicznie zabawka ma więcej rzeczy do psucia się :) Quote Link to post Share on other sites
kondzios230 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Niestety to prawda ;P ale przeglądając temat nie zauważyłem żeby były z nim większe problemy niż zacinki itp. jednak dla pewności się zapytałem. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Po roku użytkowania nie mam i nie miałem żadnych problemów ze spustem. Z resztą jak już się będzie przycinał na semi to można bez problemu przeczyścić styki (te odpowiedzialne za semi są w GB), o ile nie ma się dwóch lewych rąk. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Jak wyżej - właśnie mija rok użytkowania Aug'a JG i jak do tej pory nie miałem żadnych problemów ze spustem. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 jedyne co mnie w augu doprowadza do wściekłości to latajace kulki wewnątrz repliki Ostatnio to już szczyt był-1 mi sie przyblokowała w okolicach spustu a kilka minut pózniej inna tak sprytnie sie w blokadzie spustu zblokowała że nie mogłem przez 10 minut broni odbezpieczyć Pozatym jak niejednemu z was został mi w ręce ten dzyndzel do wyciągania lufy ale gwintownik+ narznka cuda czynią i teraz nie ma siły żeby sie to ułamało Pozdrawiam - Rain Quote Link to post Share on other sites
DeviL_717 Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Co do kulek w środku, to żeby temu zapobiec trzeba przy zmianie magazynka przekręcić ze dwa razy karabin w prawo i w lewo i wtedy nie powinny wlatywać. Ale wiadomo jak to jest na strzelance i nie zawsze się o tym pamięta. Zresztą ten problem nie tyczy się tylko JG, bo CA i pewnie TM też (CA na pewno). Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Na Krakmanie AUG A-2 JG stoi za 319 zł... a AUG A-1 za 419 ;-) SZOK! :wink: Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 (edited) No ja powiem tak kupiłem swojego auga wlasnie na krakmanie za 419 wstawilem do niego precke i gumke obie systemy i powiem ze smiga super tylko ze w gumce systemy został stockowy dystanser ale narazie mi to nie przeszkadza zasieg skuteczny około 40m nie wiem nie mierzyłem ale wiem ze akacze cymy boya m4 tez chinole i nawet jedna g&p sie zatrzymują przed drzewem <do którego strzelałem> ja do niego nawet na full augo trafiałem jakies 9/10 moze nawet 10/10 a te ktore wymienilem hmm okolo 10m wczesniej poprostu opadały dodam ze hopke miałem dosłownie na minimum ustawiona bo jak przekrecilem o jedna kreske to juz wogole nie krecila bo dopiero co ja na 1 strzelanke wzialem teraz juz troszke sie dotarła i smiga jeszcze lepiej hmm batka uwaga +- 3.5-3.7k kulek wystrzelałem przyjezdzam do domu batka pod voltomierz i ;o 8.9v to mnie zatkało jak dla mnie w przedziale cenowym do 700zł nawet spokojnie moge powiedziec ze aug rlz :) aha i dziwne mam narazie odczucie gun smiga super na kulkach 0.23<do35m trafiam idealnie w kropke w lunecie> na 0.25 troche znosi na lewo w gore ale to delikatnie a na 0.3 <kumpel mi pare dał> smiga tez super dokladnie w cel tylko zasiegu nie sprawdzałem ale 35m napewno bo tyle do wroga strzelałem...ze spustem zero problemów :) Edited May 24, 2008 by MoniT Quote Link to post Share on other sites
kondzios230 Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 (edited) Mam pytanie-mam lekko ograniczone fundusze dot. dodatków do repliki i mam problem czy kupić: 1. Hi-cap CA 2. Lo-cap TM + wolnoładowarka z taiwana 3. Kolimator Czy ten magazynek warto zmienić? Bo prze całe wakacje nie będę miał dostępu do neta i możliwości kupna nowego więc nie chciałbym zostać na lodzie. Edited May 25, 2008 by kondzios230 Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Standardowy mag jest niezły, pozwala jednym nakręceniem wystrzelić całą zawartość. Wady - średnie wykonanie zewnętrzne. Jak masz AUG A2 z RISem i domyślny magazynek, to lepiej kup kolimator. Quote Link to post Share on other sites
DeviL_717 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Ja mam magazynek przezroczysty JG i niedawno dokupiłem za 40 zł ten czarny, od wersji z RIS'em. Różnią się trochę materiałem z którego są zrobione, ale obydwa są równie dobrze wykonane i powinny Ci służyć jak należy :) Quote Link to post Share on other sites
kondzios230 Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Na jakich kulkach aug ze stockową gumką będzie miał najmniejsze skupienie? Czy 0,2 będą dobre? Bo ze springa mi 3000 zostało ;( Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Znaczy największy rozsiew :-P ? To 0.12g starczą. Na poważnie - idealne są 0.25g, 0.2 od biedy starczą, ale będzie bardziej nosić na wietrze.. Quote Link to post Share on other sites
qubosz Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Jesteśmy przy kulkach, więc zadam pytane, jak zlikwidować problem kulek latających po body. Co magazynek, 2-3 kulki latają luzem w środku kolby. Muszę co jakiś czas je wysypywać bo AUG w grzechotkę sie zamienia...:/ Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Kilka pasków izolacyjnej wystarczy do zatkania otworów z przodu i tyłu gniazda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts