Dolas Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 M 14 AGM mam ok.7 miesięcy, przestrzelała z 12 strzelanek(tylko na auto) ze względu na selektor ognia. Do chwili obecnej żadnych problemów Pozdr Dolas Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 (edited) M 14 AGM mam ok.7 miesięcy, przestrzelała z 12 strzelanek(tylko na auto) ze względu na selektor ognia. Do chwili obecnej żadnych problemów Pozdr Dolas a korzystasz z maga oryginalnego czy kupiłeś jakiś DF czy KA? mam problem z selektorem, jest teraz zablokowany na auto a chciałbym ustawic na single, jak to zrobić? dodam, że kupiłem używaną m14 z takim problemem a doświadczenia w tego typu naprawach nie mam :-) Edited October 23, 2007 by wedrowiec39 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 (edited) Niżej masz zdjęcie. Ten element wskazany zieloną strzałką powinien być w dolnym położeniu- tak jak na zdjęciu. W tedy masz tryb single. Ja zablokowałem na singlu bo chce zrobić z tego M21. Dokręć też śrubki zaznaczona na czerwono. Powinno pomóc. W razie czego pisz na pw albo gg 4963606. Edited October 23, 2007 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 dzięki Stary! to się nazywa konkretna pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Korzystam z oryginalnego maga za razie działa bez zarzutu, mam też DF i ten też działa poprawnie Pozd Dolas Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 No to witam państwa :)! Wczoraj dostałem tą repliczke :D. Wykonanie idealne bardzo mi się podoba. No może poza tym selektorem ognia który mógłby być solidniejszy :) // Szkoda że stockowo nie montują sprężyn 100M albo 110M -.- ale jak tylko gwarancja mi sie skończy to muszę to powymieniać :) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Gumkę mam guardiana silikonową i sprawuje się bardzo dobrze :) A za bardzo nie chce rozbierać broni bo: 1. Kiepsko się na tym znam. 2. Stracę gwarancje. PS. Drewienko jest zajebiscie wykonane!! PS2. Po co jest ten śmieszny cyngiel nad spustem?? Bo w instrukcji nic o nim nie ma... Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Ja chciałem zaoszczędzić te kilka złoty i dostałem za to karabinek który może technicznie był sprawny ale nadlewki i malowanie w tym modelu to tragedia... Akurat :wink: Dowiedziałem się od znajomych, żeś zrobił zadymę z Gunfire bo twierdziłeś, że mają Ci dosłać śrubę brakującą w miejscu gdzie jest otwór na bipod :wink: Podsumowując przygodę z M14/M21 Wystrzelałem ze niej ok 10k kulek. Używałem kulek 0,23 Xtreme a po tuningu 0,25 Xtreme. Dźwignia przerywacza wytarła się stosunkowo szybko (po około 3k) skutkiem czego pozostał tylko tryb auto. Raz miałem zacinkę ale to dlatego, że w czasie akcji lufa nabrała ziemi gdy wskoczyłem do okopu (...). W trakcie użytkowania wymieniłem lufe (600mm CA), gumkę (silikon Guarder) i sprężynę (M120 MO). Stokowy aku nie dawał rady to wrzucałem 9,6V 1400mAh Intellect'a. Strzelało się z niej wybornie i trochę nawet za nią tęsknię :uśmiech: Sprzedałem ją ponieważ nie pasowała do charakteru ekipy jaką teraz rekonstruujemy. giwera strzela u obecnego właściciela tak jak strzelała wcześniej i to mnie cieszy najbardziej bo gość szanuje sprzęt kiedyś drogi mojemu sercu ;-) Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 A za bardzo nie chce rozbierać broni bo: 1. Kiepsko się na tym znam. 2. Stracę gwarancje. PS. Drewienko jest zajebiscie wykonane!! PS2. Po co jest ten śmieszny cyngiel nad spustem?? Bo w instrukcji nic o nim nie ma... 1.ja też się nie znam i rozebrałem 2 albo 3 razy i złożyłem, choć troche nerwów straciłem :P Dość skompilowane jest składanie, gdyż wszytko trzeba zakładać w odpowiedniej kolejności. 2. Lufa nie jest częścią gearboxa więc byś nie stracił. PS2. Ten cyngiel o ile dobrze rozumiem o co chodzi, jest to "blokada spustu" która odblokowuje się po jednym naciśnięciu :] Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Nie nie chodzi mi o blokadę spustu aż takim idiotą nie jestem xD. Chodzi mi o rzecz połowaną na tam filmiku: http://youtube.com/watch?v=hSl3zt7lf9Y Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Kolego Mortoś nie chodzi mi o lufę tylko o mocniejszą sprężynę że gdybym rozebrał geardoxa i ją zamontował stracił bym gwarancje :/ Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Akurat :wink: Dowiedziałem się od znajomych, żeś zrobił zadymę z Gunfire bo twierdziłeś, że mają Ci dosłać śrubę brakującą w miejscu gdzie jest otwór na bipod :wink: Byłem zdziwiony tym, że producent wypuszcza repliki których jedynym mocowaniem łoża i reszty jest osłona spustu... Łoże chodziło przód tył jak chciało a po wkręceniu odpowiednika tej śrubki jakoś było ok. I szczerze wątpię, że producent to "przeoczył"... Jeżeli wy też nie macie tych "śrubek" to dobra- soryy przyznaję że przesadziłem. Ale co do malowania to przy osłonie spustu miałem zamiast olive opryskane czarną farbą, a co do nadlewek to w MP001 miałem mniejsze.... :roll: Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Nie mogę edytować... Teraz takie małe pytanie- od czego i gdzie ma być ta blaszka? Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Nie nie chodzi mi o blokadę spustu aż takim idiotą nie jestem xD. Chodzi mi o rzecz połowaną na tam filmiku: http://youtube.com/watch?v=hSl3zt7lf9Y AGM M14 Bolt Catch Mod-> blokada suwadła w tylnym położeniu ;) Co do zdjęcia Hawk14 to nie jest to czasem ta blaszka która przytrzymuje pokrywe lufy?? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Ta blaszka, o którą pytasz jest górną osłoną komory HU. Można ją włożyć bez rozbierania giwery tylko trzeba odciągnąć zamek. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 A w jaki sposób ją tam umieścić bo właśnie trace nerwy przy tym.... Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 witam, mam dwa pytania do uzytkownikow M14 AGM 1. czy montaz z tej repliki pasuje do G&G M14? 2. czy łoże pasuje do G&G M14? Pytam bo moje po upadku ze mna z pietra peklom, nowe kosztuje 590zl, wiec moze oplacalo by sie kupic cala replike i przy okazji miec jeszcze montaz. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 A w jaki sposób ją tam umieścić Odciągasz zamek i wkładasz nad komorą HU, która w tym momencie powinna Ci się tam ukazać. Blaszkę musisz włożyć/wcisnąć tak aby możliwa była swobodna praca atrapy zamka. Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Ej chłopaki mam prośbę. Opisze ktoś jak się rozbiera tą replikę w pkt? Bardzo bym prosił bo jakaś śrubka mi w środku lata i chce zobaczyć od czego... Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 ShikamaruNara poszukaj na forum bo to już było. Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Panowie a jak się sprawdza wersja SOCOM...konstrukcyjnie jest chyba taka sama i nie podejrzewam aby cos w niej zmienili( poza lufą) a może jednak poprawili selektor?? Jeśli ktoś ma info to proszę o zapodanie:-) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Classicowskie lufy są do dupy. Najlepiej kup te części, wyślij im/dostarcz i załącz papierek że chcesz to mieć włożone do M14 AGM. I lufa nie Guardera tylko Systemy, są lepsze. Może i są lepsze lecz nie spotkałem się jeszcze z lufą systemy o długości 550mm. Dla tego proponuję Guardera lufę 550mm i gumkę hop up tej samej firmy. Kup np. w ASGshop.pl i oddaj razem z 14'stką do zbrojowni, a oni powinni to zrobić dość szybko. Jeżeli nie masz doświadczenie to się w to nie pakuj bo np. komora ma bardzo słabe, plastikowe części, które łatwo jest połamać, a trudniej dostać ;/... A potem tylko kupujesz metalowe łożyska i prowadnice, spręrzyne i baterie i masz 400fps :D Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Nie u mnie też nic nie ma :( Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 A co powiedzie o awariach tego modelu? Co sie najczęściej psuje oprócz selektora ognia? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Zamek :P:P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts