ShikamaruNara Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Ja stawiam Jabola (Komandos Jabuszkowy najlepszy :D) Hehe, a ja się zastanawiam nad jakąś klamką typu glock 18c od Cymkowskich. Szkoda że nasze M14 są takie bycze :/ zrobiłem już pare dziur w suficie tym tłumikiem ognia... dobrze że jest metalowy... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Słuchajcie, jak wygląda sprawa z głowicami? Tzn. czy zestaw cichej głowicy cylindra i tłoka od v.2 lub v.3 wejdzie? A jeśli nie, to muszę wtedy kupić g. cylindra v.7, ale nie ma takiej pod zestaw cichy. Musiałbym kupić g. cylindra v.7 i cichą głowicą tłoka, ale czy to coś da? Więc które z możliwych wyjść najlepiej wybrać? Quote Link to post Share on other sites
jendrek90 Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Ile czasu łądować batkę stockową od M14 AGM?? Nie chodzi mi tu teraz o ten wzór który jest na forum bo według niego wychodzi że 3 3 godziny 20 minut a na opakowaniu broni jest ze 3H. Ile tak na serio trza ją łądować?? I na ile takie łądowanie wystarczy kulek?? Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Pierwszy raz ładowałem... 13 godzin drugi raz 3 godziny (starczyło mi na jakies 2 HC) a trzeci raz jakieś 3,5-4 godz i jeszcze mi nie padła w końcu nie wiem tez ile ją ładować... Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Bo trzeba baterię sformatować :P Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 (edited) Ehh... Spece od M14 AGMa, temat ma 24 strony (w większości to SPAM i OT), a nikt nie pisał o głowicach?! Znajdzie się ktoś, kto odpowie mi na w/w pytania dotyczące głowic? Edited December 1, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Słuchajcie, jak wygląda sprawa z głowicami? Tzn. czy zestaw cichej głowicy cylindra i tłoka od v.2 lub v.3 wejdzie? A jeśli nie, to muszę wtedy kupić g. cylindra v.7, ale nie ma takiej pod zestaw cichy. Musiałbym kupić g. cylindra v.7 i cichą głowicą tłoka, ale czy to coś da? Więc które z możliwych wyjść najlepiej wybrać? Tak naprawdę ciche głowice prawie nic nie dają. Troszkę zmienia się dźwięk repliki, ale nie oznacza to, że wcale chodzi lepiej. Odpowiadając na Twoje pytanie, zarówno zestawy ciche v.2, jak i v.3 nie są kompatybilne. Prowadnice dyszy mają umieszczoną centralnie, a w v.7 jest ona umieszczona na samej górze. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 (edited) Głównie chodzi mi o wydłużenie żywotności repliki ;). A da się to przerobić tak, aby pasowało? Oczywiście robiłby to dla mni Krakman, bo mam do nich blisko i nie muszę się sam z tym męczyć. Pytanie tylko, czy jest to możliwe? Odrazu zapytam: Czy magazynki do M14 pasują do ładownic M16/M4? Ewent. prosiłbym o podanie wymiarów magazynka. Najlepiej na obrazku podane wymiary. Będę wdzięczny, gdyż potrzebuję to w przeciągu kilku dni. Edited December 1, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Tak, pasują do standardowych ładownic od M16 (tych co chodzą po 15-20zł). Link: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=164 Ja jednak preferuję NAM Ładownice, trudne do dostania ale wchodzą po dwa magi od M14. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Co do ładowania batek stockowych to ja moją ładowałem ok. 3,5-4h i śmigały 8h :D i było fajnie Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Są dostępne w MIWO i Specshopie. Ale są dość drogie i do póki nie będę miał na zbyciu 100zł, będe musiał się zadowolić ładownicami do M16. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Mówię Ci, są z demobilu ładownice dedykowane do M14/M16 (takie prostokątne) a chodzą po 30-50zł zależy od stanu. Moje pachniały jeszcze wietnamską krwią i potem amerykańskiego, 18letniego chłopca. Świetna sprawa, o wiele lepsza od tych "nowoczesnych" ładownic. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Ok, dziękuję. Znalazłem już ;). Quote Link to post Share on other sites
jendrek90 Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Mógłby ktoś zapodać fotke z bliska zamka??Nie jestem pewien czy wszystko jest na miejscu bo nie pamietam ja kto było jak był nowy. Chodzi mi czy wszystkie czesci do siiebie przylegają...... 1.A po lewej stronie broni była taka "zawleczka" która zgubiłem nie wiem nawet kiedy i po co była ta część ?? I czy jest potrzebna?? 2.Co zrobić jak niektóre strzały na auto są puste?? 3.Też wam chodzi trochę ciężko spust?? 4. Czy ta część, która jest na styku lufy z resztą karabinu się lekko rusza....też tak macie a jak nie to co z tym zrobić?? 5. Czy zamek też wam sie dość często tnie? dzieki z góry z odp... Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 5.Zamek mi się tnie często i tak miałem od początku... 3.Spust chodzi spoko, co do 4. to chodzi ci o to co jest zaraz przed tłumikiem ognia? co do pustych strzałów to to już chyba gdzieś było o ile pamiętam... Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 5.Zamek mi się tnie często i tak miałem od początku... 3.Spust chodzi spoko, co do 4. to chodzi ci o to co jest zaraz przed tłumikiem ognia? co do pustych strzałów to to już chyba gdzieś było o ile pamiętam... Jak zaczniecie go regularnie smarować i czyścić, to się nie będzie przycinał :P U mnie to działa Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Jeśli Ci się tnie z tyłu to dobrze bo tak ma być, bo do tego służył ten dzyndzel po lewej stronie. To o ile pamiętam nazywa sie bolt catch. Po lekkim przypiłowaniu tego czegoś możesz zwalniać zamek który zostaje w tylnym położeniu :D Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 (edited) To ciekawe bo mi sie haczy za tym boltem tzn bliżej kolby i nie wiem co jest :P ta replika ma tak już od urodzenia... a tego bolta tez przypiłowałem w sumie to dobra rzecz jest ;) Edited December 3, 2007 by ShikamaruNara Quote Link to post Share on other sites
jendrek90 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Mógł by ktoś zapodać odsyłącz do tematu jak rozebrać M14? I jak coś to napisać jak mzienić gumke HOPSIUP........ Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Wymiana gumki hop up HU m14 AGM 1. Wyjmujesz osłonę spustu 2. Rozdzielasz gb i zespół lufy od łoża 3. Wyjmujesz cały zespół zamka (prowadnice ze sprężyną itp.) 4. Zdejmujesz pokrywę rury gazowej 5. Odkręcasz 6 śrub: - 4 na początku lufy zewn. - 2 pod pokrętłem regulacji hop up'a 6. Wyjmujesz zespół lufy zewn. z komorą hop up 7. Siłą (z umiarem) wysuwasz podkówkę na komorze 8. Wyjmujesz lufe w raz z gumką robiąc lekko skrętne ruchty 9 Wyjmujesz starą gumkę z lufy 10. Nakładasz nową 11. Wsadzasz również ruchem skrętnym lufę do komory (uważaj na dystanser) 12. robisz wszystko w odwrotnej kolejności czyli składasz. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Tomol Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Mam takie zapytanie: czy da się / jak ściągnąć tłumik płomienia w M14 AGMa? Czy korzystając z imadła i z pomocą wzoru Siła * Gwałt? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Ciekawy wzór... Jak się przypatrzysz to pod muszką masz taki pierścień na gwincie. Odkręć go i ściągnij muszkę. Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Znalazłem fajną ładownice na 2 magi ale ta pachnąca krwią from Wietnam chyba lepsze :P http://www.miwo-military.net/index.php?go=02_15 Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Nie mogę edytować poprzedniego posta... Ej! Ludzie czy to jest możliwe że te rzeczy były takie tanie?? http://www.rsov.com przecież to aż się prosi żeby ktoś to kupił! Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 a jak wyjąć gearbox i cały zespół lufy? wyciągnąłem osłonę spustu wykręciłem prawie wszystkie śruby i rusza sie to wszystko w przód i w tył i tyle jak to zdjac? i jaki imbus wchodzi do atrapy rury gazwej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts