tafi Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Widziałem gdzieś fotkę ostrego z magiem o połowę krótszym od standardu... nie ukrywam że chętnie bym coś takiego nabył... Jednak mag przy kampieniu gdzieś w krzakach czasem jednak zawadza... Ale z innej bajki - jaki tam jest silnik ? przebrnąłem przez temat i nie wiem czy nikt nie pisał czy ja nie dopatrzyłem... Silnik z tego co pamiętam jest krótki. Quote Link to post Share on other sites
Trupus Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Ten o połowę krótszy mag to 10 nabojówka, z tego co się orientuje występuje w wersji cywilinej. Nie widziałem takich w ASG. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Gdzieś na tym forum była fotka z krótkim magiem. Jak się komuś chce to niech przebrnie przez te 24 strony i niech znajdzie :). Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 pytanie, bo przekopalem kilkanascie stron tego tematu i nie znalazlem potrzebuje przekroj M14 agm, taki w rzucie, jak dawaja do niektorych replik, wie ktos gdzie takie cos znajde ? Quote Link to post Share on other sites
Kenoder Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Mam następujące pytanie: Czy w wersji krótkiej 009 po zamontowaniu lunety/kolimatora można z niego swobodnie celować? Zauważyłem ,że szyna RIS jest prawie po środku i trochę mnie to martwi. Quote Link to post Share on other sites
Vachs Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Jeżeli masz dobrą lunetę (nie taką z jednym pkt. przez który możesz patrzeć to odp. na twe pytanie brzmi TAK), z jakimkolwiek nawet 'tanim' koli nie powinno być także żadnego problemu. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 (edited) No i wreszcie doszło do mnie to cudo,wykonanie na dosyć wysokim poziomie,a co się będę rozpisywał, to już wszystko jest w temacie,zasięg całkowity to jakieś 60m,kulki 0,25 ( G&G ) lecą w miarę prosto na jakieś 45m a potem podrywają się lekko do góry,stokowa gumka daje rade.A i jeszcze mam pytanie,jak długo należy ładować baterie za pierwszym razem? bo obliczyłem ze wzoru że 3 h,ale myślę ze to za mało,batka 8,4 1200 mAh a ładowarka 600mA. Edited May 10, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Wtrącając sie do tematu z przełącznikiem trybu ognia. Kupiłem na Allegro M14 agm gumka sylikonowa jest i precka też... ale koleś szperał ,a tam zacytuje Grzebany tylko raz w celu usunięcia możliwości strzelania seriami.Teraz jak prawdziwa snajperka strzela tylko na pojedynczym. (stan zewnętrzny bdb-rysy,ślady użytkowania i tyle,brak jedynie selektora ognia,ale i tak strzela tylko na singlu,działa znakomicie), gdzie taki selektor idzie dopaść ;/... Quote Link to post Share on other sites
knadus Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 A i jeszcze mam pytanie,jak długo należy ładować baterie za pierwszym razem? bo obliczyłem ze wzoru że 3 h,ale myślę ze to za mało,batka 8,4 1200 mAh a ładowarka 600mA. Po pierwsze ze wzoru wynika że 3,2h, po 2 dołączam sie do tego pytania , ponieżasz dizisja byłem na strzelance, ładowalem ja te 3,2h i padła szybko dosyć. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Wg. instrukcji producenta należy ładować za pierwszym razem 12h. :P Wzór dołączony na karteczce od krakmana o ile mnie nie pogięło totalnie odnosi się do zwyklego ładowania na codzień, a nie tego pierwszego które ma uformować akumulatorki. A co do tej stockowej baterii to moja też faktycznie szybko padła. Do tego stopnia ze jak poszedłem przestrzelać karabin do lasu następnego dnia co go dostałem to byłem zszokowany i przekonany ze coś sie spieprzyło z gboxem bo slychać było że coś pracuje jednak jak bateria jest podłączona albo jakby sie zacinała. Teraz sie zasadzam na jakąś 3800MAh. Wieczorem mogę dorzucić pare zdjęć mojej repliki jak znajde chwilę. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Mi bateria ciągnie z 5h aktywnego strzelania :) :). Batka stock oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 witam. Jak to jest z tym zestawem FTK Guardera do m14 który jest na Specshopie miedzyinnymi, czy pasuje do AGM? Bo Krakmani pisza ze czesci innych producentów kompatybilne sa a np. ASG shop że tylko do Marui pasuje.Ile moze podnieść moc? Quote Link to post Share on other sites
knadus Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 No w tym FTK jest spr m120 wiec koło 400 fps będzie, a nie wiem czy pasuje do m14 AGM, chyba tak. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 a według mnie nie. GB w 'markowych' m14 są v.7 a u nas jest mieszanka z GB v.3 np. prowadnica jest od v.3 tyle wiem ktoś kto grzebał w GB mógłby napisać co jest co (tzn. co jest z v.7 a co z v.3). pzdr Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 (edited) Zębatki nie wejdą... EDIT: Uprzedziłeś mnie xD Edited May 18, 2008 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 a według mnie nie. GB w 'markowych' m14 są v.7 a u nas jest mieszanka z GB v.3 np. prowadnica jest od v.3 tyle wiem ktoś kto grzebał w GB mógłby napisać co jest co (tzn. co jest z v.7 a co z v.3). pzdr v7: popychacz,dysza,głowica cylindra,w zasadzie szkielet,ale łożyska mam 6mm a G&P do swojego gb dodaje 7mm.Zębatki,tłok,głowica tłoka,cylinder,antyreversal pochodzą od v2,v3 a prowadnica pasuje od v3 Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 dziękuje w imieniu wszystkich, którzy będą coś grzebać w szkielecie!!! a jeśli chodzi o anti-reversal to w v.2 i v.3 jest identyczny? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 dziękuje w imieniu wszystkich, którzy będą coś grzebać w szkielecie!!! a jeśli chodzi o anti-reversal to w v.2 i v.3 jest identyczny? tak Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Witam.Mam problem z zamkiem , no poprostu sie złamał .Może komuś przyszedł jakiś pomysł do głowy jak to naprawić ale mi nic :/ Zamieszczam zdjęcia dokładnie pokazujące o co chodzi .Jak ktoś zna jakiś sposób to proszę o podzielenie się nim :] pozdr Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 oj biedaku biedaku... albo dużo poxipolu i koniec zabaw zamkiem albo poszukaj takich części na allegro bo tu Ci się oderwał cały gwint... Ja bym stawiał na dużo poxipolu plus jakieś taśmy i może... wsadzić do środka rurkę o mniejszej średnicy i wtedy podkleić tylko tak, żeby się tamta sprężyna zmieściła... pzdr i powodzenia Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 kleiłem ale do środka już się nic nie zmieści bo tam sprężyna wchodzi :/ Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 wiem a czegoś cieńszego? tak nie na całą długość tylko w miejscu jak ci tam pękło ta sprężyna nie zabiera całego miejsca przecież!!! Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Jeśli dysponujesz spawarką mógłbyś spróbować zespawać chociaż ta rurka jest chyba mosiężna, więc raczej się nie da. :(. Ale jakbyś przypiłował tą część, która się urwała, dospawał podobną rurkę, nagwintował i nakręcił rurkę :) Dużo roboty ale za dźwięk zamka oddać można wszystko :P Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 spawanie nie wchodzi w grę bo to znal :/ może spróbuje tego drugiego sposobu pzdr Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Musisz samemu wykonać tą część. Też mam ten problem. Mam znajomego z tokarką, także łatwo pójdzie XD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts