Szaszłyk Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 CIRAS'a bez QR ciężko będzie znaleźć bo już sama nazwa wskazuje, że jest to kamizelka z systemem wyczepienia (Combat Integrated Releasable Armor System). A na "strzelance", w kamizelce z QR nie byłem. Rodzice mnie nie puścili ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jak jesteś taki SŁODOWY to znajdź mi Cirasa za 299zł bez QR to zaraz go wymienię, a i pamiętaj o kolorze CB.Często działasz w patrolach samochodowych? To po ci Ci taka kamizelka? Odpowiedź jest prosta:Właśnie onanizm gadżetowy polega na zakupie rzeczy, których się nie używa wpadasz na strzelankę i krzyczysz dostałem i ciągniesz za QR?Do każdego zadania jest odpowiedni sprzęt. Kamizelki z płytami i QR nie nadają się na strzelanki leśne - proste. Quote Link to post Share on other sites
iNTER Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Często działasz w patrolach samochodowych? To po ci Ci taka kamizelka? Odpowiedź jest prosta: Do każdego zadania jest odpowiedni sprzęt. Kamizelki z płytami i QR nie nadają się na strzelanki leśne - proste. Widzę, że masz szklaną kulę i wiesz do czego używam TEJ kamizelki, to może mi jeszcze powiesz co mi w silniku stuka? Jaja se robisz czy to tak już na poważnie? Gdzie jest napisane w wątku że tej kamizelki używam w lesie? Gdzie jest napisane, że nie biorę udziału w patrolu samochodowym? Proponuje uważnie przeczytac cały wątek ZE ZROZUMIENIEM tekstu pisanego, a nie tępo wysnuwać niczym nie podparte wnioski. A na "strzelance", w kamizelce z QR nie byłem. Rodzice mnie nie puścili ;) A to wiele wyjaśnia... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Nie, nie napisałeś, że używasz jej w lesie. Napisałeś: Już wyjaśniam, kupiłem kamizelkę, bo mi sie podobała, Camel był tylko dodatkiem ( nie zastanawiałem sie jak go umocować ) To czy miała QR nie było dla mnei aż tak ważneCzyli tak jak napisał Szasz - bo jest jazzy.A wbrew pozorom QR się przydaje również w airsofcie. Przy okazji - a gdzie się strzelasz? Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Ja mam kamizelkę z miejscem na płyty, żeby wsadzić tam zimą karimatę, dobrze grzeje. Dzięki temu mogę mieć mniej ciuchów na sobie :P. Swoją drogą chłopaki się troszkę zagalopowali, przecież wiadomo nie od dziś że maniacy asg to zakichani gadżeciaże. Często działasz w patrolach samochodowych? (...) Połowa posiadaczy CIRASa ma go w takim razie dla onanizmu gadżetowego. To jest dokładnie to samo co wątek z pozowanymi fotkami :P. Swoją drogą, czy szelki od kamela tak przeplecione nie luzują się w czasie biegania? Bo nie widziałem, żeby gdzieś były czymś zamocowane po za przepleceniem klamerek. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Połowa posiadaczy CIRASa ma go w takim razie dla onanizmu gadżetowegostawiam na 90% ;) Quote Link to post Share on other sites
iNTER Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Nie, nie napisałeś, że używasz jej w lesie. Napisałeś: Czyli tak jak napisał Szasz - bo jest jazzy. A wbrew pozorom QR się przydaje również w airsofcie. Przy okazji - a gdzie się strzelasz? Podobała mi się i kupiłem, masz z tym problem? Chyba tak ... Proszę podaj mi kilka przykładów wykorzystania QR w AS - tylko nie pisz o lansie. Hmmmm... leniwy ADMIN? Czy może tak tylko sobie dałeś nad avatarem? Nie chce się spojrzeć w mój profil? Może już skoncie tą bez urazy, bezsensową rozmowę. A lepiej powiedziecie jak spisuje sie kamizelka i czy warto ją kupić oraz poproszę o parę fotek:P PZDR;]] Nie kupuj, bo zaraz kolega FOKA stwierdzi że nie jest Ci potrzebna. Swoją drogą, czy szelki od kamela tak przeplecione nie luzują się w czasie biegania? Bo nie widziałem, żeby gdzieś były czymś zamocowane po za przepleceniem klamerek. Jeśli chodzi Ci o przód kamizelki to nic sie nie luzuje, pod adminpanelem szelki są spięte razem po przewleczeniu już przez taśmy. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Dobra ludzie wdech i wydech. Ja z CIEKAWOŚCI usłyszę do czego QR się w AS przydaje prócz tego, że jak ktoś umie to zamiast zdejmować kamizelki walnie sobie QR i później z 5 minut go złoży jak będzie zakładać ( JAK KTOŚ UMIE ;] ) Bo innego nie wymyśliłem, a chciałbym znać. Dwa - Istaliliśmy, że iNTER jest jaki jest kupił troszkę dla lansu, troszkę dlatego, że mu się podobała...koniec. P.S. Dla lansu do Phantom i EI ( Pozdro Kikol ) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Podobała mi się i kupiłem, masz z tym problem? Dobrze, że masz świadomość powodów. Bo wiele osób kupuje ją jako jedyną kamizelkę do użycia "zawsze i wszędzie". Proszę podaj mi kilka przykładów wykorzystania QR w AS - tylko nie pisz o lansie.Wystarczy jeden - pokrywający się z wykorzystaniem w "prawdziwym życiu".Zdjęcie kamizelki z rannej osoby. W airsofcie nie trudno o kontuzję, a były już wypadki złamań kończyn (również złamań otwartych) czy upadków z podejrzeniem urazu kręgosłupa i interwencją pogotowia. QR pozawala na bezbolesne (w każdym razie mniej bolesne) i bezpieczne zdjęcie kamizelki z poszkodowanego. Zresztą swego czasu była dość burzliwa dyskusja nt. "airsoft na wodzie", a dokładniej z wody. Przy działaniach desantowych z wody taka kamizelka może uratować życie, ale to dość wymyślony powód bo osobiście słyszałem o jednym przypadku działań airsofciarzy na wodzie (i to dość głębokiej - Zatoka Gdańska). Nie chce się spojrzeć w mój profil?Mam zaglądać w profile każdego z kim rozmawiam? Bez przesady... Spojrzałem. I co miało mnie tam zaskoczyć? PS Acha, kolejny powód - znam też kilka przypadków wybuchów petard w oporządzeniu. QR też może się przydać w takiej sytuacji, petardy zwykle mają większą zwłokę niż granat ;) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 (edited) [Wedle rzyczenia] Czy ktoś wie, czy w Polsce można kupić chińskie ładownice, kieszenie osobno? Najbardziej bym był zainteresowany Administrative Pouchem. Pozdrawiam. Edited January 26, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
iNTER Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 (edited) Dobrze, że masz świadomość powodów. Bo wiele osób kupuje ją jako jedyną kamizelkę do użycia "zawsze i wszędzie". Troszkę już żyje na tym świecie wiec dokonuję świadomych wyborów, aha i nie jest to moja jedyna kamizelka, posiadam jeszcze LBV i UTG zieloną. Mam zaglądać w profile każdego z kim rozmawiam? Bez przesady... Spojrzałem. I co miało mnie tam zaskoczyć? Zadałeś pytanie gdzie sie strzelam, mieszkając w Gliwicach ciężko strzelać sie na pomorzu Edited January 26, 2008 by iNTER Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 [Wedle rzyczenia] Czy ktoś wie, czy w Polsce można kupić chińskie ładownice, kieszenie osobno? Najbardziej bym był zainteresowany Administrative Pouchem. Pozdrawiam. U Gunsmoke'a. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Zadałeś pytanie gdzie sie strzelam, mieszkając w Gliwicach ciężko strzelać sie na pomorzuO. Na pytanie (nie wprost, choć jasno wynikające z tekstu) "czy strzelasz w lesie, czy w terenie zurbanizowanym" odpowiedź brzmi "w Gliwicach, nie na Pomorzu"... Jest postęp... Quote Link to post Share on other sites
iNTER Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Przy okazji - a gdzie się strzelasz? Wybacz, ale nie odebrałem tego pytania jako "w jakich warunkach/terenie się strzelasz". Moja wina. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Gry w terenach gdzie są głębsze strumienie, albo jakiś kanał (niedaleko domu płynie sobie taki z 2,5m głębokości, i dosyć wąskie, zamaskowany trzciną. Jak się nie zna terenu to można w niego wpaść bez większych problemów. Nie życzę komuś kąpieli tam w platecarrierze bez QR. :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Często działasz w patrolach samochodowych? To po ci Ci taka kamizelka? Widzę, że masz szklaną kulę i wiesz do czego używam TEJ kamizelki, to może mi jeszcze powiesz co mi w silniku stuka? Jaja se robisz czy to tak już na poważnie? Gdzie jest napisane w wątku że tej kamizelki używam w lesie? Gdzie jest napisane, że nie biorę udziału w patrolu samochodowym? Nie, nie napisałeś, że używasz jej w lesie[...] Przy okazji - a gdzie się strzelasz? Zadałeś pytanie gdzie sie strzelam, mieszkając w Gliwicach ciężko strzelać sie na pomorzu Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Echhh chyba ktoś sobie nie poru... ten tego w tym odcinku... Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Pierwsza rzecz jaka wpadła mi w oko to metka, po przeczytaniu której jasno wychodzi że kamizelki te są zamówione przez Krakmana u podwykonawcy w Chinach. Nie do końca na zamówienie krakmana. W Czechach też są dostępnę za 220 koron (ok 307 PLN). Wygląda na to że małe chińskie główki wpadły na pomysł ja dorobić małymi chińskimi rączkami. http://www.airsoftmorava.cz/index.php?act=...p;productId=434 Edited January 27, 2008 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Te "małe chińskie główki" wpadły już dawno na wiele pomysłów. Co do nadawania marek przez dystrybutorów (choć taiwangun nie markuje, lecz nazywa jako WWCH, markuje natomiast produkty DBOYS, A&K, itd.) niedługo zacznie wychodzić na jaw jaka masa produktów jest w ten sposób sprzedawana. Edited January 27, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 U Gunsmoke'a. I tutaj : http://asgshop.pl/catalog.php?cat=118&mid=166 http://asgshop.pl/catalog.php?cat=42&mid=166 http://asgshop.pl/catalog.php?cat=119 Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 hmmm... a o czym ten temat jes w ogóle? Ja w takim razie zapytam: po co jest fastex na taśmie w miejscu gdzie się wkłada miękkie wkłady? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Do podpięcia ochrony krocza, Eagla. http://www.eagleindustries.com/prd_detail....amp;SubCatID=16 Quote Link to post Share on other sites
sieta Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Zauważyłem ciekawą rzecz, otóż: Oryginał Eagle'a w wersji Maritime ma, zarówno z przodu jak i z tyłu, taśmy przeszyte w ośmiu kolumnach: Eagle Maritime Kopia Milspex'a (oraz Prouda) ma taśmy przeszyte jak w oryginale: Milspex Ciras Maritime Natomiast kopie, Phantom/Pantac i noname chińczyki mają po 6 kolumn: Pantac Phantom (Nie widać taśm ale, raz, że to jest to samo co pantac, dwa, że przyczepione są tylko 3 ładownice na przednim panelu) Chińczyk Ktoś wie dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 (edited) Jeden - Pantac i Phantom to to samo Dwa - z tego co zrozumiałem w Pantacu w kopii o rozmiarze Large palsy są jak w oryginale, mniejsze rozmiary mają o ten jeden mniej. Tak dane mi było to rozumieć. Edit. Palsów jest więcej ale po bokach. Mój błąd. A co innego, ja tam widzę tylko 7 palsów z przodu u Eagle'a, a normalnie osiem z tyłu u Pantaca. Chyba, że coś mi się w oczach mieni.. Edited January 29, 2008 by Volt-220 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 W moim Phantomie (rozm. M) jest jak w Eaglu - 8. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts