AirBorne Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Pytałem Krakmana kiedy będzie dostawa Cirasów CB Odpowiedź: witambeda dostepne do 2 miesiecy pozdrawiam yeah... Quote Link to post Share on other sites
Link9292 Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 W moim Phantomie (rozm. M) jest jak w Eaglu - 8. U mnie tak samo. Jedyna różnica w ilości palsów (przynajmniej w phantomie) to taka, że w rozmiarze L, po bokach jest o jedną kolumnę więcej, niż w pozostałych. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Ale w obu wersjach ? Quote Link to post Share on other sites
Link9292 Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 W maritime na pewno. W landzie PRZYPUSZCZAM, że nie. Quote Link to post Share on other sites
SSgt_Alibi Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Siemka. Jestem zainteresowany kupnem tego CIRAS'a . Mam tylko jedno pytanko. Dowiedziałem się już od was że można tegoCIRAS'a rozregulować aż do XL. Ja mam 194cm wzrostu,lubie nosić kamizelkę nisko i dobija mnie kiedy po regulacji na mój wzrost, żeby było tak jak lubię szelki(ramiona) rozciągnięte są na pół kilometra. A jak jest z tym CIRAS'em od G&P, ktoś wie jak będzie leżał? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Nie rozumiem. Jesteś wysoki, kamizelkę przeznaczoną do noszenia wysoko chcesz nosić nisko i dziwisz się, że szelki są bardzo długie? To chyba normalne? Quote Link to post Share on other sites
SSgt_Alibi Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 (edited) W sumie to racja. Teraz sam nie rozumiem tego co wcześniej napisałem(ach ten pośpiech) W sumie chodzi oto czy ten CIRAS nie będzie leżał na mnie jakby był po młodszym bracie jeśli wyreguluje go normalnie. (Znaczy się tak żeby nie miał ramion na 'pół kilosa') Edited January 31, 2008 by SSgt_Alibi Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 (edited) Nie powinno być tak źle. Ja mam 191cm wzrostu. Odezwij się na PW to pokaŻę Ci na zdjęciach jak on leży. Edited January 31, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 ma ktoś może jakieś fotki tej kamizelki nałożone na jakiś mundur: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=998 Quote Link to post Share on other sites
SSgt_Alibi Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Dwa pytania. 1.Lepiej kupić z WWCH czy G&P ? (chodzi mi o kolor oliv) 2.Jaki rozmiar płyt SAPI wchodzi do CIRAS'a z WWCH ? ( i czy on to wogóle wytrzyma ?) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Dwa pytania. 1.Lepiej kupić z WWCH czy G&P ? (chodzi mi o kolor oliv) To jest pytanie typu "Lepiej wziąć CA czy JG?" Ciras G&P jest lepiej wykonany, w końcu za coś płacisz więcej. Jeżeli masz w planach inne wydatki i liczy się u Ciebie każda złotówka to weź Chińczyka. Jeżeli natomiast masz kasę w nadmiarze to weź G&P. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Przede wszystkim CIRAS G&P to nie jest replika tej samej kamizelki co CIRAS WyprodukowanyWChinach(G&P to CIR-LAND, WWCH to CIR-MAR) Quote Link to post Share on other sites
SnajperMode Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć czym się różni CIRAS z RangerShop-a a tą z Taiwanguna. I czy już ktoś jest w stanie coś powiedzieć na temat tej z Ranger-a? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Ta z rangera to ta ze specshopu. Ta ze specshopu to ta z taiwana. Koniec. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Różnią się ceną. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 właśnie dostałem odpowiedź od krakmana że do podwójnej ładownicy w tej kamizelce wejdzie jeden mag od g36 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 CIRAS w polskim kamuflażu. skopiowany 1:1 z oryginału. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a0ad5d47e42586a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7fb01b501f524fc6.html dla mnie wygodniej, jak mam ładownice na górze, nie sypie się tyle śmieci przy czołganiu. zamiast kevlaru, niestety karimata, SAPI z plastiku, ale i tak 1000% wygodniejsza od IBA czy innych tego typu. Mister, ale czołganie się w CIRASie lub pdoobnej kamizelce to bardzo rzadka sytuacja - to nie sprzęt do zielonej! Czy wyciągając szybko magazynki nie powybijasz sobie zębów? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 No dyskutowałbym Szaszłyk z tym czołganiem ale to nie topik do tego czyż nie? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Teraz już dobry topik. Proszę Wukasz, oświeć nas swoją wiedzą. Czy wyciągając szybko magazynki nie powybijasz sobie zębów?Pewnie "jak wszyscy" nosi kamizelkę na brzuchu. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 A Ty, Foka, nigdy jej na brzuchu nie nosiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ja noszę tylko na brzuchu ale: 1. Ja się nie czołgam 2. Magazynki noszę nisko 3. Tak mi zakrywa brzuch, a na klacie głupio na mnie wygląda ;) 4. Wiem, że tak jest źle ;) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 W sumie jeśli ktoś wie, że robi źle...ale wiem,że AIRSOFT...to ma prawo nosić jak chce, jeśli ma to jakieś uzasadnienie i wie jak nosić dobrze...:P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Othar, Volt, chciałbym zauważyć, że Wukasz mówił o czołganiu się w CIRASie, a nie o noszeniu na brzuchu, ale co tam ;) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Jak lecą tylko plastikowe kuleczki to mało kto się czołga ... Nie wiem skąd to fantastyczne skojarzenie, ze dziś Afganistan to tylko samochody, bazy i w ogóle patrolowy luz. Tak się składa, że z opowieści naszych misjonarzy wiem, że przebywanie na brzuszku czy czołganie sie pod oknami bądź po dachu to nie rzadka sytuacja. Jeżeli się naszym zdarza myślę, ze Amerykanom też. Wiec CIRAS i czołganie to nie taka ekstrema. Taki na chwile obecna jest mój tok rozumowania mówiący mi, że teoria i projekt a praktyka to nie to samo. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 . Tak się składa, że z opowieści naszych misjonarzy wiem, że przebywanie na brzuszku czy czołganie sie pod oknami bądź po dachu to nie rzadka sytuacjaOczywiście. Jeżeli się naszym zdarza myślę, ze Amerykanom teżZgadza się. Wiec CIRAS i czołganie to nie taka ekstremaTyle, że CIRASa nie noszą zające, a specjalsi. I to też nie zawsze, tylko kiedy im pasuje. Więc np. na OP raczej ich nie zakładają tylko np. na DA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts