Wolf.Tns Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Jedyne co powiem to to, że Pantac ma rozmiary i to różniące się od siebie. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 No jeśli coś ma rozmiary to warto żeby się od siebie różniły, prawda? ;-) Jak już mówiłem - nie znam się na rozmiarówce i ofercie kopii i podróbek, zapewne ci lepsi rzeczywiście taką mają, anonimowego "chińczaka" bym o to nie podejrzewał. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Owszem - Pantac ma, a WwCH/MiC/ACM no nie bardzo:D Quote Link to post Share on other sites
Makubp Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 A system strike i G&P sa ok? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 G&P tak, ale System Strike to nawet CIRAS nie jest... Z resztą, skoro i tak się nie znasz to nie ma różnicy. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Warto zaznaczyć, że przynajmniej na polskim rynku nie uświadczysz G&P w różnych rozmiarach ( z tego co widziałem tylko "L" ). Strike System to nawet nie CIRAS więc nie ma o czym rozmawiać. Quote Link to post Share on other sites
Makubp Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 A to co jest na taiwangunie, acm, to jest Ciras? Sa ogolnie Cirasy w woodland? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Ponieważ ktoś mi to kompetentny mówił to ja mogę powtórzyć - Były, ale nie weszły do użytku, plus E.Ind. zrobi Ci w każdym kamuflażu jak zamówisz ( żeby nie skłamać ) 25 sztuk. Zresztą to chyba w tym temacie było. To co jest na taiwanie można spróbować nazwać CIRASem, Strike - nie ! Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=886865 Szuuukać młodzi szuukać, a nie wszystko na tacy i 10000 pytań na minute :evil: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 To, co jest na taiwangun to replika MAR-CIRAS. G&P robi replikę wersji LAND, a PANTAC robi obie. Quote Link to post Share on other sites
Makubp Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Szukałem czegoś na temat kamizelek od GFC? Czy warto myśleć nad http://www.allegro.pl/item476406055_gunfir...arrier_gfc.html albo http://www.allegro.pl/item477600457_gunfir...dland_nowa.html Bo plate carrier od nich to porażka... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Na warriorze jeden gość sprzedaje RAV guardera w woodlandzie z zestawem kieszeni za 450 zł bodajże. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Na ostatniej strzelance poznałem gościa, który od kiedy wyszły kamizelki pod logo "GFC" ma już trzecią. Strasznie się prują ( mowa o kopiach Weesatch ) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Jak ma już trzecią kamizelkę, która się pruje to tylko świadczy o jego głupocie... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 jeszcze ja mam pytanka. zastanawiam sie właśnie na cirasem od kraka ale we flecku. wiem już ze magi wejdą od g36 to git :) jakiego camelbaka polecacie do niej ? najlepiej we flecku lub oliv może być ostatecznie ale nie żadne coyoty czy tany. czy płyty sapi wchodzą do niej ? ( wzór wezmę od kolegi a wykonam sobie po 2 pary lekkie i ciężkie :) Quote Link to post Share on other sites
hologram Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Mam pytanie odnośnie kopii "CIRASÓW". Czy do któregokolwiek z nich (a może do wszystkich) zmieszczą się płyty SAPI rozmiaru LARGE? Próbował ktoś wpychać tam kevlar z IBA? Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 To ja się podczepiam pod pytanie Segera i pytam o camelback do flecka. Dodatkowo po przeczytaniu całego wątku mam pytanie czy te problemy dotyczące II wersji Cirasa od Krakmama tyczą się tylko koloru CB czy pozostałych też? Czy dalej jest to opłacalny zakup? Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Ja posiadam CIRASA CB od Krakmanów w wersji 2.0 ;) i niestety musiałem użyć na nim sprayu Khaki bo w lesie świecił jak lakierki do pierwszej komunii. Po delikatnym "ubrudzeniu" jest super. Po odpowiednim ustawieniu - bardzo wygodny. Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Chwilowo w ogóle tej olivki nie mają. Napisałem maila z zapytaniem kiedy będzie. Jak odpowiedzą to dam znać. Ktoś widział jeszcze gdzieś indziej Cirasa w podobnej cenie? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 kupiłem go we flecku i kolorek taki jak mam mundur czyli git. jeszcze musze go wyregulowac pod siebie bo jakos lata na mnie :P płyty sapi weszły do mnie pożyczyłem je od cirasa pantac'a chyba medium rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Próbował ktoś wpychać tam kevlar z IBA?Nie, w CIRASie są wkłady BALCS. Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 (edited) Olivka ma być u Krakmanów w połowie grudnia. Ciekawe czy cena się utrzyma. [***] [To jest wątek o CIRASie WWCH, a nie Twoich planach zakupów.] Edited November 26, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 (edited) Zakładając że chce kupić Cirasa do munduru flecktarn a na wiosnę chcę się przerzucić na Marpat. To który kolor wybrać? OD czy khaki? Nie zamierzam robić wiernej rekonstrukcji USMC więc raczej nie zdecyduję się na CB. Będzie używany głównie w lesie i na podejściach z lasu do budynku. Mam 170 cm wzrostu, 96 w klatce. S-ka? Z ciekawości - która z obecnie istniejących formacji używa cirasów w OD albo khaki? Dla scisłości - piszecie w tym temacie o tym produkcie? Bo jak wszedłem na stronę sklepu to się pogubiłem od mnogości typów. ----------------- Kolejny edit - który dokładnie produkt jest na tym zdjęciu (poproszę link)? Wiem że są podoczepiane nowe ochraniacze ale co jest bazą? To są kolory CB i OD? [Myśl gdzie piszesz, następnym razem będę kasował.] Edited November 29, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Rangersi np. W RANGER Greenie, jeśli się nie mylę. W khaki napewno Sealsi w wersji Mar. I pewnie wszelakie SF'y. Moim zdaniem S-ka. CB- coyote brown OD - Olive drab A produkt sobie znajdziesz no dużo szukania nie będziesz miał. Masz na WGC, Redwolfie i paru innych. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Co do Khaki, albo CB, takie luźne nawiązanie :P: http://pl.youtube.com/watch?v=PVcz_B0goms Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts