kosteQ86 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Jako kapitan oczywisty zapytałbym sklep czy nie zmienią mi lufy na CQBR w cenie. bo taka jest tylko różnica. Ja nie rozumiem ludzi którzy są zieloni jak sam napisałeś i nie umieją podziękować grzecznie i napisać że już sprawdzili to. skopiowane z forum systemy, piszesz do niego maila czy PW i sie dogadujesz, gosciu z UK New PTW's can be purchased directly from me. All PTW's supplied by me come with the following mods and upgrades included in the purchase price: Re-Wound & Modified Motor built to my latest specs Moisture Proofed Electronics Modified Hop Upgraded and Tuned Cylinder These upgrades are the same for Factory Built or SCK. All MAX/MAX II Models (M4A1/CQB-R/M16) £1295 All MAX/MAX II SCK (M4A1/CQB-R) £1020 All MAX/MAX II SCK (M4A1/CQB-R) Built £1070 Super MAX (Fixed or Retarctable) £1470 Super MAX SCK (Fixed or Retractable) £1170 Super MAX SCK (Fixed or Retractable) Built £1220 Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Super MAX (Fixed or Retarctable) £1470 7.5 tysia mysle ze szkoda kasy ale to tylko moje zdanie jako posiadacza super maxa Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) skopiowane z forum systemy, piszesz do niego maila czy PW i sie dogadujesz, gosciu z UK New PTW's can be purchased directly from me. All PTW's supplied by me come with the following mods and upgrades included in the purchase price: Re-Wound & Modified Motor built to my latest specs Moisture Proofed Electronics Modified Hop Upgraded and Tuned Cylinder These upgrades are the same for Factory Built or SCK. All MAX/MAX II Models (M4A1/CQB-R/M16) £1295 All MAX/MAX II SCK (M4A1/CQB-R) £1020 All MAX/MAX II SCK (M4A1/CQB-R) Built £1070 Super MAX (Fixed or Retarctable) £1470 Super MAX SCK (Fixed or Retractable) £1170 Super MAX SCK (Fixed or Retractable) Built £1220 O widzisz i za te info Ci dziękuje, bo coś wnosi. Nie widziałem go wcześniej. Super MAX (Fixed or Retarctable) £1470 7.5 tysia mysle ze szkoda kasy ale to tylko moje zdanie jako posiadacza super maxa Niby tak, ale już zestaw All MAX/MAX II SCK (M4A1/CQB-R) Built £1070 który chyba najbardziej by mnie interesował nie wychodzi tak strasznie, 5340 zł, to wychodzi taniej niż stock u nas, a wolę zestaw z challenge bo nie ma tego obciachowego (bez urazy, jak się komuś podoba to noś na zdrowie ;)) logo. Edited February 7, 2012 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 O widzisz i za te info Ci dziękuje, bo coś wnosi. Nie widziałem go wcześniej. Niby tak, ale już zestaw All MAX/MAX II SCK (M4A1/CQB-R) Built £1070 który chyba najbardziej by mnie interesował nie wychodzi tak strasznie, 5340 zł, to wychodzi taniej niż stock u nas, a wolę zestaw z challenge bo nie ma tego obciachowego (bez urazy, jak się komuś podoba to noś na zdrowie ;)) logo. Uuuuu... teraz zobaczyłem, ze ceny które podałeś są z 2010 roku. Obecne cenzy: All M4/M16 MAX Models £1295 TW5A4 £920 TW5A4 MAX £970 SCK's available as kit or built All new guns (including SCK) come with the following included in the price: Re-Wound Motor (to latest specs) Moisture Proofing Hop Mod Cylinder Upgrade (to level of your choice) To już nie wychodzi tak różowo. 6455 zł za emki po zmianach u Taca. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 A to fakt moje przeoczenie, ale tak na prawdę przydatny jest tylko motor mod, chociaż w PL to samo możesz zrobić za 200-300zł, hop up mod, nie wiem do końca co tam robi ale u siebie mam wymienioną standardowy roller na dystanser od aega i jest ok. Zapezpieczyć przed wigocią można preparatem za 30zł i starczy on na 100PTW:P Więc albo w PL kupować albo z ehobbyasia czy innego sklepu z HK za $1200. np tu http://scopeandlaser.com/index.php?sp=&p=6&cat2=0&cat1=140&cat0=29&id=2785&cat1=140&cat0=29&new=&more=&lang=en Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 No to sprawy mają się tak: obecne braki PTW w sklepach związane są z nadchodzącą nową generacją replik - zgodnie z podejrzeniami. Pojawi się ona w sklepach do końca marca - wzrosną ceny i to znacząco (zarówno dlatego, że Systema podnosi ceny jaki z powodu idącego w górę Jena - co jest dziwne, bo od jakiegoś czasu Jen do PLN spada, chyba, że chodzi może o kursy Jen-Eur lub Jen-USD, nie wiem). To jak sadze info oficjalne - uzyskane od przedstawiciela. Do replik starszych wersji/generacji maja pojawić się jakieś kity "updatujące" do nowej wersji. No i teraz nie wiem, czy na gwałt gdzieś szukać używki, zasysać gdzieś z HK czy wytrzymać napięcie, poczekać na dostępność w kraju - może nie będzie tak źle. A to fakt moje przeoczenie, ale tak na prawdę przydatny jest tylko motor mod, chociaż w PL to samo możesz zrobić za 200-300zł, hop up mod, nie wiem do końca co tam robi ale u siebie mam wymienioną standardowy roller na dystanser od aega i jest ok. Zapezpieczyć przed wigocią można preparatem za 30zł i starczy on na 100PTW:P Więc albo w PL kupować albo z ehobbyasia czy innego sklepu z HK za $1200. np tu http://scopeandlaser.com/index.php?sp=&p=6&cat2=0&cat1=140&cat0=29&id=2785&cat1=140&cat0=29&new=&more=&lang=en No właśnie straszny mam zgryz teraz. Ten scopeandlaser to godny zaufania sklep? Bo i chciałbym i boję się ;) Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Zamawiałem kilka razy i nie miałem żadnych problemów, dobry kontakt, robi zdjęcie paczki przed wysłaniem nawet;) na ehobbyasia masz teraz chyba 10% zniżki, przy tej cenie to już trochę oszczędności jest. Wg mnie nie opłaca się iść w supermaxa, a ta nowa wersja to będzie ulepszony supermax pewnie, cylindry droższe i mało dostępnych na rynku wtórnym, a reszta to i tak elektronika z '08. Aha i ja Ci podałem linka do wersji MAX2 czyli bebechy najmocniejsze ale czarny cylinder w zestawie, jak chcesz z czerwonym to musi być SCK MAX. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 A czarny to ile fps? Bo czerwony to wiem. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 A czarny to ile fps? Bo czerwony to wiem. czarny najslabaszy 300fps co do loga systemy to masz racje jednym sie podoba jednym nie jedych odstrasza itd u mnie jak widza super maxa to juz sa problemy :( i tylko singiel ale zawsze mozna szybko sprezyne wymienic :) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Dzięki za pomoc. Napisałem o potwierdzenie dostępności i chyba będę zamawiał. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Dzięki za pomoc. Napisałem o potwierdzenie dostępności i chyba będę zamawiał. Napisałem no i dupa. Ehobbyasia nic nie ma - nawet to co napisane, że ma to nie ma (w każdym razie z tego co mnie interesowało). Chyba jednak przyjdzie mi czekać na nową generację - chyba, że używkę dziabnę gdzieś. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Napisałem no i dupa. Ehobbyasia nic nie ma - nawet to co napisane, że ma to nie ma (w każdym razie z tego co mnie interesowało). Chyba jednak przyjdzie mi czekać na nową generację - chyba, że używkę dziabnę gdzieś. za 3-4 tysie kupisz bez problemu Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 W sensie, że po pokazaniu się nowej wersji PTW ludzie będą wyprzedawać starsze wersje? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Wątpię. Po prostu używaną ptw znajdziesz do 4 tysi. Tak jak ja swoją m16a4. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 tak jak pisze kolega wyzej do 4 kupisz uzywke ktorą i tak cieżko kupić jest teraz a jak wejdzie nowa to i tak sie nic nie zmieni :) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Spokojnie do 4 tysi znajdziesz. Ostatnio nawet było M16A2 z czerwonym cylindrem za 2900 zł :P Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 tak jak pisze kolega wyzej do 4 kupisz uzywke ktorą i tak cieżko kupić jest teraz a jak wejdzie nowa to i tak sie nic nie zmieni :) Muuueheheeh... z jakiegoś powodu przeczytałem, że za 3-4 miesiące kupie bez problemu ;) Tak zapytałem, bo też nie wierzę w masową wyprzedaż "starych" modeli. Używka chodzi mi po głowie cały czas, ale szczerze powiedziawszy pękam wydać ~ 4 tysiaki na używany klamot. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Gołej za 4 tysie też bym nie brał, ale w tej cenie to już są dodatkowe magi batki, jakieś risy itd. Fakt faktem że tego w Polsce jest mało i jeszcze mniej ludzi sprzedaje. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Gołej za 4 tysie też bym nie brał, ale w tej cenie to już są dodatkowe magi batki, jakieś risy itd. Fakt faktem że tego w Polsce jest mało i jeszcze mniej ludzi sprzedaje. dokladnie ja na swoja super max mam z 10 chetnych ale jakos mi szkoda jej sprzedawac i tak biedna sie kurzy w walizce :P Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Próbował ktoś zamontować ras m5 od boyi do m16? Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Dudi toż to profanacja! Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Nie dziaduj! :D Dolar idzie systematycznie w dół, poluj na jebaju :) Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 A co? Zafundujecie mi oryginał? Proszę bardzo. Dane do przelewu podam na pewu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 (edited) Ostatnio wychaczyłem na jebaju risa KAC za 100 USD za całość z wysyłką do naszego pięknego kraju, tak więc da się tanio i dobrze :). Edited February 26, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Dudi histeryzuje. Ostatnio ktoś mu sprzątnął przed nosa tego RISa za 80$ z wysyłką. :P A serio, to sam jestem ciekaw, czy te szyny podpasują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts