MAJOR762 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Również szukam schematu do laryngofonu i nigdzie nie mogę znaleźć (ani na WMASG ani na Elektroda.pl), jednak mam swój pomysł na to i jakoś niedługo przedstawię swój projekt o ile powstanie ;) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 EFEKT:[/b] +50 do lansu :P (sory za odgrzanie) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 +70 bo to aluminium, na złomie droższe :lol: ;) Quote Link to post Share on other sites
szymcio Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 A słyszał ktoś, że polscy żołnierze w Afganistanie przymocowują do Beryli chwyty od wiertarek? prowizorka rulez:P Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 A słyszał ktoś, że polscy żołnierze w Afganistanie przymocowują do Beryli chwyty od wiertarek? prowizorka rulez:P Odkryłeś Amerykę :-P .... Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 A słyszał ktoś, że polscy żołnierze w Afganistanie przymocowują do Beryli chwyty od wiertarek? prowizorka rulez:P Ja to zrobiłem pierwszy, na moejj mp5 siedział chwyt od boshki 8) Quote Link to post Share on other sites
michalp Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Może ktoś dysponuje zdjęciem z takim chwytem? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 (edited) We "WPROST", z 2006 roku z lipca lub sierpnia , przy okazji wkraczania do Afganistanu, było zdjęcie polskiego żołnierza z takim patentem ;). Muszę poszukać, mam gdzieś w domu. Edited January 15, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Chciałbym wrócić do tematu łączenia magów. Na stronie Colt Canada jest ciekawy łącznik: (trzecia fotka, łącznik po lewej) http://www.coltcanada.com/magazines-page.htm Skoro jest na stronce to chyba jest pro, nie? A nie jest trudne do wykonania, to 2 blaszki, śruba i jakiś dystanser między magami, co myślicie? Edited January 21, 2008 by krogul Quote Link to post Share on other sites
Refirrus Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Według mnie to jest bardzo dobry pomysł, ale ja dopiero zaczynam interesować się ASG. Ta śruba powinna być wystarczającym dystansem. W związku z tym mam pytanie co myślicie o tarczach których używają antyterroryści, na żadnej stronce nie znalazłem czegoś takiego do kupienia, więc co sądzicie o zrobieniu takiej tarczy? Coś takiego mam na myśli albo coś trochę większego: http://www.sfat.pl/wyposazenie.html Edited January 21, 2008 by Refirrus Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Było już o tarczach na forum z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Na początku wspomnę, że pomysł nie jest mój a wyczytany w książce "Just Another Soldier". Projekt do czarnej taktyki, a mianowicie chodzi o manekiny, który zawieszone, opadają na ziemię po tym jak oddamy strzał w korpus (lub inną część ciała). A więc... wykonujemy manekina, z tyłu robimy ze sznurka pętelkę. Następnie kupujemy balon - pompujemy go. Sznurkiem przywiązujemy go do sufitu lub innej konstrukcji. Balon przekładamy przez pętelkę. Tam gdzie będzie się znajdować pętelka z balonem (głowa, tors, krocze) będziemy mieli punkt, zrywający manekina po oddaniu celnego strzału, który przebije balon (huk również przysparza wiele wrażeń o ile strzelamy z replik). Edited January 27, 2008 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Uparłem się, że muszę napisać ten poradnik, bo kopia MICH'a jest bardzo wdzięczną bazą do przeróbek z serii ZRÓB TO SAM. Tak wyglądał michałek na początku: Po kolei: 1.RETENTION STRAPS Na początku zaznaczam, że pomysł i pierwotne wykonanie podrzucone przez Szona. KROK 1 Wycinamy ze skrawka materiału (ja użyłem znalezionego w pokoju paska, Szon ściągacza z brytyjskich spodni) dwa paski materiału o wymiarach 1,5cm x 15cm. Na zdjęciu pasek na górze jest złożony na pół. KROK 2 Wycinamy na obu końcach każdego paska dziurkę o średnicy ok. 0,5cm. KROK 3 Opalamy paski zapalniczką by zapobiec strzępieniu się. Wycięte dziurki również należy opalić. KROK 4 Składamy paski na pół, tak, żeby dziurki pokryły się ze sobą. KROK 5 Odkręcamy dwie zaznaczone na zdjęciach śrubki i przekładamy je przez dziurki w paskach. KROK 6 Skręcamy wszystko z powrotem, by wyglądało tak: i dodajemy na swoim przeliczniku +2 do lansu. POKROWIEC NA GOGLE Każdy z nas ma chyba w domu pojedyncze skarpetki, których partnerzy zaginęli w akcji (pralce). Teraz przekonamy się, jak można je wykorzystać. ;) KROK 1 Bierzemy gogle i skarpetkę (ważne - musi być już martwa, gdyż żywe podczas następnych kroków piszczą i uciekają). Skarpetka w miarę możliwości powinna być długa i elastyczna. Odradzam skarpetki puszyste, lub robione na drutach. KROK 2 Skarpetkę rozcinamy wzdłuż czerwonej linii i opalamy wystające nitki. Część nr.2 zostawiamy sobie jako pokrowiec na zapasowe okulary/szybkę do okularów lub gogli/zabawkę dla kota. Część nr.1 wykorzystamy do zrobienia pokrowca. KROK 3 Odpinamy z jednej strony pasek od gogli. I zakładamy na nie nasz pokrowiec. W sklepach są dostępne różne modele skarpetek, ale osobiście polecam te, na których w zaznaczonym na niebiesko miejscu pisze D3Lt4!!11 brajlem. KROK 4 Zapinamy pasek z powrotem, zakładamy pomarszczone końcówki skarpety pod gogle i zapisujemy +1 do przydatności i +1 do lansu. KROK 5 Robimy parę fotek i piszemy głupi poradnik. :wink: Życzę udanych przeróbek i proszę, aby zwolennicy markowego sprzętu nie robili na mnie krucjaty. :wink: W drodze poradnik dotyczący przerabiania pasków podbródkowych. 8) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Tylko mała uwaga - w oryginalnych paskach do gogli gogle nie są zablokowane na stałe przykręceniem paska - paski są rozpinane napami. Mógłbyś napy zastąpić (jeśli nie masz możliwości nabicia) np rzepami, wtedy nie trzebaby rozkręcać hełmu lub rozkładać gogli, żeby je oddzielić od hełmu :ok: Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Faktycznie, dzięki za uwagę, pomyślę nad takim patentem. W sumie w domu mam pokrojoną ładownicę na 3 magi do m16-tki z alice'a, to napy by się znalazły. :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 (edited) Można też zastosować stary, dobry i sprawdzony sposób: http://img72.imageshack.us/my.php?image=1hmu4.jpg Edited March 12, 2008 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Tak tylko, że nie zabezpiecza to całkowicie gogli przed spadnięciem razem z kocimi oczami. Sprawdzałem. :wink: No nic, przeszyjemy te napy, to zobaczymy jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 To może i ja podzielę się swoim dziełem. Niestety w chwili obecnej nie mam możliwości zrobienia zdjęcia, ale postaram się maksymalnie przybliżyć każdy krok tworzenia. Przedmiot: Smycz taktyczna do pistoletu. Potrzebne do tego przedmioty: -jeden kabel od telefonu stacjonarnego, taki pozwijany, najlepiej czarny. -ostra cienka igła oraz czarna nitka -duży karabińczyk -dwa zaciski małe do kabli, najlepiej czarne -czarna izolacja lub koszulka termokurczliwa do kabla o dość dużym przekroju Przepis 1. Bierzemy kabel od telefonu i z jednej strony ucinamy wtyczkę. 1,5. Zakładamyociętu fragment koszulki termokurczliwej na kabel (długości około 5 cm) 2. Bierzemy jakieś 4 cm nadkładu i rozciągamy go, a następnie składamy, aby uzyskać takie małe oczko. 3. Przyszywamy kabel z końcówki, po to byśmy mieli ładnie ukończone oczko. 4. Po zeszyciu kabla naciągamy folię termokurczliwą na zeszyty fragment kabla i delikatnie podgrzewamy go do momentu, aż kabel ładnie się zaciśnie. Jeśli nie użyliśmy koszulki termokurczliwej to poprostu obklejamy izolacją. 5. Zastanawiamy się gdzie będziemy chcieli przyczepić smycz taktyczną, a następnie odmierzamy długość kabla, maksymalnie go rozciągając, aby zobaczyć, czy broń nie będzie nam się obijała o ziemię. 6. Bierzemy 5 cm nadkładu więcej i wykonujemy poraz kolejny punkty od 1 do 4 z drugiej strony kabla. 7. Po zeszyciu woczka wkładamy zacisk do kabla i z jednej strony podczepiamy duży karabińczyk (ja mam taki duży, że można go przełożyć przez pas LC-2 no i Molle oczywiście), zaciskamy zaciskiem i obcinamy nadmiar. 8. Z drugiej strony możemy użyć karabińczyka mniejszego do przyczepienia do broni lub samego zacisku (ja mam sam zacisk w glocku). Efekt końcowy Robiłem już wiele rzeczy w stylu 'zrób to sam' - zawieszenia, szyny montażowe z plastikowych risów, nawet ucho do jednopunktowego zawieszenia do eMki, ale wszystkie z tych rzeczy w końcu zdecydowałem się kupić w normalnym sklepie ASG. Ta smycz taktyczna jest pierwszą rzeczą do ASG, której nie muszę w przyszłości zmieniać. Do tej pory zrobiłem dwie, bo na tyle mi kabla starczyło. Serdecznie polecam takie rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 No to czas na batkę! :) Więc tak, potrzebne są: - Ogniwa 1,2v. - Papier ścierny. - Kalafonia. - Pasta lutownicza. - Cyna. - Lutownica. - Kabelki. - Wtyczka. No to jazda: Bierzemy ogniowa, i szlifujemy ich... bieguny papierem ściernym. Robimy to, że powstały rysy. Umożliwiają w ogóle jakieś tam przylutowanie czegoś do nich ;) Wyszlifowane powierzchnie czyścimy, i nakładamy pastę lutowniczą. Lutownicę przykładamy do kalafonii, aby ją podtopiła, i oblepiamy nią cały grot. Gdy lutownica już się rozgrzeje na dobre, nakładamy na kabelek cynę. Ja stosuję odcinki kabla długości 3cm, ale można mniejsze lub większe. kabelek lutujemy do bieguna ogniwa, a drugi koniec, to przeciwnego bieguna innego ogniwa (czyli np. + do -), i tak na przemian. NIE łączyć tych samych biegunów ( + z + i - z -) UWAGA: nie można przegrzać ogniwa. kontakt: Lutownica - kabel - ogniwo nie może być dłuższy niż 3 sek. Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Z jakich ogniw to zrobiłeś i jak strzela na jakim gunie? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Tak tylko, że nie zabezpiecza to całkowicie gogli przed spadnięciem razem z kocimi oczami. Sprawdzałem. :wink: No nic, przeszyjemy te napy, to zobaczymy jak się sprawuje. Na przyszłość muszę sobie przykleić kartkę do monitora: "NIE PISAĆ POSTÓW BĘDĄC LEDWIE PRZYTOMNYM". ;-) Znowu pomyliłem tematy. ;) W tym poście miałem odpisać, że niestety takie połączeniem klipsem od alicji nie jest możliwe bez pokrowca. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Nie wiem jakiej firmy. w każdym razie: MinH, 2300Mah. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 w każdym razie: MinH, 2300Mah. Jakiś nowy rodzaj?? Co to jest Mah?? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Literówka po prostu. Pewnie chodziło o NiMH i mAh. Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 ale czy to są zwykłe ogniwa AA dostępne na allegro po kilka złotych za sztukę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts