.Ghost. Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Koledzy proszę o radę mam tego BARA od JG czy też kopię VSR jak kto woli używać tej nazwy. Wewnątrz wszystko po tuningu, na częściach PDI. Sprężyna 190 i około 620 fps. Wszystko było pięknie, do czasu gdy zauważyłem, że coś nie podkręca mi kuleczek. Postanowiłem wymienić gumkę na taką http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2967 Tylko jakoś dziwnie kuleczka zaczęła wypadać mi z lufy po naciągnięciu. Odesłałem replikę do sklepu na przegląd, bo nie dawałem już rady i tu się zaczęło dopiero. Po powrocie kuleczka trzyma się w lufie i można by powiedzieć „czego chłopie chcesz” Jednak teraz przy naciąganiu zasysa mi do komory 2 kuleczki. Nie wiem co z tym zrobić proszę o radę. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 W komorze HU masz taki docisk, który ma za zadanie blokować kulki w momencie gdy przeładowujesz. Spróbuj zamontować tam silniejszą sprężynkę, powinno pomóc. A tak przy okazji napisz jaki masz zasięg w tej konfiguracji :). Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Nigdy dokładnie w metry się nie bawiłem, ale dawało przewagę nad elektrykami to fakt, a tak na oko to dochodziło do 80 m myślę. Quote Link to post Share on other sites
yeahlon Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 (edited) Witam Zastanawiam się nad kupnem tej repliki i mam pewne wątpliwości. Dlaczego pomiędzy wersją 10G a 10 (czyli bez tłumika), są takie różnice w prędkości początkowej, czy to od długości lufy? Jaka jest długość lufy wewnętrznej w wersji bez tłumika? I czy jest możliwość założenia tłumika w wersji bez niego :) Pozdrawiam Edited August 14, 2009 by yeahlon Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Różnica fps zapewne spowodowana jest albo długością lufy albo chwytem marketingowym ;-). Tak da się zamontować tłumik (potrzebna jest tylko przejściówka). Długość lufy wewnętrznej jest zapewne taka jak w VSR czyli 430 mm. Pozdrawiam!! Papuaz Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 w barze 10g jest lufa 300mm a w barze 10 jest lufa 510mm Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 chcę kupić ten karabin w wersji bez tłumiki i tu rodzi się pytanie, co zrobić z pierwszymi pieniędzmi które sobie odłoże? zainwestować w robienie ghillie czy może w gumke hop up lub poczekać i kupić precke? co o tym myślicie Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Ze stockowym karabinkiem nie poszalejesz. Jeśli nie chcesz babrać się w xxx złotowe tuningi to najpierw uzbierał bym kasę na nowe seary jak stockowe się zjadą. Potem, lufę, gumkę itd. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Od nie długiego czasu, posiadam wersję Bara bez magicznego "G", z gładką lufą. O to kilka spostrzeżeń: Body ładnie wykonane, farba na częściach metalowych schodzi ale prezentuje się nieźle. Mój model ma (niby) 400 fps, i co najciekawsze porównałem sprężyny z Bara wersji G i posiadanej prze zemnie. Obie sprężyny są takie same (taka sama długość, liczba zwoji). Nie wiem czy różnice pomiędzy prędkościami wylotowymi pomiędzy obiema wersjami są spowodowane długością lufy wewnętrznej. Na razie to tyle. Pozdrawiam! Papuaz Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 pasuje każda lufa od aega - trzeba jedynie naciąć dwa szlify by komora hu pasowała Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Próbował ktoś przykręcić do lufy od BAR-10(zwykłą wersja, nie G-spec) adapter tłumika od TM? Dokładnie ten? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2212 Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 powinna pasować ale weź pod uwagę że to prawoskętny Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Odpowiedź typu ,,powinna pasować" mnie nie zadowala. Powinna również pasować do innych kopi VSR'ki a nie pasuje. A co do gwintu mam jedną sztukę w domu na gwint lewoskrętny. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Jak jest z komorą od tego Bar-a ? Czy jest konieczność jej wymiany przy mocnym tuningu ? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Nie. A jeżeli chcesz wsadzić inną lufę(AEG) konieczna jest modyfikacja komory. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 po cholerę? wystarczy naciąć dwie sznyty na lufie od aega Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Szczerze...? Co to za różnica czy natniesz dwa "sznyty" czy spiłujesz komorę. Osobiście wole nie ciąć precki za 200+ pln. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 nacięcia w komorze są po to by stabilizować lufę i zapobiec obróceniu gumki hu -jeśli spiłujesz komorę nieodwracalnie ją uszkodzisz- precki nie tniesz a jedynie delikatnie nacinasz z zewnątrz Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Próbował ktoś przykręcić do lufy od BAR-10(zwykłą wersja, nie G-spec) adapter tłumika od TM? Dokładnie ten? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2212 Adapter TM pasuje do BAR'a! Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 w stocku na chrono wykazał 370 fps -kiepsko Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Takie pytanie mam: Czy próbował ktoś z was robić teflon fixa na precce KM heada ? Chodzi mi o to czy takie coś wyeliminuje choć trochę nieszczelności w tej chińskiej komorze ;) Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Dobra kilka groszy odemnie... Przejściówka TM pasuje do BARA, pasują też magazynki TM i G&P, jednak trzeba je lekko przypiłować z tyłu bo ciężko się je wyciąga. Tyle odemnie... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 :D Napisałem już gdzieś że adapter pasuje a magi to już chyba powszechnie wiadomo że są kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
Darel Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 (edited) Witam, to jeden z moich pierwszych postów, więc proszę o wyrozumiałość. Panowie, mam kilka pytań: 1. Co wymienić na początku, żeby ten Bar postrzelał dość długo? 2. Jeśli seary, to skąd? 3. Czy dłuższa lufa w wersji G nie będzie przeszkadzać po założeniu tłumika? I czy w ogóle da się takie coś zrobić? 4. Ile można strzelać na stockowych częściach i co najszybciej siada? 5. Może mi ktoś na PW opisać szczegółowo jak uszczelnić tą lufę? 6. Czy wersja z tłumikiem różni się osiągami z tą bez? 7. Którą wersje lepiej wziąć? Z góry dzięki za odpowiedź :) Edited June 29, 2010 by Darel Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 (edited) 1. W stocku wystrzelisz coś koło 3-5k kulek, może więcej może mniej, więc na początku jeżeli nie masz funduszy to wystarczy. Seary. 2. Seary od DF (http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1978) wytrzymują spring LL SP150, nawet SP 170 ale jest to katowanie zespołu cylindra. 3. Da się takie coś zrobić konieczne jest rozwiercenie zakończenia lufy. 4. Patrz punkt 1. 5. Tzn? Chyba chodzi Ci o komorę HU. Obwijasz lufę z gumką taśmą teflonową(bez miejsca w którym ramię dotyka gumki) na całej długości która jest w komorze. 6. Nie. 7. Wg. mnie zaznaczam wersję bez tłumika. Przeczytaj ten temat: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=42149&st=0 Na pewno pomoże. Edited June 29, 2010 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts