Guest (ID:6452) Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Nie tak trudno, bo w tej replice HU to się reguluje w przód i w tył. Quote Link to post Share on other sites
SadisticVenus3 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 tak wiem jak się kreci hopa . Czy problemem może być np. zużyta gumka HU ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Nie wydaje mi się, żeby to w ogóle było możliwe. Nie spotkałem zużytej (spotkałem USZKODZONE ale nie zużyte) gumki HU w szturmóce a co dopiero w snajpie? Sądzę, że masz coś źle przeskładane. Quote Link to post Share on other sites
SadisticVenus3 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Właśnie wszytko poskładane jest dobrze,kompletnie nie mam pojęcia czego jest to wina .Problem powstał jak broń poleżała sobie cały rok z powodu braku jednej części.A teraz kiedy jest poskładany to wyrabia takie numery. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Przeczysz sam sobie. Jeśli jest poskładane dobrze to działa prawidłowo. Jeśli nie działa prawidłowo to nie jest poskładane dobrze. Przy założeniu, że części są sprawne ale tam nima co uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Takie pytanko, jaką szynę musiałbym dokupić aby zamontować tutaj lunetę, nie będzie z tym problemu? http://gunfire.pl/product-pol-1152189582-JG366.html Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 W moim barze miałem szynę w zestawie o_O Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 A masz JG366 czy JG37A czy jaką? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Mój to jest JG366 wg nazewnictwa GunFire, aczkolwiek kupowałem na TG. Zapytaj się na mailu czy jest w zestawie szyna montażowa, bo u mnie była. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Czołem, montował ktoś tą komorę: http://azteko.pl/pdi-komora-hopup-do-vsr10-ver-p-5820.html w swoim barze? Pasuje, nic nie trzeba piłować? Quote Link to post Share on other sites
linuks Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Odkopię temat, mam nadzieję, że w pysk nie dostanę. Mam problem z magiem. Znaczy trzeba go docisnąć, bo inaczej nie pobiera kulki. Trochę to denerwuje. Mag pomimo "kliku" w łożu rusza się troszkę góra dół. Jak to zablokować, bo mnie trafia... Quote Link to post Share on other sites
BOA_Daniel Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Takie małe pytanko. Czy jest jakaś zasadnicza różnica między wersją JG 376 (http://gunfire.pl/product-pol-1152199204-Replika-JG376.html) a JG 366 (http://gunfire.pl/product-pol-1152189582-JG366.html) Głównie chodzi mi czy różnią się tylko obudową, a środek jest ten sam? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 (edited) Ten drugi to bar10, ten pierwszy przypomina M70 varmint. Edited March 26, 2014 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
BOA_Daniel Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Ok, dzięki za info :) Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Witam przymierzam się własnie do kupienia używki co prawda zepsutej owej repliki (nie ma reakcji na spust pewne seary poszły). Chciałbym tuningować replikę w dwóch etapach. W pierwszym etapie replika miała by mieć 520-540 fps i nie psuła się i by w miarę strzelała, to co sam bym zrobił to wymiana zespołu spustowego tylko nie wiem za bardzo jaki bart,neo?(taki by dawał radę na springu 150) lufę posiadam promyczka 550mm, no i do tego komora Pdi oraz zmiana gumeczki i springa. Proszę o pomoc czy ten plan ma jakiś sens czy będę w miarę zadowolony z osiągów na tym etapie (zasięg całowity ~ 70m) celny ~50m. cena repliki zespół spustowy cena ? lufa promyk 350zł Lufa pdi 300zł gumka 75 zł spring 60 zł Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 (edited) Komory nie opyla się wymieniać. Chyba że na TMkę. Zespół prędzej od Bart_a dostaniesz, Neo chyba nie robi już. Tylko sprawa jest taka, jak tłok jest stockowy to spust musisz szukać używany, z zaczepem 45*. A 500 fps to Ci da chiński zestaw tuningowy z metalowym tłokiem, prowadnicą i ową sprężyną, jeszcze jak będziesz miał szczelny układ to te 520 będzie. Edited February 11, 2015 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Zamysł jest taki że nie chce kupować chińskiej rzeczy którą będę musiał wymieniać w późniejszym czasie albo się po 500 strzałach zepsuje. Chce w pierwszym etapie zrobić taki przedsmak już dobrej snajperki jak będzie mi się podobać to dokupię resztę dobrych jakościowo części. Najlepiej by snajpa miała najlepiej 540-550 fps, dobra lufa którą mam i jestem bardzo zadowolony do tego zespół spustowy dobrej jakości w dobrej cenie do tego komora gumka i spring. Tak by strzelało i by w przyszłości wymienić np. cały zespół cylindra i strzelać już na koszerze, zresztą mi się nie widzi więcej od tych 550-560 fps ponieważ nie ma kulek dobrych jakościowo. Na tych 540 fps z dobrą celnością dobrze wyregulowanym hopem dobrą gumeczką i komorą strzelać z 0.3 g&g i mieć te 40-50 skutecznego i ze 75 całkowitego. I mi to pasuje :D. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Chiński zestaw nie padnie ci szybko. Tak to polecam wymianę tłoka i prowadnicy, spustu i doboru odpowiedniej sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
krzemo5 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Witam, mam dosyć dziwne pytanie ale potrzebuje na nie odpowiedzi wie ktoś jaką średnicę i długość ma śruba która łączy korpus z lufą Bar'a? Na zdjęciu pokazałem o którą mniej więcej mi chodzi. Z góry dziękuje za odpowiedź. Jeśli to pytanie nie nadaję się do tego tematu proszę usunąć mój post, pomyślałem że może komuś w przyszłości może się przydać taka informacja. Edited March 8, 2015 by krzemo5 Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Śruba M4 bodajże, długość 20mm. Quote Link to post Share on other sites
aror15 Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Witam, możliwe że ktoś już montował więc moje pytanie... Mam bar 10 JG pod mancraft (co2), będę strzelał pod ok 600-650 fps max. Mój zamysł komora PDI, Lufa 509mm promyk i gumka hop-up ( nie wiem jaka najlepsza pod co2). Jakieś inne propozycje ? Co i dlaczego ? Quote Link to post Share on other sites
JonyTerror Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Witam posiadam pewien plan, Bar 10 JG z taiwan GUN na dzien dobry to samo co kolega wyżej konwersja od mancrafta CO2 , i moje pytanka : Czy ta komora bd odpowiednia ?http://deltashop.pl/p/235/3612/komora-cnc-airsoftpro-vsr-10-jg-bar-10-well-mb02-03--vsr-czesci-replik-snajperskich-czesci-i-dodatki-do-replik.html , Czy mogę dokręcić jakoś magicznie tłumik do niego ?(ma jakiś gwint czy trzeba samemu toczyć w lufie zewnętrznej?) , Co standardowo najdłuższego mogę do niego wstawić (jakiego promyka?), Co jeszcze polecacie do niego dokupić ? Quote Link to post Share on other sites
Pierzak Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Cześć, mam problem. Ułamało mi sie kawałek loża. Niestety wyłamało sie tam gdzie jest miejsca na przycisk zwalniający magazynek. Wtopiłem blaszkę, wypełniłem inne popękane miejsca, ale efekt nie jest zadawalający. Szukam loża, najlepiej od Bar10, rozważę opcje drewnianego loża. Orientuje sie gdzie mogę dostać taką rzecz? Nie bardzo uśmiecha mi sie kupować repliki dla samego loża. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Cyan Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Lepiej kupić BAR 10 czy zainwestować więcej w VSR 10 od TM? Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Zainwestować VSR 10 od TM, nawet dla samej komory hop up :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts