Bart_Forrester Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Okay. Co do dalszych pytań: - czy 1911a1 występował w czarnym umaszczeniu w Namie? Widziałem takiego na jednym zdjęciu, ale nie wiem czy to wynik dziwnego balansu bieli (w łapach trzymał go czarny żołnierz, więc ciężko to było wywnioskować), czy takie się pojawiały. - jak poznać, czy kabura do 1911 jest oryginalna? Nabyłem jedną za 20 zł na targu staroci, koleś sprzedawał ją jako radziecką (^^), ma bicia US, z drugiej strony CATHEY ENTERPRISES i rząd cyfr. Czarna skóra. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 1. Daj zdjęcie najlepiej 2. http://www.google.pl/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hl=pl&source=hp&biw=1152&bih=674&q=m1916+holster&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq= Jeżeli tak wygląda to jest oryginał. W rzędzie cyfr powinna być data produkcji. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Jeśli jakimś cudem znajdę tę fotę w necie/książce, to od razu wrzucę. Czyli to na 99% niemożliwe? Czarna na zewnątrz i w środku, identyczna, numery -> 7791465. Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Witam Ktoś orientuje się czy jakiś sklep/handlarz w Polsce ma w ofercie/sprowadzi mundur TCU III w popelinie (nie ripstop), oryginały albo kopie? Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Wątpię. Quote Link to post Share on other sites
Dżordż Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Chyba że www.demobil.pl jak cie stać :D Wiem że kiedyś miał ale trzeba dopytać Edited May 9, 2011 by Dżordż Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 To już łatwiej (i taniej) sobie samemu ściągnąć z ebaya. Quote Link to post Share on other sites
DamianS Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Witam mogę zaoferować mało używane M16A1 Vietnam, ;) firmy Classic Army + akcesoria :) Całość w świetnej kondycji (strzelany głównie do plakatów polityków ;) ) zamienię chętnie na jakieś sensowne combo basowe. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Chyba pomyliłeś działy... Quote Link to post Share on other sites
DamianS Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Racja, poproszę o przeniesienie postu do odpowiedniego działu. przepraszam za kłopot i pozdrawiam/ Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 (edited) witam w jakim okresie konfliktu używano plecaków lekkich P68? Edited July 30, 2011 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 (edited) Jak sama nazwa wskazuje - od 1968 roku do końca. Edited August 1, 2011 by speedor Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Wiem że to nie ten dział , ale jeżeli ktoś będzie miał na sprzedaż Buttpacka m56 /61/67 , bandolier na magi do emki , ładownice m56 to kupie z wielką chęcią. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 I gdyby ktoś szukał, to mam kaburę z Namu, czarną. Mnie się jednak nie przyda. ;) Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Witam. Jaką replikę polecacie do rekonstrukcji tamtego okresu? Zastanawiałem się nad M14, ponieważ jestem wielkim "fanem" tej konstrukcji. Poza tym mam problem z wyborem munduru, ładownic, itd. Ogólnie to im więcej czytam, tym większy mam problem. :/ Interesuje się tym konfliktem od dłuższego czasu, ale bardziej z perspektywy lotnictwa. :) Zainteresował mnie pewien Marine - LINK Nie ukrywam, że najchętniej biegałbym z M60, ale to zostawiam sobie na przyszłość. : D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Kolego - to zależy, który okres, formację, funkcję i stopień zamierzasz odtwarzać. Inny szpej i broń będzie nosił "grunt" z okresu "kolorowego", inny oficer z 1971 roku. Dodaj do tego jeszcze formacje typu LRRP, doradców pracujących z Yardami, Szczury Tunelowe... Na początek pooglądaj: http://www.rakkasans.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted September 23, 2011 Report Share Posted September 23, 2011 Pytanie troszkę z innej beczki , waliłem do wszystkich ludzi do których mam kontakt i kto interesuje się historią Nam-Ery , chce kupić buttpack m56/61 , jeżeli ktoś będzie robił zakupy z Ebay-a albo ktoś ma na sprzedaż , to jestem w stanie nawet po niego przyjechać . P.S żeby nie odbiegać zbytnio od tematu : Czy ktoś się orientuje czy w okolicach Śląska lub na śląsku jest jakaś grupa rekonstrukcyjna odziały z Namu ? Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Nie mogę edytować , a chciałem uzupełnić swój post. http://www.vietnam-airsoft.com/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=876&sid=2982b0e69781b59a0b76bc918c34c5d0 - czy ktoś widział ten link i czy ktoś tego już z was próbował ?? Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Czy ktoś posiada orginalne Lucky Strike z okresu wojny? Interesuje mnie jakiego koloru jest banderola i jaki znak posiadały, ewentualnie inne szczegóły które odróżniają je od wcześniejszych/późniejszych pzdr Krzychu Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Jaki hełm najwierniej będzie odwzorowywał M1? Myślę o (na razie) luźnej stylizacji na okres NAMu. Zbytnio nie wiem od czego zacząć. Jakiś oliwkowy mundur? Na razie nie zależy mi na prawidłowym odwzorowaniu, bo nie mam takich mozliwości i funduszy. Bardziej chodzi o taki Wietnam na luźne strzelanki. Moze cos podpowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Austriacki M1 masz za 70zł, mniej więcej podejdzie. http://rangershop.pl/product-pol-1152636291-Austriacki-helm-M1-demobil-oliv.html Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Belfer, raczej trudno znaleźć epokowe papierosy, z racji ich dużej hmm.. `organiczności`. Sam mam coś takiego i w miarę dobrze się to prezentuje: https://lh5.googleusercontent.com/-z5cOVBaPSdU/Tz2S0TFODcI/AAAAAAAAAQE/dBL1gD74_aQ/s912/DSCF1963.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-6gSWIxB8bSA/Tz2SyMEyciI/AAAAAAAAAP8/Nuq1fxGp6ak/s912/DSCF1964.JPG Nawet są chyba w sprzedaży, pod nazwą Lucky Strike Non Filter Cigarettes. Quote Link to post Share on other sites
HanuDB Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Witam. Interesuje mnie kwestia opatrunków indywidualnych wykorzystywanych przez żołnierzy w wietnamie. Jakich używali na " co dzień "? Były wykorzystywane pozostałości z 2ww? Chodzi mi o bandaże z zasypką w puszkach. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
HanuDB Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam. Wiem że to nie giełda ale... Poszukuje puszki na akumulator do PRC10. Przydała by się też słuchawka i szelki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam! Ja mam pytanie do posiadaczy ramy/stelaża do plecaka P68. Jaki obwód rurek ma taka rama? Z góry dziękuje za pomoc ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts