poldeck Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 (edited) Pafcio0 - by odkręcić głowice tłoka wsadź do niego płaski śrubokręt ;-) . To coś co sie tam kręci ma nacięcie na śrubokręt. A tłumik ognia ma prawy gwint. Edited April 17, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Mała aktualizacja: Pęknięty trzpień (odłamany) w zębatce środkowej... Zaczynam mieć coraz gorsze zdanie na temat tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Super... 10k kulek na auto z dobrym rofem i: -zębatka środkowa poszła się mnożyć -tłok stracił zęby -głowica tłoka popękana/pęknięta Chyba coraz szybciej zbliża się Tune Up kit od guardera... A teraz oto jak wygląda aktualnie: http://img206.imageshack.us/img206/8554/img9103zx7.jpg Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Aktualizacja co do mojego M16A4 Jak wcześniej piałem na drugiej strzelance, po około 1500 strzałów poszedł sobie pierwszy ząb tłoka. Wstawiłem tłok DF ze wszystkimi zębami stalowymi. Razem z nim aluminiowa głowica Systemy, bo nie chciało mi się jej odkręcać od tłoka :) Kolejne 3-4 tys strzałów - jeden ząb na zębatce silnikowej sobie poszedł. Replika strzelała, ale strasznie charczała... Na szczęście podobnie jak w przypadku tłoka miałem w domu zapasowe zębatki więc znów godzinę po powrocie do domu replika działała. Ale takie rzeczy dobijają, teraz na każdym strzelaniu zastanawiam się, co i kiedy mi zdechnie... Dobrze że na Borne moge wziąć drugiego AEGa, bo jak znam życie ten padnie pierwszego dnia... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Wg. mnie padanie stokowych części (poza tłokiem) to wina braku smarowania. Ja po otworzeniu gb miałem istną suszę w gb. Quote Link to post Share on other sites
kastor Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Dzisiaj odebrałem swoją m4a1n, zauważyłem że pod klapką wyrzutnika łusek nie mam tej blaszki co imituje suwadło, i widać normalnie fragment cylindra.To normalne w tych replikach z wgc ?, bo koledzy co mają CA mają ją. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Normalne, jaw G&P też tak miałem. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 ktoś się orientuję czy G&P ( nie mylić z WGC custom) także przychodzi z suchym GB? Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Też tak miałem, dlatego do mojej M16A2 kupuje to : http://www.airsoftextreme.com/store/index....roducts_id=3571 A no i zapomniałbym dać raport :) Po 6 k kulek, na sprężynie M120, gumce Systemy i Preclufie Systemy i batce 9.6 od KAN`a wszystko w jak najlepszym porządku. Niedługo kupuje komore Hop Up od KA. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Wg. mnie padanie stokowych części (poza tłokiem) to wina braku smarowania. Ja po otworzeniu gb miałem istną suszę w gb. Ja z kolei dawno nie widziałem w replice tyle smaru co w swoim M16... W GB bardzo ładnie nasmarowane zebatki, do tego np. smar na zatrzasku magazynka, na imitacji zamka, na rączce przeładowania... Tak więc wina braku smaru to to na pewno nie jest. Co do atrapy zamka pod klapka wyrzutnika łusek - jeśli chodzi o repliki G&P, to takowa pojawiła się na razie tylko i wyłącznie w M16A4... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Javelin@ Nie pisał bym głupstw... Po otworzeniu gb było troszkę smaru na zębatkach. Tłok, cylinder,prowadnica tłoka w gb- sucho. Quote Link to post Share on other sites
clinic Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 (edited) A czy te mid-y http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AMAG-HK_cat_MAG Magazine od MAG'a będą pasować po jakims lekkim tuningu? bo to naprawde wg. mnie dobra oferta 8 magów za 42 $ :) P.S Oczywiście wciąż mówimy o m16 vn Edited May 21, 2008 by clinic Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Mi nie podawały kulek, kolega w CA miał ten sam problem. Kupiłem magazynki z CA i nie mam problemów. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 (edited) Karol a ty nie miałeś czasem STARów? 8-) Koledze z CA nie podawały z winy kulek,a nie magów i także były to STARy. ;-) BTW, mi STARy po ingerencji szkota podają wszystkie kulki jak leci. Edited May 22, 2008 by Maciek1 Quote Link to post Share on other sites
łosiu Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Po około 10000 kulek moja emka się zepsuła... i o dziwo nie poszedł tłok tylko zębatka silnikowa. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Popieram poprzednika. Przez to że temat rozlazł się na 14 stron tracimy wiele cennych informacji. Ale przejdzmy do rzeczy. Dziś zrobiłem przegląd, wiadomo czyszczenie kompresorem, sprawdzenie zębatek itd. smarowanie odkładam na za dwa tygodnie. Przebieg mam już ok 8 tyś. kulek Lufa Precyzyjna jak wiadomo Systemy 509 mm. Sprężyna M120 Prometheusa. Gumka Systemy czarna Zębatki są jak nowe. Tłok tak samo. Po wyregulowaniu HopUp`a, przeczyszczeniu lufy oddałem pare próbnych strzałów w dzwi budynku oddalone odemnie o ok 65 m, dodam że wiatr wiał z prędością ok 3 m/s 6/10 strzałów trafiło w dzwi. Teraz przejdzmy do tego co zauważyłem po 8 miesiącach użytowania. W czasie pewnej strzelanki odpadła mi rączka przeładowania. To raz. Po pewnym czasie selektor zaczął bardzo miękko chodzić, ( coraz mniej czuć skok zmiany trybu ognia ). No i to wszystko. No i przy okazji znalazłem już radę na te dwa kłopoty i nie tylko ( chodzi mi o tą obrzydliwą klapke wyrzutnika łusek ) mianowicie : http://www.airsoftextreme.com/store/index....roducts_id=3571 Ale tak ogólnie to jestem bardzo zadowolony z mojej repliki :) Pozdrawiam Szarak Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Temat przeczyszczony. Proszę nie offtopować. Ani słowa o tuningu, za to też się idzie do piekła! Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 A oto ten nieszczęsny tłok z głowicą: http://img516.imageshack.us/my.php?image=tlokze2.jpg http://img113.imageshack.us/my.php?image=tlok2fc1.jpg http://img516.imageshack.us/my.php?image=tlok3zh6.jpg Jako pierwszą inwestycje w GB polecam zmienić tłok, głowice tłoka i kabelki. No i standardowo komora,gumka i precka. Mój biedny upper reciver niestety kona- po ostatnim dzwonie na strzelance szyna ris zaczęła się "odłamywać" od reszty. (Chętnie kupie uppera G&P przy okazji). Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Hawk, jaki przebieg i przy jakim springu? Po tym co zobaczyłem zacząłem się obawiać o mój tłok. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Całkowity stok mój drogi :mrgreen: Do tego dochodzi jeszcze zębatka środkowa ale gdzieś ją przesiałem... (odłamał się trzpień wchodzący w łożysko) Bateria to 9,6V RC (ale intellecta czyli normalne 9,6V ), rof normalny, wysoki ale nie kosiara. 3/4 kulek na auto, przebieg jakieś 12 K. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Ostatnio zaczyna mi się robić kłopot z komorą hop-up i nieuchronnie zbliża się czas jej wymiany na KA, odłamuje się co chwila pół pierscien mocujący lufe. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Ja poradziłem sobie z pękającym pierścieniem poprzez owinięcie go szkotem. dodatkowo teflon na lufę i ta trzyma się w komorze jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Hehe, może tak zrobię bo ostatnio mi lufa na środku strzelanki ni stąd ni zowąd wyleciała :P Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 A ja komore sprzedałem, za kase za nią plus coś tam z własnej kieszeni kupiłem KA i na prawdę- WARTO Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 (edited) Witam Mam pytanko co do repliki M16VNchciałbym uzyskać w niej jakieś 400fps (czyli wymiana sprężyny na M120+gumka hop-up) I moje pytanie jest takie czy opłaca sie brać WGC CUSTOM czy może CA? Bo chyba żadna inna firma nie produkuje M16VN Chodzi mi o żywotność repliki,będe strzelać przede wszystkim semi Proszę o pomoc PS Przepraszam za totalne OT ale jeszcze jedno pytanie czy lepiej od tycz EMEK kupić M14 G&G Veteren type?? Edited July 1, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts