kurdes Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Gdybym wsadzil do gieni jakims cudem te baterie http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=978 to zmieniloby to cos? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Gdybym wsadzil do gieni jakims cudem te baterie http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=978 to zmieniloby to cos? Nie no jakżeby,upchnięcie jej do G zostawiam tobie geniusze,a co do zmian: zabójczy rof i szybsze zużycie części:P Quote Link to post Share on other sites
Ruryk Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) Elo Z góry sorry za słownictwo ale moja cierpliwość już dawno się wyczerpała.. http://pageproducer.arczip.com/daedalus03/g36chop.html (2 zdjęcie,chodzi o cały zespół lufy) Nie mogę włożyć tej części, ponieważ jeb**y kabel od gearboxa uniemożliwia mi to...bawię się z tym kure****m od wczorajszego dnia...na dobór tego nie mogę połączyć tych kabli bo jest za mało miejsca...błagam niech mi ktoś powie jak te kable mają być ułożone bo już wczoraj z nerwów chciałem jeb*ąć gietą o ścianę.... Pzdr Ruryk Edited September 23, 2007 by Sheriom Quote Link to post Share on other sites
komora Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Ciężko Ci pomóc, masz może jakieś zdjęcia albo coś? Ja to zawsze robie tak: kable od bezpiecznika przekładam pod taki haczyk, potem zały zespół wkładam w korpus giety przytrzymując jednoczeście kable, jeśli ich nie będziemy trzymać to będą haczyć o korpus, następnie kabel od GB podtrzymuje tak aby zały zespół lufy mógł wejść do końca, kable od bezpiecznika przeciągam pod "mostkiem" (jak się ma duże paluchy to ciężko to zrobić), potem podłanczam kable i przeciągam spowrotem. Dalej to już można normalnie montować, gdybyś miał jakieś kłopoty to dziś wieczorem może machne filmik. Quote Link to post Share on other sites
Ruryk Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 Specjalne podziękowania dla Komory....nie wiem co bym bez niego zrobił :P.. Pzdr RuR Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 mam jeszcze jedno pytanko, ponieważ chce wsadzić precke 470mm czyli stosunkowo długą w porównaniu do stockowej, więc czy będe musiał wymieniać lufe zewnętrzną( a tak wogóle to w jakich przypadkach trzeba ją wymieniać??) Pozdrawiam WT Bardzo bym prosił o odpowiedź:) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Robisz wtedy przedłużenie lufy. Możesz się pokusić o zakupienie takowej( na warriorze jest facet, który sprzedaje lufy do Giet w różnych długościach) albo dać tłumik na to, żeby przykrył wystającą lufę. Pamiętaj, że jeżeli wymienisz luf, będziesz też musiał wymienić szpej w GB. WSZYSTKO JUŻ JEST W TEMACIE. POSZUKAJ Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Czy ktos ma/mial kontakt z chinskiej produkcji konwersjami do G36? LINK Bo konwersja do pelnego G36 za 40$ + 45$ za lunete z raczka mnie troche neci :-P PS przepraszam za brak polskich znaczkow. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Panocek, czy przychodzisz na strzelanki ASG QRDE na Wacie? Bo też byłbym zainteresowany taką konwersją... Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 czy ten sklep o którym mówicie jest z ameryki ??!! gdybyście coś zmawiali to bardzo chętnie też bym sobie coś dokupił. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Sprawdzałem temat o tym sklepie na warriorze. Wychodzi dosyć drogo za przewóz, cło i inne sprawy:( Quote Link to post Share on other sites
Nars1984 Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 (edited) hej :] czy jesli chce w g36c wymienic sprezyne na m100 to czy musze wymieniac cos jeszcze? wiem ze jest zestae za 155zl do takiego tiuningu ale ciekzwi knei czy to potrzebne.... w calosci to ccialbym wlasnie wymienic sprezyna na m110, precke prometeusza 247mm kolimator juz jedzie, do tego tlumik jakis sredni-maly i gumke hop up guardena... to chyba wszystko. czy do tych rzeczy musze jeszcze cos wymieniac w srodku guna? czy tylko te rzeczy starcza? pozdrawiam Edited October 14, 2007 by Nars1984 Quote Link to post Share on other sites
komora Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Zdecyduj się czy chcesz wymieniać na M100 czy M110. W sumie na jedno wychodzi, musiałbyś i tak sporo powymeniać, żeby nic nie nawaliło. Najprościej kupić właśnie FTK z Hurricane'a za 155zł. Precka Prometheus'a powinna dać Ci załkiem niezłe skupienie, ale gumke HU bardziej polecają z Systemy - sam mam i jestem zachwycony. Quote Link to post Share on other sites
Nars1984 Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 sorry miala byc 110 ale jak poczytalem o uszczebkach na zdrowiu to stwierdzilem ze m100 to max :] no i zapomnialem wszedzie w poscie zmienic ;P 360-370 fps starczy nikogo zabijac niechce a juz teraz zasiag mam bardzo dobry Quote Link to post Share on other sites
czachor Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 (edited) mam pytanie do osób, które wymieniały w tej replice HU na gumkę silikonową guardera... Próbuję wsadzić to ustrojstwo i nie mogę... stara gumka wchodzi ładnie, a guarder wydaje się mieć minimalnie większą średnicę... nie mogę przesunąć go już przez ten pierwszy otwór... pchać na siłę? trochę nie bardzo... też mieliście takie coś? ..no i pięknie... naderwałem sobie to zwężenie na początku gumki... 0,5 mm ale jest.. ma to jakieś znaczenie? Edited October 19, 2007 by czachor Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Z zewnątrz możesz lekko posmarować smarem silikonowym. A jak nie wchodzi, to dopchnij kolanem. Mi wszystko pasowało. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 sorry miala byc 110 ale jak poczytalem o uszczebkach na zdrowiu to stwierdzilem ze m100 to max :] no i zapomnialem wszedzie w poscie zmienic ;P 360-370 fps starczy nikogo zabijac niechce a juz teraz zasiag mam bardzo dobry Wiesz, ja w swojej giecie mam M110 razem z lozyskowana prowadnica G&G, lozyskami i glowica tloka G&P, oraz cylindrem z glowica CA i mi jak na razie hula całkiem dobrze. Tylko jak włożysz M110 to musisz liczyć z wymianą baterii na lepszą. Quote Link to post Share on other sites
czachor Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 @choisen: dzięki, genialne w swojej prostocie. Udało się :) Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 hej :] czy jesli chce w g36c wymienic sprezyne na m100 to czy musze wymieniac cos jeszcze? wiem ze jest zestae za 155zl do takiego tiuningu ale ciekzwi knei czy to potrzebne.... w calosci to ccialbym wlasnie wymienic sprezyna na m110, precke prometeusza 247mm kolimator juz jedzie, do tego tlumik jakis sredni-maly i gumke hop up guardena... to chyba wszystko. czy do tych rzeczy musze jeszcze cos wymieniac w srodku guna? czy tylko te rzeczy starcza? pozdrawiam Ja wiem że może to dziwne ale przecież w stocku mamy m100... + podkładkę dającą może m105 :) Więc jak można wymienić m100 na m 100 ? :-F Quote Link to post Share on other sites
komora Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Bo koledze chodziło pewnie o M100 ale o niejednakowym skoku, ten niejednakowy skok sprężyny powoduje to, iż są mniejsze naprężenia na GB. Ja mam w swoim M110 MadBull'a + łożyskowana prowadnica G&G czyli ok M115 i hula od 2 miechów bez awarii niczego. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Czyli więcej fps'ów będzie po m110 czy m110 o niejednakowym skoku? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Więcej będzie dawać sprężyna o nie jednakowym skoku... Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Popieram pidżefjata. Większość od sprężyny zalezy Quote Link to post Share on other sites
Nars1984 Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 -apropo tej m100 na m100 to nie wiem jaka mam sprezyne w sockowej wersji... w instrukcji jest napisane 94-96m/s ale zakladam ze jest tego tam mniej :) -zalezy mi tez na niej z powodu niejednakowego skoku -a takze dlatego iz wydaje mi sie ze sprezyna m100 stockowa a m100 jakiegos dobrego producenta jest lepsza przy wcale nie duzym koszcie wymiany :] ps lepsza baterie tzn? :> z tego co wyszukalem to widniala bateria 8,4v taka jak mam teraz... ale jesli trzeba to tudno :] trza bedzie wymienic pozdro Pisz poprawnie po polsku: zdaniami, z właściwą interpunkcją, dużymi literami na początku i stosuj polskie znaki! [P] Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Mam zamiar wrzucić w Gietę następujące rzeczy: Sprężyna główna M110 Mad Onion o nierównomiernych zwojach Prowadnica sprężyny Hurricane v.3 Wzmacniany tłok Deep Fire Wzmacniana łożyskowana głowica tłoka Hurricane ---------------//-------------- cylindra Hurricane Cylinder "0" Zębatki Guardner Preclufa Deep Fire 407mm Czy to wystarczy? Czy muszę jeszcze więcej cisnąć w ten karabin, żeby się nie rozpadł? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts