Procent Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 A upowszechniła się dopiero w drugiej połowie 2004 roku (jeśli o IBA chodzi, a od tego w sumie się na szeroką skale zaczęło, FLC w CB to o wiele późniejszy okres). Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 (apropos coyota) Szaszłyk, i Ty masz podpis o offtopowaniu i spamowaniu na forum ? Dam rękę sobie uciąć, że domyśliłeś się, nie tylko tego, że chodzi o kolor oporządzenia, ale i o BROWN (nie np TAN)... Widzę nie tylko zwykli userzy przyczyniają się do tworzenia 16sto (a nie np 13sto) stronicowych tematów, ale nawet moderatorzy robią syf... Szczególnie utkwiło mi w pamięci zdanie z Twojego bannera: "napiszę jakieś bzdury na forum..." I jeśli masz jakąś odpowiedź na to, to proszę o coś logicznego, bo serio, nie wiem czemu to służyło... pytała osoba ze środowiska, w którym przy słowie 'coyote' pierwsze co przychodzi na myśl to kolor, a nie postać z kreskówki... Sorry za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać, milczeć i nie zwrócić na to uwagi... Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Wiesz diuuud, nie chcę Szaszłyka bronić ale: Jak na 1000 sensownych treściwych i pomocnych odpowiedzi trafił się jeden z OT to naprawdę niezły bilans. Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 e tam, każdy z nas jest człowiekiem ;] no może poza lulkiem czy jak mu tam. Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 (edited) Które modele latarek Surefire były montowane na broni, przez gruntów w latach 2004-2005 ? Edited February 12, 2009 by cooler404 Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Najczęściej G2 i 962 serii Millenium. Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 A tu przypadkiem nie jest 6p? Śmiem nawet twierdzić, że widywałem ją częściej niż g2. A może się mylę? http://media.militaryphotos.net/photos/rat...ue01/cpd?full=1 Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Które FLC było używane w okresie 2004-2005. Z zamkiem czy klamrami ? Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 z klamrami... widze ze ten okres coaraz modniejszy się robie.. prawda 1/8 ?;] Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Prawda :). Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 True, Aczkolwiek zauważyłem tendencję wzrostową ubioru ogółu ludzkiego w UCP i FLC z zipem. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 z klamrami... widze ze ten okres coaraz modniejszy się robie.. prawda 1/8 ?;] A czy to aż tak źle ? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Nie, tylko megalomania uberpro rekonstruktorów się ozwała :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Wydaje mi się że są 2 powody takiego zachowania się :P 1. 1/8 2. Łatwość w dotarciu do wyposażenia, nie każdego przecież stać na modern, woodland się przejadł niektórym, a chcąc być na czasie wybierają taką opcję aby wilk był syty i owca cała. Moje pytanie brzmi, czy USMC używało KONTRAKTOWYCH plecaków assault pack SDS, widziałem wiele zdjęć z assaultami, natomiast szukając jakiegokolwiek plecaka zawsze jest jakaś dziwna metka, niekoniecznie z kontraktem. Chodzi mi o woodland bo wiem że (nie USMC) 3C i UCP były kontraktowe. Ktoś może coś na ten temat powiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Były kontraktowe Assault Pack'i MOLLE II w Woodland'zie, ale było ich mało, bo było to zaraz przed planowanym wprowadzeniem nowego kamuflażu. Większość trafiła do użytkowników w ramach Rapid Fielding Initiative, gdzie kupowane były bez procedury przetargowej (kontraktu). Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Czyli w tym wypadku używanie plecaka bez nsn nie świadczy o gorszej jakości a po prostu o decyzjach w pentagonie/białym domu itp. instytucji? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Ten plecak MA NSN (nie jest wymogiem umieszczanie go na metce), nie ma jedynie kontraktu. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Jak wiadomo używane były camelbaki STORM, czym różnią się od Camelbaków Molle II? http://img407.imageshack.us/my.php?image=p1010752k.jpg Ta fotka ponoć prezentuje camelbak molle II, nie widzę za bardzo różnicy ze stormem z zewnątrz. Ktoś pomoże? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Stromy nie miały przypadkiem D-ringów po bokach? Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Nie nie miały, przynajmniej ja się nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Tak mi się nasunęło na myśl, bo trafiłem na zdjęcia takich camelów KLIK podpisanych jako storm i owe D-ringi tutaj widać ;-) Ale skoro to nie to - to może poczekamy na kogoś mądrzejszego niż ja ;-) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 (edited) Tak się przyjęło, że te dwukolorowe camele od MOLLE i ILBE zowie się STORM, tak samo jak nazwa modelu camela z aukcji którą podałeś. Jak je rozróżnić? (Poza kontraktami lub ich brakiem) -Camel od MOLLE ma "gołą" rurkę i starsze modele były u góry zapinane na rzep, a nie napy, występuje w dwóch wersjach kolorystycznych (Oliwkowo-czarna i piaskowo-czarna). Najczęściej były robione przez SDS na licencji camelbaka, a pęcherze były bez hydroguarda. -Camel od ILBE ma rurkę w nylonowym oplocie i były produkowane bezpośrednio przez camelbaka, z hydroguardem. Występowały tylko w barwie oliwkowo-czarnej. -Komercyjny nie ma szelek, ma za to wspomniane d-ringi, rurka jest opatulona w neopren. Występował w kolorystyce oliwkowo-czarnej i foliage green-czarnej. Nowy model STORMa jest już oparty na zbiorniku Omega i totalnie się różni od poprzedników. Edited April 30, 2009 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Nie doszukałem się odpowiedzi na pytanie: Co z butami ALTAMY (usmc ap.) np takie: http://allegro.pl/item619735354_buty_altam..._brown_9_r.html Są w użyciu czy to raczej kopia czegoś pokroju Batesów/Bellevilli? Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Pisze że USMC Approved więc wnioski nasuwają się same :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Mil-Tec zrobił superaśne kopie nakolanników ALTA, które jak by nie patrzeć dużo się z daleka nie różnią, a jednak nie ma większego syfu niż ten mil-tec. Więc wole się upewnić. Chyba, że porównanie Bates/Belleville do Altamy nijak ma się do ALTA - Mil-tec... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts