Westie Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Schizo, próbowałeś wcisnąć baterię do tego RISa? Do CASVa się udało, jak wygląda sprawa z RISem? Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 i co za silnik tam siedzi? ;) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 26, 2007 Author Report Share Posted July 26, 2007 Schizo, próbowałeś wcisnąć baterię do tego RISa? Do CASVa się udało, jak wygląda sprawa z RISem? Próbowałem. Ni dy ry dy. i co za silnik tam siedzi? ;) Niestety, nie rozbieram gearbox'a bo sie nie znam na tej zabawie. Poszukaj w sieci, może gdzieś jest napisane. Sorry. Ale działa całkiem miło dla ucha, więc myśle że jakiś w miare, w miare ;) Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Ludzie mam pytanie jesetem onecnie włascicielem m4a1 P&J ( II generacji ) jedyna wada jaką ma to bateria... I mam pytanie czy ten m4 BOY ma zasieg wiekszy niz moj karabin..? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 27, 2007 Author Report Share Posted July 27, 2007 Jeżeli dorwę kogoś z P&J II gen. to zrobię test. Z wrażeń ogólnych mogę powiedzieć, że wali daleko :) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 27, 2007 Author Report Share Posted July 27, 2007 (edited) Wyregulowałem hopka - jak marzenie! ROF naprawde śliczny do tego skupienie bardzo przyzwoite!! Coraz bardziej cieszę sie że wybrałem Dboys zamiast P&J. Dodam że bateria na ogniwach o jakości zbliżonej do Sanyo! Marzenie giwera! Aha dodam że batka nadal nie ładowana, tzn jeszcze trzyma od ładowania w Hong Kongu!................. Polecam x200 bo ten gun jest najprawdopodobniej lepszy od P&J. Ernest Edited July 27, 2007 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 (edited) Czy jakiś "nasz" sklep podejmie się sprowadzenia :) ? Sam przymieżam sie do zakupu eMki P&J ale może warto poczekać :-F PS. W arshitguns mają niby M4A1 (nie chcę wersji RIS) Full Metal, Boyi , ale nie ukrywam że nie można liczyć na rzetelność i prawdomówność w przypadku tego "sklepu" więc nie zamówię tam z pewnością (No chyba że naprawdę nigdzie indziej w Polsce nie będzie a replika okaże się warta takiego "poświęcenia" ;) ) Edited July 27, 2007 by shaw Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Są jeszcze na gunfire, ale to praktycznie ten sam sklep. Mają parę rodzai tejże broni. Ciekawi mnie to czy mają podobny zasięg co repliki P&J, jak tak to kupuję ją, a olewam P&J. Mierzyłeś ilość fps, bo to mnie bardzo ciekawi ile ma naprawdę?? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Taka jeszcze szybka refleksja. Patrząc na zdjęcia wygląda na to że farba/lakier szybko "ucieka" Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 ROF na poziomie? OK, to ten fuckup z ich SPRem jest tylko chwilową niedogodnością (tam silnik jest wyjątkowo podły - zawiesza się na 330fps emce Classica przy batce 8,4). Podobno baterie są lepsze niż chińska średnia. Ktoś potwierdzi/zaprzeczy? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 27, 2007 Author Report Share Posted July 27, 2007 Nie mierzyłem fps, nie mam chrono a póki co także i dostępu do jakiegokolwiek... Jak coś - napewno podzielę sie tą informacją. Strzelałem przed chwilą i wali na 45-50m więc to naprawde DUŻO. Obstawiam 360fps ale to spekulacje do wyjaśnienia w najbliższej przyszłości. Westie, silnik w mojej replice świetnie sobie daje rade. Może po prostu jak to z chińczykami bywa, raz jest lepiej a raz gorzej. Ja mam jak najbardziej sprawny egzemplarz. Dzisiaj ide z nim w bój całonocny to będzie świetna okazja do testów. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
pitronik Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Czy możesz podać z czego zrobiona jest komora HOP-UP metal czy plastik ewentualnie jakieś zdjęcia? Jaką pojemność ma bateria? Czy magazynek jest kompatybilny z CA Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 27, 2007 Author Report Share Posted July 27, 2007 Komora metal, bateria CHYBA 1500mAh 8,4V Co do magów, dzisiaj będe testował co pasuje a co nie. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
pitronik Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Dzięki Właśnie przymierzam się do zakupu Pzd Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 28, 2007 Author Report Share Posted July 28, 2007 Ehhh... co tu dużo gadać.... no spisał sie JAK CHOLERA! Pięknie strzela i coraz to lepiej hopek podchodzi - chyba sie rozkręca na całego w pozytywnym znaczeniu, bo skupienie coraz lepsze! o_O Polecam! Pasują magi MAG na bank, reszty nie sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
wroobel16 Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 (edited) Wie ktoś może czy repliki tej firmy mają części GB kompatybilne z częściami np. CA?? Mialem kupić eMeczke jakąś z CA, ale widze tu dużo tańsza i całkiem ładnie to wygląda, ciekawe czy tylko wygląda? Edited August 4, 2007 by wroobel16 Quote Link to post Share on other sites
aimode00 Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Witam! CA to CA! Jeżeli masz możliwość to kup cllasicowski produkt. Na pewno nie pożałujesz, wiem co mówię. Ale proszę, dajcie znać coś o wytrzymałości ale dopiero po jakimś znaczącym przebiegu. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 7, 2007 Author Report Share Posted August 7, 2007 dajcie znać coś o wytrzymałości ale dopiero po jakimś znaczącym przebiegu. Pozdrawiam! Dokładnie nad tym obecnie pracuję! ;) Nie omieszkam zdać relacje za jakiś czas. Sprawa druga. Jeżeli będzie widoczne zainteresowanie tymi replikami, od miesiąca września będe miał ich większą ilość, na sprzedaż. Po kożystnych cenach. Zainteresowani? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Jesli do września nie uzbieram na SD2 CA to owszem... I jeśli do wrzesnia twoja bedzie sie sprawować bez zarzutów :-F to ja sie pisze... (i pewnie nie tylko ja) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Westie, czy jakieś ptaszki ćwierkały coś na temat awaryjności giwerki? Bardzo zaintrygowała mnie wersja CASV :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Scizo, i jak sprawuje się karabin? Myślę poważnie nad zakupem M4A1 Boyi, zachęca mnie te metalowe body... czy w cenie do ok. 500 zł lepszym zakupem będzie jednak M4 JG lub PJ ? Zależy mi przede wszystkim na zasięgu, małej awaryjności i dobrze by było żeby karabin wyglądał w miarę przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 12, 2007 Author Report Share Posted August 12, 2007 Na dzień dzisiejszy powiem tak - do 500zł sprawnie działająca giwera, z dalekim zasięgiem / przyzwoitą mocą (350fps). Fajny ROF na STOCK'owej batce(!!). Mnie sie nic nie popsuło, gunik strzela jak marzenie. JG na pewno słabszy jest, P&J porównywalny tylko ta jego nieszczęsna bateria... :roll: Tu bez wymieniania batki można banglać że hoho. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Miło to słyszeć, dzięki za odpowiedź. BTW, co za ironia losu - mam już kasę na AEGa, a tu w żadnym Polskim sklepie nie ma tej M4 :roll: Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 12, 2007 Author Report Share Posted August 12, 2007 Dostawa za 8 dni: http://gunfire.pl/product-yid-1152189678-M...AL-BI5181M.html A ja będe je miał od września :) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Konkretnie to ja chcę to http://gunfire.pl/product-yid-1152189655-M...METAL-BOYI.html I tez muszę czekać do nastepnego poniedziału...kurde, wakacje mi lecą, karabin będzie dopiero na ostatni weekend wakacji :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts