andrev13 Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Czy ktoś posiada cichą broń sprężynowa i z doświadczenia może polecić konkretny model o zasięgu 25-30m.? (nie chodzi o snajperki, zresztą one maja znacznie większy zasięg i moc) Na forum znalazłem dwie rady: - aby sprężynę wysmarować smarem grafitowym - aby kupić cichą broń stokową bo tłumiki dźwięku pogarszają celność pytanie tylko jaka to broń.(chodzi zarówno o broń krótką jak i długą) pozdrawiam Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 (edited) (nie chodzi o snajperki, zresztą one maja znacznie większy zasięg i moc) No, niektóre :-F. bo tłumiki dźwięku pogarszają celność Zależy też jakie, bo tłumik dźwięku QD do eMek tego nie robi. Cichą broń sprężynową... Zaraz, ty chcesz kupić taką sprężynę, aby wszystko pięknie chodziło i cicho, czy chcesz kupić pistolet i go własnoręcznie wyciszyć? Z tego co wiem, to HK USP od TM (seria HG) dośc cicho chodzi, tak jak i G17 TM z tej samej serii. Jeśli masz więcej kasy, to Colt National Match od KWC na zlecenie CG. Zsięg to 35m skutecznego, wsyzstko chodzi pięknie i cicho. Każdy jego posiadacz sobie go chwiali. Edited July 15, 2007 by dr_wisla Link to post Share on other sites
andrev13 Posted July 15, 2007 Author Report Share Posted July 15, 2007 Zaraz, ty chcesz kupić taką sprężynę, aby wszystko pięknie chodziło i cicho, czy chcesz kupić pistolet i go własnoręcznie wyciszyć? posiadacz sobie go chwiali. Chciałbym kupić tak aby wszystko pięknie chodziło i cicho. Opcja tłumika dźwięku wydaje się do zastosowanie głównie w broni długiej ale oczywiście cicha stokowa broń będzie prostszym i tańszym rozwiązaniem Link to post Share on other sites
diablos993 Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 A może by ją(broń) tak wyciszyć od środka... podoklejać jakieś mini kawałki karimaty docięte ładnie i spasowane.. Na 100% coś da... Jak się porządnie kiedyś wkurw... na swojego starego M16 CG to wziąłem karimate i powycinałem, ale od zewnąrz. Powiem Ci, że nieźle to dało. Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Świnka CA870 od Maruzena + smar grafitowy na sprężynę + tłumik dźwięku. Dla mnie wygląda bardzo ładnie i z około 7m nie słychać go w ogóle... Pozdro! Link to post Share on other sites
wizard Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Jak dla mnie bardzo cichą i zarazem skuteczną repliką jest Sig Sauer 552 (Cyber gun). Używałem ok. roku i cały czas spisywał się na medal - nic nie trzeszczało i nie skrzypiało. Replika bardzo precyzyjna i zasięg też dobry (ok. 30m skuteczny). Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Combattre Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Jeśli masz więcej kasy, to Colt National Match od KWC na zlecenie CG. Zsięg to 35m skutecznego, wsyzstko chodzi pięknie i cicho. Każdy jego posiadacz sobie go chwiali. możesz podać link do tego pistoletu? Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 http://www.cybergun.pl/?prod=50&cat=28 Link to post Share on other sites
Maximus1944pl Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Tak, w Colcie NM (CG/KWC) "wszystko chodzi pięknie i cicho", nie każdy posiadacz sobie go chwali, a już napewno nie ma 35 metrów skutecznego (35 metrów zasięgu całkowitego, 25 metrów skutecznego, najlepsze rezultaty na dystansie 15-20 metrów). Pozdro, Maximus1944pl Link to post Share on other sites
Landsil Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 to ja odkopię temat z precyzyjnym pytaniem. Potrzebny mi pistolet który będzie niesłyszalny na jak najkrótszym dystansie, mile widziana duża moc/precyzja. Nie robi mi czy będzie w stoku czy będzie trzeba coś ulepszać. Ma być niesłyszalny na 5m i celny w głowę na co najmniej 15m. Ma być domyślnym bocznym dla 3 osobowego oddziału dywersyjnego na wypadek cichych podejść. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Naprawdę chcesz używać sprężyniaka jako bocznej? Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 MK23 Socom marui z tłumikiem lub chińska kopia. Link to post Share on other sites
Landsil Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 (edited) Możliwe że jako zapasową będę miał jakieś uzi ale ogólnie jako snajper i tak nie zdążę wymienić, od ochrony mojej dupy będę miał człowieka z kosiarką. Pistolet będzie używany tylko w wyjątkowych sytuacjach gdy będzie wymagany silent-kill a ryzyko podejścia na 1m będzie za duże. MK23 Socom marui z tłumikiem lub chińska kopia. to jest gaziak to raz, 2 nie potrzebne mi bajery zwiększające wymiary, on nawet nie musi mieć 20 kulek w magu, jak nie trafię pierwszą to i tak pozamiatane. Edited July 28, 2012 by Landsil Link to post Share on other sites
rogal138 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 (edited) Sytuację opiszę krótko: Pistolet sprężynowy nawet marui mający 220fps będzie praktycznie zawsze głośniejszy od tego mk23 z tłumikiem (prawdziwym) ponieważ nie ma tu uderzenia tłoka o dno cylindra, a tłumik dość dobrze wycisza dźwięk rozprężającego się gazu. Od siebie również polecam mk23, skoro nie będzie często używany to najlepiej wyjdziesz na chińczyku, a z paru-parunastu metrów strzał albo jest niesłyszalny albo na tyle cichy, że jest ignorowany przez przeciwnika a z jego mocą i celnością można z niego bić nawet na 40m z dużą skutecznością, więc jeśli się bawicie w takie coś to z powodzeniem może być używany jako główna ale wtedy już pomyślałbym o Marujcu i przedłużeniu lufy wewn do połowy tłumika. P.s. W wypadku tej klamki, pierwszy nie trafiony strzał często umyka uwadze celu (o ile nie trzaśnie w jakieś drzewo czy cuś:P) Edited July 28, 2012 by rogal138 Link to post Share on other sites
Recommended Posts