Cohen-Barbarzynca Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Wiadomo o co chodzi potrzebuje buty, które będę używał tylko do asg, więc nie będą mocno eksploatowane. Dobrze by było żeby woda i zamoknięcie nie robiły na nich wrażenia. Mam takie typy: - http://allegro.pl/item216754896_buty_glany...44_10_28_5.html fajne ale najdroższe, a nie ukrywam że cena odgrywa dużą rolę:) - http://allegro.pl/item216715001_buty_wojsk...tan_nr_46_.html - http://allegro.pl/item215496282_buty_wojsk...cam_nr_43_.html to samo ale tańsze. Opłaca się płacić więcej za "lepszy stan"? - http://allegro.pl/item215641459_buty_jungl...leboots_us.html chińszczyzna, ale z tego co czytałem nawet nienajgorsze. Osobiście najbardziej skłaniam się do butów BW, tylko zastanawia mnie które brać, droższe czy tańsze, a jeśli to pierwsze to czy ni elepiej już szarpnąć się na "gromy" Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 GROM'ów nie bierz bo Ci przemokną. Jungle to jakiś shit i podróba. Mam takie i się zjechały po 2 miechach, a poza tym niewygodne. Teraz mam te BW i są super. Można w nich latać w zimę i w lato. Jak dobrze zapastujesz to nic nie przepuszczą wody. Kupiłem używki z demobilu za 90 pln i nie narzekam. Naprawdę weź BW a tamte gó*** sobie odpuść. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Jeżeli chcesz, żeby woda nie robiła na nich wrażenia to te pierwsze odpadają, jungle też odpadają. Proponuje BW, jak nie masz kasy to roponuje te za 135, bo będą w dobrym stanie. Zresztą buty BW są świetne, mój kolega ma, kupił za 50 zł używki na allegro, a są w dobrym stanie. Co do tych chińskich jungle, ja mam chińskie jungle i powiem Ci tyle, nie kupuj tego shitu, bo wywalisz kasę w błoto. Moje są już na wykonczeniu. Bierz BW i się nie zastanawiaj. Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 polacam ci sklep http://militarialodz.pl kupisz zwykłe polskie desanty za 130 zł Quote Link to post Share on other sites
Deimos Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Polskie desanty nadają się do kopania rowów. Lepiej zainwestuj w buty BW, które są o wiele lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 ^ tak jak mówi ten pan powyżej. Ludzie się śmiali że desanty zamawia włoska mafia do topienia ludzi bo są tańsze od cementu a równie dobrze działają. Kup BW - to chyba najsolidniejsze "trepy" na rynku. Oczywiście mogę tez polecić parę fajnych modeli o cenach od 600+ ale sam rozumiesz... ;-) Quote Link to post Share on other sites
darkness Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 A co myślicie o TAKICH kapciach? szukam czegoś do latania na cieplejsze miesiące. aha no i gdzie dorwać 29.5-30? Druga kwestia: warto kupić kupczaki? Wytrzymają 3-4 sezony gnojenia? Jest mój rozmiar za jakieś 3.5 setki, więc się zastanawiam... Jakbym miał kupić te same od producenta, to wolałbym Meindl'e albo Haix'y. Ale za taką kasę... Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 @Catch22 - a poleć coś. Od butów jedyne co wymagam to wygodne, nie przemakają, nadają się na naszą "srogą" zimę, jak i na jesień - ogólnie cały rok - nie potrzebuję butów pustynnych, czy super lekkich i super przewiewnych. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Bates lub Belleville Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Catch to poleci Meindle, Merrelle albo inne Asolo. Batesy i Belleville to dla niego regulaminowy chłam. :) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Druga kwestia: warto kupić kupczaki? Wytrzymają 3-4 sezony gnojenia? Tak, o ile będą to faktycznie Kupczaki, buty MON wz.928 innych producentów zyskały złą sławę. Jeśli dobierzesz dobry rozmiar, to będziesz miał dobre mocne buty na zimę-jesień-wiosnę. Quote Link to post Share on other sites
darkness Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Kiedyś były akcje, ze niby szybko się rozpadają. Jak z gwarancją? Obejmuje też te kupowane "gdzie indziej" czy trzeba wydać 6 setek u producenta? I co z tymi pustynniakami WP? nadają się, czy się szarpnąć na Batesy/ albo belleville USMC? Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Z gory przepraszam za offtop :P Mianowicie mozna dostac jakie buty(najlepiej brytyjskie buty szturmowe) w rozmiarze pasujacym na cywilny rozmiar 41?Wszedzie same buty na 38,44 i 46... PS.Sorry za brak polskich znakow Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Dostać? To się musisz zaciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Za młody jestem :D Buty wojskowe są chyba produkowane w mniejszych rozmiarach. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 A jak wyglądają brytyjskie buty szturmowe? Pewnie gdybyś to sprecyzował to łatwiej byłoby Ci pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Brambi Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 :P Chodzi mi o buty z tej strony: http://www.hurtowniamilitarna.pl/oferta.pdf Gdzies czytalem,ze to Assault Boots wiec buty szturmowe(moze zbyt doslowne) Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 A ja biegam w starych glanach, takich co to mają już ze 4 lata więc mi ich nie żal. Dużo już przeszły, nigdy nie przemakają, kosztują nie za dużo, czego chcieć więcej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts