Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o obsłudze i produktach) #1

Recommended Posts

Człowiek rodzi się głupim, a umiera jeszcze głupszym...

Pani Renato, pas Jacko ma zastosowanie w zielonej taktyce i do patroli górskich. Pas górski również jest do taktyki zielonej i do patroli górskich. Jeden ma szelki w zestawie, do drugiego pewnie jak się ładnie uśmiechnąć można dostać identyczne.

A więc, jakie są różnice w stosowaniu tych pasów? Jeden jest typowo górski od drugiego?

W pierwszym wypadku chodzi o zestaw PT-3 i szelki Jacko (zestaw ten nazywa się dla uproszczenia Jacko), w drugim o pas górski 2-3-4, do którego szelki Jacko też oczywiście pasują.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Skąd tak duża podwyżka cen prawie całego asortymentu?

Ze wzrostu kosztów pracy, energii elektrycznej, materiałów itd.

Czyżby kursy walut decydowały np o cenie materiałów?

Oczywiście o ile materiały są sprowadzane z innych krajów. Niedawno kierownik dużej firmy, z którą współpracujemy, przeżyła szok jak się dowiedziała, że za dobrej jakości cordurę z kamuflażem trzeba zapłacić równowartość 40-50 zł za 1 mb...

Czy ktoś może mi podać różnice między bluzą oliwkową z MiwoL i MiwoP. Bo opisy i fotki wydają się bardzo zbliżone.

Skąd tak duża podwyżka cen prawie całego asortymentu?

Ze wzrostu kosztów pracy, energii elektrycznej, materiałów itd.

A samochody i telewizory wbrew wszyskiemu tanieją.

Riddick' date='13/1/2009, 01:20' post='935839']

Rzeczywiście, oto właściwy:

Czym się różni to:

http://miwomilitary.pl/?p=8.503.BLUZA-ZE-S...8.MIWO-MILITARY

od tego:

http://miwomilitary.pl/?p=8.419.B.-Z-KOL.-...3.MIWO-MILITARY

I czy wogóle mundury od miwo są coś warte?

Tak, M2007 ma tylko jedną kieszeń "napoleońską", M2008 ma dwie. Co poza tym, nie wiem - mam tylko M2007.

"Coś warte" - cóż, ja uważam, że tak ;) Sądząc po M2007, są bardzo wygodne i dobrze przemyślane.

Czy ktoś może mi podać różnice między bluzą oliwkową z MiwoL i MiwoP. Bo opisy i fotki wydają się bardzo zbliżone.

A samochody i telewizory wbrew wszyskiemu tanieją.

Niestety, ale nie wiem czym różni się bluza oliwkowa z MIWO L od bluzy oliwkowej z MIWO P, prawdopodobnie odcieniem koloru oliwkowego. Kolor naszej bluzy najbardziej przypomina kolor naszej cordury oliv drab.

Samochody i telewizory w Polsce tanieją gdyż ich ceny są dostosowywane do cen np. w Niemczech lub innych krajach UE. Do niedawna (i chyba nawet jeszcze teraz) bardziej się opłacało kupować nowy samochód czy telewizor w Niemczech, Włoszech itp ( w zależności od marki) niż w Polsce. Klient kupował tam gdzie taniej. Efekt globalizacji.

Porównanie całkowicie nietrafne.

Jest Pani w stanie podać (mniej więcej) datę ukazania się organizera na stronie ?

Właśnie dokonujemy w sklepie internetowym licznych zmian. Trudno jest mi w tej chwili podać dokładną datę. Jak wrzucimy organizer to poinformuje Panów na tym forum.

Szelki Jacko zostały aktywowane na www.miwomilitary.pl.

Jak obiecałam, w najbliższym czasie, oferta naszego sklepu przejdzie liczne przeobrażenia. Będzie coś dla tych co chcą tanio i dla tych co chcą bardzo profesjonalnie.

Zamówiłem bluzę w kolorze oliwkowym. Zna ktoś skład matariału, bo na opisie w sklepie jest tylko jego nazwa?

Czy zamierzacie robić konkurencję Catch22 i szyć mudnury dla marynarki w kolorze granatowym?

Podobno Multicam ma dojść do oferty

Na moje potrzeby wystarczy camo grom z Helikonu, ale każde działania rozszerzające ofertę sklepu, są cenne. Bardziej był bym zaintesrowany CB, bo wszystko bez kamuflażu wygląda bardziej cywilnie. A nie zawsze człowiek jest na wojnie lub w lesie.

Czy zamierzacie robić konkurencję Catch22 i szyć mudnury dla marynarki w kolorze granatowym?

Coś Ci się Stefan popierniczyło... C22 wziął udział w projektowaniu wstępnej propozycji munduru dla MW i niczego szyć raczej nie będzie, bo ostateczne decyzje o kroju nowego munduru i tak leżą w gestii marynarki.

Mogę natomiast potwierdzić, że mundur MW będzie w dużym stopniu podobny do propozycji wymienionej wyżej.

Zostałem źle zrozumiany, więc zadam pytanie jeszcze raz.

Czy Miwo planuje (nawet w odległej przyszłości) szycie mudnurów dla personelu technicznego (zamki w kieszeniach zamiast klapek, organizey w kieszeniach) w jednolitych kolorach: granatowy, czarny lub szary?

Zdecydowanie prościej byloby wprowadzenie podkategorii, do odpowiednich działów np. Kamizelki i podział, na "tańsze", "droższe", chociaż bardziej estetyczniej brzmiało by "przeszywane", "ryglowane", lub na odwrót. Dwie duże kategorie: "Produkty przeszywane" i "Produkty ryglowane", wyglądało by to wtedy mniej chaotycznie niż teraz. Takie drobne uwagi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...