Renata Michalik Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Człowiek rodzi się głupim, a umiera jeszcze głupszym... Pani Renato, pas Jacko ma zastosowanie w zielonej taktyce i do patroli górskich. Pas górski również jest do taktyki zielonej i do patroli górskich. Jeden ma szelki w zestawie, do drugiego pewnie jak się ładnie uśmiechnąć można dostać identyczne. A więc, jakie są różnice w stosowaniu tych pasów? Jeden jest typowo górski od drugiego? W pierwszym wypadku chodzi o zestaw PT-3 i szelki Jacko (zestaw ten nazywa się dla uproszczenia Jacko), w drugim o pas górski 2-3-4, do którego szelki Jacko też oczywiście pasują. Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Skąd tak duża podwyżka cen prawie całego asortymentu? Ze wzrostu kosztów pracy, energii elektrycznej, materiałów itd. Czyżby kursy walut decydowały np o cenie materiałów? Oczywiście o ile materiały są sprowadzane z innych krajów. Niedawno kierownik dużej firmy, z którą współpracujemy, przeżyła szok jak się dowiedziała, że za dobrej jakości cordurę z kamuflażem trzeba zapłacić równowartość 40-50 zł za 1 mb... Link to post Share on other sites
Bren Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Czy ktoś może mi podać różnice między bluzą oliwkową z MiwoL i MiwoP. Bo opisy i fotki wydają się bardzo zbliżone. Skąd tak duża podwyżka cen prawie całego asortymentu? Ze wzrostu kosztów pracy, energii elektrycznej, materiałów itd. A samochody i telewizory wbrew wszyskiemu tanieją. Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Czym, że tak powiem różni się to cudo: http://miwomilitary.pl/?p=8.419.B.-Z-KOL.-...3.MIWO-MILITARY od tego ze zdjęciem w "słoneczny dzień"? http://miwomilitary.pl/?p=8.419.B.-Z-KOL.-...3.MIWO-MILITARY Link to post Share on other sites
uzi43 Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Riddick, chyba dałeś dwa razy ten sam link ;) Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Rzeczywiście, oto właściwy: Czym się różni to: http://miwomilitary.pl/?p=8.503.BLUZA-ZE-S...8.MIWO-MILITARY od tego: http://miwomilitary.pl/?p=8.419.B.-Z-KOL.-...3.MIWO-MILITARY I czy wogóle mundury od miwo są coś warte? Link to post Share on other sites
brt Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Będzie organizer. W Baktrianach jest już nawet wszyta taśma samosczepna na niego. Jest Pani w stanie podać (mniej więcej) datę ukazania się organizera na stronie ? Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Riddick' date='13/1/2009, 01:20' post='935839']Rzeczywiście, oto właściwy: Czym się różni to: http://miwomilitary.pl/?p=8.503.BLUZA-ZE-S...8.MIWO-MILITARY od tego: http://miwomilitary.pl/?p=8.419.B.-Z-KOL.-...3.MIWO-MILITARY I czy wogóle mundury od miwo są coś warte? Tak, M2007 ma tylko jedną kieszeń "napoleońską", M2008 ma dwie. Co poza tym, nie wiem - mam tylko M2007. "Coś warte" - cóż, ja uważam, że tak ;) Sądząc po M2007, są bardzo wygodne i dobrze przemyślane. Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 (edited) Aczkolwiek osobiscie czepilbym sie rozmiarowki tych mundurow. Moim skromnym zdaniem nie do konca jest ona przemyslana. Co nie zmienia faktu ze mundur jest naprawde fajny. Edited January 13, 2009 by upadlyaniol2 Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Czy ktoś może mi podać różnice między bluzą oliwkową z MiwoL i MiwoP. Bo opisy i fotki wydają się bardzo zbliżone. A samochody i telewizory wbrew wszyskiemu tanieją. Niestety, ale nie wiem czym różni się bluza oliwkowa z MIWO L od bluzy oliwkowej z MIWO P, prawdopodobnie odcieniem koloru oliwkowego. Kolor naszej bluzy najbardziej przypomina kolor naszej cordury oliv drab. Samochody i telewizory w Polsce tanieją gdyż ich ceny są dostosowywane do cen np. w Niemczech lub innych krajach UE. Do niedawna (i chyba nawet jeszcze teraz) bardziej się opłacało kupować nowy samochód czy telewizor w Niemczech, Włoszech itp ( w zależności od marki) niż w Polsce. Klient kupował tam gdzie taniej. Efekt globalizacji. Porównanie całkowicie nietrafne. Jest Pani w stanie podać (mniej więcej) datę ukazania się organizera na stronie ? Właśnie dokonujemy w sklepie internetowym licznych zmian. Trudno jest mi w tej chwili podać dokładną datę. Jak wrzucimy organizer to poinformuje Panów na tym forum. Szelki Jacko zostały aktywowane na www.miwomilitary.pl. Jak obiecałam, w najbliższym czasie, oferta naszego sklepu przejdzie liczne przeobrażenia. Będzie coś dla tych co chcą tanio i dla tych co chcą bardzo profesjonalnie. Link to post Share on other sites
uzi43 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Ja mam jeszcze pytanie co do tych mundurów... M2007 na zdjęciach wygląda super, a M2008, jest bardzo jasny... Czy to tylko kwestia oświetlenia do zdjęcia, czy rzeczywiście jest taka różnica w odcieniach między nimi? Link to post Share on other sites
Sziptar Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Pani Renata twierdzi ze nie ma miedzy nimi roznicy. Mnie to nie przekonuje:) Było cos o tym pare stron wczesniej albo w jakims temacie o mundurach miwo. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Wiem, że temat ma powyżej 50 stron, ale kwestia koloru CB już była poruszana. Co prawda, Renata pisała, że taki będzie, ale jak widać sprawa przycichła. Link to post Share on other sites
Sziptar Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=56955 Link to post Share on other sites
Ari Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Podobno Multicam ma dojść do oferty Link to post Share on other sites
Bren Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Zamówiłem bluzę w kolorze oliwkowym. Zna ktoś skład matariału, bo na opisie w sklepie jest tylko jego nazwa? Czy zamierzacie robić konkurencję Catch22 i szyć mudnury dla marynarki w kolorze granatowym? Podobno Multicam ma dojść do oferty Na moje potrzeby wystarczy camo grom z Helikonu, ale każde działania rozszerzające ofertę sklepu, są cenne. Bardziej był bym zaintesrowany CB, bo wszystko bez kamuflażu wygląda bardziej cywilnie. A nie zawsze człowiek jest na wojnie lub w lesie. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Czy zamierzacie robić konkurencję Catch22 i szyć mudnury dla marynarki w kolorze granatowym? Coś Ci się Stefan popierniczyło... C22 wziął udział w projektowaniu wstępnej propozycji munduru dla MW i niczego szyć raczej nie będzie, bo ostateczne decyzje o kroju nowego munduru i tak leżą w gestii marynarki. Mogę natomiast potwierdzić, że mundur MW będzie w dużym stopniu podobny do propozycji wymienionej wyżej. Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Ari mam nadzieję że mowiąc multicam miałeś na myśli cordurę? Bo zapowiedzi munduru z suezu już byly. Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Hehe, ależ ja niczego nie produkuję... A to że mamy (Szaszłyk też) jakiś udział w tym jak będą wyglądać nowe rzeczy dla lądówki i MW to inna historia. Know-how to też towar. Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Przypominam, że ta cześć forum WMASG dotyczy MIWO MILITARY Lubliniec. Link to post Share on other sites
Bren Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Zostałem źle zrozumiany, więc zadam pytanie jeszcze raz. Czy Miwo planuje (nawet w odległej przyszłości) szycie mudnurów dla personelu technicznego (zamki w kieszeniach zamiast klapek, organizey w kieszeniach) w jednolitych kolorach: granatowy, czarny lub szary? Link to post Share on other sites
Ari Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Ari mam nadzieję że mowiąc multicam miałeś na myśli cordurę? Bo zapowiedzi munduru z suezu już byly. Chyba Cordure skoro ma byc oporzadzenie w MC Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Podział na produkty "Tańsze" i "Droższe" jest imo durny. Łatwiej się szukało czegoś w jednym spójnym dziale - teraz trzeba się zastanawiać czy dany produkt jest zakwalifikowany jak droższy/tańszy. Link to post Share on other sites
shellshock Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Zdecydowanie prościej byloby wprowadzenie podkategorii, do odpowiednich działów np. Kamizelki i podział, na "tańsze", "droższe", chociaż bardziej estetyczniej brzmiało by "przeszywane", "ryglowane", lub na odwrót. Dwie duże kategorie: "Produkty przeszywane" i "Produkty ryglowane", wyglądało by to wtedy mniej chaotycznie niż teraz. Takie drobne uwagi. Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Zgadzam się z Arafatem: "tanie" sprawia wrażenie, jakby oferowany tam sprzęt był pośledniejszej jakości. A chaos na stronie sklepu zrobił się straszliwy i nieczytelny. Link to post Share on other sites
Recommended Posts