MAJOR762 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 (edited) -wypada pin od bolt cactha; W mojej z najnowszej serii nie wypada. -kable są słabej jakości; Jak w każdej replice, nawet markowej. -psuje się selektor ognia; W Mkach też się psuje, nawet markowych, a jest to najczęściej spotykana replika. W M14 też bardzo zybko selektor pada. -mało miejsca na baterię w kolbie; Można zrobić więcej albo wsadzić Li-PO. Zrobienie miejsca w kolbie nie jest ani pracochłonne ani skomplikowane. -słabe połączenie kabli z silnikiem. Bzdura kompletna, jest takie jak w każdej innej replice - po chamsku przylutowane kable do styków silnika. Powiedzcie mi więc- czemu jest taka "dobra"? :) Nie jest dobra, nie kupuj, im mniej M14 tym lepiej. Edited December 20, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Mam pytanie czy można gdzieś dostać porywe do m14 metalową <to co przykrywa lufe i ma kolor czarny> bo w moim egzemptlarzu świeci sie jak psu jajca Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Pokrywę wystarczy lekko zmatować np papierem ściernym albo szmatką matującą, chyba że masz trochę farby lub lakieru matowego to można pomalować. Co do pokrywki z metalu, jest lekko nie koszer ale metal to metal w sumie http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1788 obecnie nie dostępna jak widać i droższa o jakieś 5-10 zł niż rok temu :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Ja tam nie wiem ale moja stockowa jest naprawdę ładna i matowa o bardzo fajnej fakturze matu. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 No to ja widocznie miałem pecha bo wygląda tragicznie, poza tym ja staram się stopniowo od ABS'ać moją 14 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 To z łożem możesz mieć problem ... :lol: ;) Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 (edited) No łoże planuje drewniane, mam znajomego stolarza, poza tym wymieniam łoże, tą pokrywe, osłone spustu i z zewnątrz już prawie abs'u nie ma W środku siedzi już łorzyskowana prowadnica PJ i spring m120 systemy, dokupuje dysze df, zestaw cylindra od guardera, batka life 3 cell'owe do kolby, precka i żyć nie umierać PS próbował ktos wszadzać silnik bez szczotkowy do 14? edit// literówki Edited December 24, 2009 by sharku17 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Po co chcesz wymieniać osłonę spustu (domyślam się że o kabłąk chodzi) i gdzie chcesz taką dorwać?? Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Nie no narazie półki jest to jej nie ruszam ale mam na mysli tylko to, że po wymianie tej pokrywy i łoża to na zwnątrz poza spustem i osłoną nie będzie już praktycznie ABS'u Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 (edited) Ja Ciebie bardzo przepraszam ale nie chcesz mi chyba powiedzieć że masz kabłąk spustu i spust z ABSu bo w to nie uwierzę :roll: Edited December 24, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Nie no racja jezyk spustowy to metal<chociaż nie wygląda> ale osłona jest na 100% plastykowa Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Weź drobny pilniczek i skrobnij lekko w mało widocznym miejscu, gwarantuję Ci że się zdziwisz jak polecą Ci opiłki metalu. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Kurde mam tą replikę od ponad roku i nie zauważyłem że mam spust i osłonę spustu z plastiku :o ciekawe co jeszcze odkryję :/ Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) Ludzie Wy macie spusty i osłony z plastiku?? 8-O To ja jestem jakiś szczęśliwy bo w oby moich M14 miałem te elementy metalowe. Edited December 25, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Major, to była ironia :) W tym karabinie tylko łoże i pokrywa lufy jest full plastic, reszta to ZnAl Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Napisałeś to w taki sposób że za cholerę nie dało się poznać że to ironia. Quote Link to post Share on other sites
Prawda Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Mam takie pytanko... Kupiłem sobie czasu swego używaną m14 po tuningu. Jestem z niej dumny i w ogóle, ale mam takie dwa mankamenty, które niestety psują mi efekt pełni radości z jej posiadania, a mianowicie: bolt catch się psuje, nie zatrzymuje się w odpowiednim miejscu, a jak już się zablokuje to nie da się go tym kabłąkiem zwalniającym... zwolnić (przy naciąganiu sprężyna strasznie "jęczy", może to coś z nią?). I drugi mankament, czyli trzeszczące body z przodu repliki. Macie może na to jakiś patent. Przyjaciel proponuje sylikon/taśmę izolacyjną w szczeliny. Proszę o jakieś porady :) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 To są niestety typowe wady tej m14 :) Na zamek często, lecz nie zawsze działa smar jakiś. Na trzeszczące łoże nie znam sposobu, chyba jednym będzie nie ściskać go za mocno :) PS Major ironia chyba na tym polega :D Quote Link to post Share on other sites
Kierqu Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Witam ja mam pytanie jak z zasięgiem i mocą w standardzie takiej kupionej prosto od taiwanu? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Jezu, gdzie jest Mod ... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kierqu Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) aha widzę, że nawet nie można zapytać... Złamałem regulamin gdzieś?? Dzięki bardzo pomogła mi Twoja odpowiedz nadajesz się na moda... Edited December 26, 2009 by Kierqu Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 A ty na debila roku.... człowieku... cały temat o tym jest. Quote Link to post Share on other sites
Kierqu Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Nie wiem czemu naskoczyliście na mnie ale cóż. Przeczytałem to wszystko i dowiedziałem się za dużo. Sporo rozmów było na inny temat a nie o osiągach repliki wyjętej prosto z pudełka. Zadać pytania tu już nie można. Nie ma co trzeba czytać jeszcze raz bo odpowiedzieć nie mogą... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) A to dziwne bo temat osiągów jest poruszany od początku kilkanaście razy w tym temacie, i nie próbuj wymyślać że nie bo śledzę temat od początku strona po stronie i wiem że było o tym wiele razy. A jeśli nie potrafiłeś tego znaleźć to cofnij się do podstawówki i wróć do ćwiczeń z czytania ze zrozumieniem. Edited December 26, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Kierqu przeczytaj pierwsze 5 stron tam masz o zasięgu stocka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts