SaperPL Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Ktoś się pofatyguje? Potrzebne mi są wymiary tych pinów i cześci co jest w bipodzie tej ze znalu. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Jak ktos moze ci pomoc to pomoze. Ja narzedzi do tego nie mam by to zwymiarowac Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Czyli mam rozumiec ze nikt nie miał czasu od ponad 2 tygodni, nie ma czasu i nie będzie miał czasu, ani napewno nikt nie ma chociażby linijki aby zwymiarować te części. Moi mili proszę kolejny raz czy mogłby sie ktos pofatygowac i zwymiarować piny i tą część z szitmetalu co jest w bipodzie? Z góry dziękuję za poświęcenie mi tych długich i pracochłonnych 5 minut. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 SaperPL, tak mnie zachęciłeś do pomocy, że aż mi się podeszwy w butach popaliły jak biegłem do repliki żeby z wymiarować Ci te części. Jeszcze raz dla jasności, skoro jeszcze nie dotarło: jak ktoś będzie chciał to Ci pomoże, jak nie to nie. I ile być tu nie marudził, ile byś tu tych swoich "uprzejmych" próśb nie na wypisywał, to nie zmieni to faktu że najwidoczniej nikomu się nie chce albo nikt nie ma możliwości. Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 No ok ale to jest jakiś problem kurde bierzesz miarke w ręke albo nawet linijke wyciagsz jeden pin wyciagasz ta czesc i wymiarujesz obie wkładasz do repliki i wszyscy zadowoleni. To jest góra 5 min roboty. Jakbym miał wymairy to bym wam dorabiał te piny ale jesli nie chcecie to nie... Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 "albo nikt nie ma możliwości" Co masz na myśli? Nikt nie ma linijki? Czy nikt nie umie zmierzyć paru wymiarów? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Weź koleś da sobie na wstrzymanie. Jak byś chciał to nawet ze zdjęć z neta można zwymiarować element,ale nie ty wybrałeś najniższą linię oporu i ględzisz to już kilka dni. Quote Link to post Share on other sites
krisc Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Panowie pozwolą że się wtracę. Może niezbyt się znam , ale schowałem boxa na 2,5k kulek do ostrego boxa na 100 naboi bo irytowaly mnie jego rozmiary . Zabija lansem, ale pojemność spadła do około 400 kulek . Co do schowania tam hi-capa to myślę że głównym problemem byłoby doprowadzenie kulek do komory (odpowiednia długość rurki przedewszystkim), do pokrętła wystarczyłoby zrobić obszyty otwór przyklejony do spodu maga, by pokrętło było zawsze dostępne , czyż nie ? aj datowy fail , skucha, nie ważne Edited June 17, 2012 by krisc Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Moze za bardzo was mecze i sie irytuje ale wiesz o co chodzi. A jak z neta zwymiarowc skoro nie wiadomo w jakiej skali jest zdjecie? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 (edited) SaperPL - nie ośmieszaj się. Jak naprawdę nie wiesz jak to zrobić to zapytaj swojej nauczycielki od matematyki o korepetycje z geometrii. Poza tym brak możliwości nie oznacza że ktoś nie ma linijki tylko może nie mieć tych części. Trudno było pomyśleć o takiej możliwości, nie? Krisc - jak się trochę tego boxa jeszcze potnie uzyska się ok 1000-1200 kulek pojemności. Edited June 20, 2012 by FRAGER Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Cześć. Dostałem dziś M249 mk1. Mam problem- karabin ma strasznie słabe osiągi. Moim zdaniem jest to coś z komorą / gumką. Kulki lecą na ok 30 m i drastycznie lecą w dół. Nawet na hopku ustawionym na max nie ma rewelacji. Sporo nad tym siedziałem, raz udało mi się wystrzelić kulkę tak jak powinno być tzn dużo większy zasięg. Nie wiem dokładnie ale może to wina kołnierza ? Mam standardową komorę, gumka to prawdopodobnie shs biała. Dystanser też wydaje się dziwny. przy przekręcaniu gnie się i blokuje. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Standardowe gumki nie pasują do komór A&K/P&J, hopek prawdopodobnie jest przyczyną. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Ok, dzięki. Jaką gumkę wybrać ? Czy może jest jakiś sposób na przerobienie tej gumki ? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Spróbuj przyciąć, oryginalna gumka nie ma kołnierza. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 kup sobie dobrą komorę CA i używaj gumek od CA i to jest najlepsze rozwiązanie Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Gecko- przycinać tuż za kołnierzem ? Nie mam odniesienia, dlatego pytam. Dante- Gdybym miał kase to bym kupił :) na razie muszę się pomęczyć. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 słuchaj, to jest 110zł a bawić się z gumkami możesz długo, do tego zniechęcisz się minimi mającym zasięg 30 metrów :) Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Tak, wiem. Ale naprawdę nie mam kasy :/ ( motor dużo wchłonął ). Zabawię się z przycinaniem puki co i zobaczę czy to coś pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Zmieni, będziesz miał przyciętą gumkę... Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Zmień gumkę na stokową do m249 a&k - komora jest zrobiona pod tą gumkę. Po wymianie gumki na coś innego niż A&K trzeba bawić się w docinki by się nie zawijała. Lepszym rozwiązaniem jest kupno komory CA249 oraz dyszy pasującej do tej komory. Sorry batory ale tanio-szybko-dobrze nie istnieje. Quote Link to post Share on other sites
Pitersen Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Witam. Planuję kupić tą oto replikę : http://www.taiwangun.com/karabiny-maszynowe/pj249-para-wersja-iraq.html . Przerzucam sie na ten karabin z AK-74SU od PJ również kupionego w tym sklepie. Czy ten KM jest wart swojej ceny? Czy jest w nim jakaś część warta od razu do wymiany, jeśli tak to prosiłbym o wymienienie tychże części. Chcę kupić replikę która będzie mi służyć lata tak jak moje AKSU. Pozdrawiam . Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) Komora hopka i kable są do wymiany od razu, a reszta zależy od tego co chesz osiągnąć. Edited September 30, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Ja ci powiem że gdybym miał obecną wiedzę to zamiast PJ kupiłbym classica. W ogólnym rozrachunku różnica w cenie jest śmieszna Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Ma ktoś z Was może ten twór zwany "mk46" od PJ? Jak z wykonaniem zewnętrznym? Ogółem czy "minimi" od PJ jest warta swojej ceny? 1400zł jak dla mnie to nie mała kwota... Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Pj lata sluzyc nie będzie, Jedynym słusznym wyjściem jeśli chcesz replikę używać lata jest CA. Na allegro ostatnio widziałem coś ciekawego za 1500zł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts