FRAGER Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Mikrofon na jacka podłączony powodował ciągłe podkręcanie czy to na położeniu off czy też SC. Wywaliłem mikrofon który był na końcu i teraz przy naciśnięciu spustu podkręca kulki. Tam masz trzy położenia przełącznika, OFF, SC raz AUTO. Chyba na OFF i SC powinno kręcić po podłączeniu kabelka. Jeśli nie kręciło to miałeś coś zwalone w elektronice lub z kabelkiem. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Myślę, że kolega podłączył "mikrofon na jacka" i to był jego błąd ;) Quote Link to post Share on other sites
MomX Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Kręci na OFF i SC po tym jak wywaliłem mikrofon z kabla na jacka i podłączyłem kabelki tak że po naciśnięciu spustu się stykają . Jest dobrze tylko przeszkadza mi jack wystający pod boxem , który utrudnia strzelanie z ziemi , wstawię wtyczkę jack z 90* zgięciem i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Ja proponuję coś lepszego: Otwierasz magazynek i wyjmujesz całe bebechy. Odkręcasz płytkę z elektroniką i wyrzucasz ją do śmieci. Do magazynka ciągniesz + i - z repliki (ten + , który idzie między spustem a silnikiem) Montujesz układ: http://mirley.firlej.org/files/UNMZ_3_Schemat.gif (na IN dajesz + i - z repliki , na OUT dajesz silnik) Voila! Masz niezawodne podkręcanie kulek ze spustem bez własnego zasilania magazynka. Jedyny minus to dwa dodatkowe przewody do maga. Sprawdzone i działa. Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Witam! Mam takie pytanie (prosze o wypowiedz posiadaczy pj-tek i a&k): Która replika jest lepsza pod względem wykonania jak i osiągów m249 mkII firmy pj czy m249 mkII firmy a&k? Odpowiedź nie musi być jakaś obszerna wystarczy pare za i przeciw. Z góry dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Przeczytaj kilka pierwszych stron tego tematu i znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Witam! Mam takie pytanie (prosze o wypowiedz posiadaczy pj-tek i a&k): Która replika jest lepsza pod względem wykonania jak i osiągów m249 mkII firmy pj czy m249 mkII firmy a&k? Odpowiedź nie musi być jakaś obszerna wystarczy pare za i przeciw. Z góry dzięki i pozdrawiam P&J to rebrand A&K z chyba innym zestawem cylindra i innym silnikiem. Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Pytanko ja mam. Wydaję mi się, że muszę mocniej na spust naciskać, czy jest to oznaka dogorywającego mikrostyku? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 W spuście masz taką śrubkę, która dociska blaszkę kostki stykowej kiedy przyciskasz spust - ta śrubka jest regulowana. Jka nie to, to wyjmij kostkę i oceń ;) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Nie prościej odłączyć zespół spustu i sprawdzić bez kostki jak chodzi? Może po prosty jest tam syf. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Ogólnie zespół spustu chodzi normalnie. Ostatnio chwyt mi się odkręcił i go poprawiałem. Może coś zwaliłem na tej płaszczyźnie. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 montuj zespół spustu na naciśniętym spuście. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Ale ja po prostu odkręciłem go i przykręciłem. Przez część strzelanki było wszystko ok i nagle musiałem troszkę mocniej przyduszać spust, przed strzelanka miałem nawet zacinkę spustu. Wyjął i włożyłem GB i spust postanowił się odciąć. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 syf, albo spust sie poluzowal i blaszka nie jest dociskana tak jak powinna, rozbierz i sprawdz ponownie. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Gloomer, podjechać po robocie? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Byłbym wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Na końcu rączki przeładowania, od środka jest taki mały element, trzymający się na 2 śrubkach, który jest przymocowany do tego drutu na GB. Wie gdzie to dostać? Wiece, gdzie można kupić również muszkę? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Na końcu rączki przeładowania, od środka jest taki mały element, trzymający się na 2 śrubkach, który jest przymocowany do tego drutu na GB. Wie gdzie to dostać? Wiece, gdzie można kupić również muszkę? nowe bywają na airsoftglobal.com ehobbyasia.com uncompany.com Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Jak sądzicie czy taka batka wejdze w kolbe od mkII? gunfire.pl/product-pol-1152197626-Akumulator-9-6V-5000mAh-3-modulowy.html Jak by co dopiero sie zastanawiam nad kupnem i nigdy nie mialem w reku ale sie natknąłem na cos takiego:-) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Wejdzie,ale ta batka to szajs. Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Czemu tak sądzisz? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Po pierwsze to intelect ,a ich jakość jest mocno wątpliwa, po drugie moim zdaniem 9,6v to za mało jak do m249,po trzecie cena jest kosmiczna. Za nie wiele więcej będziesz miał imax B6 i jakieś lipo turnigy. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) 9,6V faktycznie mało jak na rozpylanie. Ja mam 12V na standardowym silniku i cudów nie ma. Swoją drogą poszukuję nietypowej części - osłony gniazda magazynka (tej metalowej części, która pozwala na blokowanie maga w gnieździe i jego wyjęcie). Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się złamać tę część odpowiadającą właśnie za wyjmowanie maga. Edited June 4, 2012 by woma Quote Link to post Share on other sites
SaperPL Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Może ktoś zrobić zdjęcie i zwymiarować piny które są potrzebne w replice i tę część w bipodzie co jest ze znalu i czesto sie łamię bo w szkole mam tokarke do bym zobaczył czy dam radę coś zdziałać:) Może ktoś zrobić zdjęcie i zwymiarować piny które są potrzebne w replice i tę część w bipodzie co jest ze znalu i czesto sie łamię bo w szkole mam tokarke do bym zobaczył czy dam radę coś zdziałać:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts