Kapso Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Przycięta sprężyna od AEGa? Dokładnie :) wpadłem na to chwilę po napisaniu posta. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 może byc za dużej średnicy. Kup sprezyne dociskową komory od g36. będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Używam przyciętej od AEG'a i wszystko działa bez zarzutu, ale warto wiedzieć, dziękuję. Teraz inne pytanie. Ma ktoś pomysł jak doczepić prowadnicę z M4 do m249? Mam kolbę z MK1 i zależałoby mi na tym abym mógł to wykonać w miarę nieinwazyjnie, aby była możliwość zmiany kolby. Jakieś fotki mile widziane(niekoniecznie wykonane metodą nieinwazyjną :icon_wink: ) EDIT: Jakby ktoś miał ten sam problem o którym pisałem wyżej: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 mam kolbe para na sprzedaż jak coś ;) jak interesi to PW skrobnij, any knows about: http://azteko.pl/aluminiowa-komora-hop-up-dysza-do-replik-m249-cnc-p-8311.html ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Na gunfire te komory zeszły jak ciepłe bułeczki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 No własnie widze i były za nie całe 110zł. Azteko walnęło cenę monopolisty :/ Nie ładnie. A cos wiecej na temat tych komór ? Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 (edited) Skoro tak się rozeszły, to mógłby ktoś komentarz dać... Zwłaszcza jak to wypada na tle CA :icon_smile: Edit: Staram się sięgnąć do źródła i wrzuciłem temat na czeskim forum :D Edited May 20, 2014 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Ehhh nie mogę już edytować. Poniżej link do mojego tematu na airsoft-forum.cz: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=115&t=17812 Jak widać, nie jest idealnie, ale nie jest też źle. W ich sklepie firmowych komora kosztuje ok 89 złotych. Co powiecie na palec w oko polskim monopolistom i zamówić grupowo bez pośredników ?:) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Wazne aby podawała kulki i nie robiła rozrzutu fps. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Skoro ta komora lepsza od CA nie jest to nie jest dla mnie alternatywą, Komory CA są dostępne niemal od ręki, istnieją też lepsze zamienniki w podobnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Gdzie masz komore CA dostepna od reki :) ? Albo jakieś inne alternatywy? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Na globalu są dostępne od ręki, przesyłka idzie do 10dni. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 To dopiero jedna opinia, dobrze było by poznać co inni myślą o tych komorach. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Miśki! Otóż, rozwaliła mi się ta część w boxie i po złożeniu na "chybił-trafił" dalej nie działa. Jakieś sugestie, jak to trzeba złożyć, żeby działało ?:) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 powiem tak: wywaliłem płytke ta sterująca i polutowałem kable bezpośrednio do włącznika i działa wszystko, tylko troche inaczej ;) wieczorem moge porobic foty i opis. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Hej mam pytanie czy może ktoś z was montował w swoim m249 taki dwójnóg jak na fotce http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Improved_M249_Machine_Gun.jpg Czy ktoś już robi jego replikę asg a może ostry odpowiednik ściagać ;) Drugie pytanie, czym pomalować to cześć pod muszką ram gdzie wchodzi regulator gazowy teak żeby to wyglądało jak w ostrym odpowiedniku ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Nie ma kopii tytanowego bipoda do m249 ani ulepszonego ( poprawionego ) do m249. Zostają tylko oryginalne które tanie nie są. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Próbował ktoś zrobić R Hopa w m249? Zastanawiam się czy poprawi osiągi, bo jeśli tak to nie ma co płakać nad standardową gumką i wystarczy zrobić modyfikacje HU ;) Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 (edited) Jakieś 2-3 tygodnie temu na komisie ktoś się chwalił posiadaniem dwójnogu od ostrego R-hop wymaga wiele cięższych kulek, także w m249 to tylko opcja dla bogaczy ;) Edited May 21, 2014 by Kapso Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 W guglu są informacje że R-hop daje coś w m249 ale z racji pionowego dystansera nie uzyskujesz aż takich efektów jak w m4 itp. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Jest jeszcze mala modyfikacja komory hu pod rhopa robiona przez hunterseekera. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 No waga kulek i fps to bardziej teoretyka, bo w praktyce r hop może działać równie dobrze. Pytałem z myślą, że ktoś już próbował i może powiedzieć czy w krowie też zadziała ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Może zadziała, tylko po co kombinować skoro na standardowym układzie może fajnie postrzelać. W teamowej śwince, katowanej 4 lata, jest wsadzone sp130 guardera (wymieniane raz do roku), komora ca, guma g&g i lufka 380mm z kwa - jest na tym 470fps i zasięg skuteczny w klęczącego na 80m (zmierzony na wielu imprezach, m.in, na basrze 6 gdzie były tabliczki). Na lipo 11.1 turnigy 30-50c i mosfecie, rof jest odstraszający. Kule sypiemy 0,28g, zwykle g&g ale ładnie śmigają również te nowe rocketsy platinium 0,28g (na bw6 poszły 2 worki). Mechanizm z boxa przycięty i wstawiony w szmatę z ostrego (opisałem to i obfociłem w jakimś temacie), jest dużo wygodniejszy niż pudło stockowe. Poza tym z czystym sercem mogę polecić tłoki ultimate (niebieski i czerwony) - wytrzymały 40tys kulek, padły niebieski przy zacince; oraz niebieskiej p&j ze stalową szczęką - ten mieli teraz 20 tys kulek i nie ma znaków zużycia. co do zawieszenia, to sprawdziło się robione przez MTG, część na ramię jest na taśmach 80mm, bardzo fajnie sprawuje się system szybkiej regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Furman1 Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Mam taki problem w moim m249 mk1 od PJ. Magazynek włożony, suwak na magazynku na auto, naciskam spust, replika strzela, a kulki nie lecą. Macie może jakieś pomysły, co jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Obrócona komora ? Zacinka w boxie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts