killa Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 (edited) Extremalne kalibry swoją drogą, ale Desert Eagle wciąż potrafi zaskoczyć: i jeszcze ciekawostka: Edited November 14, 2007 by killa Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Poszukajcie sobie na YT hasła .700 Nitro Express ;) Albo samo nitro express ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Jak już pokazujemy takie filmy to może to: http://www.smog.pl/wideo/14134/nie_wziela_pod_uwage_odrzutu/ Dla mnie nie śmieszne ale wydaje mi się że jak by ten facet nie stanął za nią to jej głowa nie zablokowała się o niego i tym samym luneta nie uderzyła by jej. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Baba po prostu nie potrafi strzelać a nikt jej nie wytłumaczył jak to zrobić. Gdyby się poprawnie złożyła nic by się jej stało, luneta była zamocowana bardzo daleko. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Masz racje Foka i się nie spieram aleee... Jak by koleś nie podszedł to by w czółko nie dostała. Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 O bosz. nie patrzyłem na nicki i dopiero kapnąłem się że ten awatar to Foka. :) Anyway... czy w związku z tym że lufa tego guna jest dużo krótsza niż karabinu .50, odrzut z niej będzie stosunkowo mniejszy (pomijając różnice mas)? Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 nie , w przypadku broni z gwintowaną lufą jeśli skrócisz lufę zwiększysz odrzut....jednakże jak jest w broni gładkolufowej nie jestem pewien...ale chyba tak samo Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 A to nie jest tak że odrzut jest w zasadzie taki sam tylko krótsza - lżejsza lufa mniej go kompensuje ? Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Co do 700 Nitro to BYDLE ma około 12300 Juli energii na wylocie, według opisu w "Broni i Amunicji" trafienie z TEGO porównać można do jednoczesnego trafienia 11 pociskami z AK 47. A Średnica lufy jak w dubeltówce kurde tym można odstrzelić głowę przy samej d.... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 W tym filmiku "nie wzięła pod uwagę odrzutu" najgłupszy jest ten co dał jej strzelać. Przecież widać na kilometr, że nikt jej nie pokazał jak się prawidłowo złożyć! Oby wśród nas takich ludzi nie było... Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Wystarczy zobaczyć jak opierała się stopka kolby i wszystko jest jasne... :wink: Swoją drogą te filmy z wypadkami jako główne ofiary odrzutu pokazują kobiety, co może nasuwać mylny wniosek, że do poradzenia sobie z odrzutem trzeba siły i masy. Kiedyś podczas wypadu ze znajomymi na strzelnicę moja dziewczyna strzelała z Breneki i widziałem na własne oczy jak ważące niewiele ponad 50 kg drobne dziewczątko radzi sobie bez problemu ze skutkami odrzutu. No ale ona dostała odpowiednie instrukcje i pilnowaliśmy, aby ich przestrzegała. Tylko, choć radziła sobie świetnie, po oddaniu 2 strzałów powiedziała, że już nigdy więcej... ;-) Edited January 27, 2008 by Inferno Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Swoją drogą te filmy z wypadkami jako główne ofiary odrzutu pokazują kobiety, co może nasuwać mylny wniosek, że do poradzenia sobie z odrzutem trzeba siły i masy.Nie przesadzaj, jest też wiele filmów z facetami.Że z kobietami więcej? Tak, bo więcej kobiet nie potrafi się posługiwać bronią niż facetów. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Nie przesadzaj, jest też wiele filmów z facetami. Wiem, sam takie oglądałem. Jednak dwa zamieszczone tutaj pokazywały kobiety, więc mój post to taki 'prolepsis' w związki z tym faktem. ;) Że z kobietami więcej? Tak, bo więcej kobiet nie potrafi się posługiwać bronią niż facetów. Cytując miłościwie panującego nam prezydenta, to jest akurat oczywista oczywistość. 8) Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Co do 700 Nitro to BYDLE ma około 12300 Juli energii na wylocie, według opisu w "Broni i Amunicji" trafienie z TEGO porównać można do jednoczesnego trafienia 11 pociskami z AK 47. A Średnica lufy jak w dubeltówce kurde tym można odstrzelić głowę przy samej d.... icon_twisted.gif wafel z pociskami od AK...tych 11 pocisków o których mowa to pociski 7,62x51mm NATO :killer: :-F a tak przy okazji... .700NE ma współczynnik TKO 202 a pocisk NATOwski ma "zaledwie" 19... Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Polecam jednak pamiętać, że amunicja wojskowa służy jednak bardziej do przebijania, zaś w mniejszym stopniu do rażenia celów żywych, poza tym zgodnie z układami międzynarodowymi musi być pełnopłaszczowa. To wszystko powoduje taki, a nie inny współczynnik mocy obalającej. Quote Link to post Share on other sites
624351 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 .50BMG mimo że ma mniejszą średnicę[ale jest dłuższy] od .700 nitro express, ma za to większą energię. Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 mg34 a nie 7,62x39?? Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Ten arab strzelał z broni kalibru .700 nitro express macie tu inny film Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) Rewolwery i jednostrzałowe pistolety dużego kalibru są dość popularną bronią myśliwską w Stanach Zjednoczonych. Uprzedzając pytania : tak w tym kraju można polować z bronią "ręczną" jak równieŻ z łukiem, kuszą, i bronią odprzodową jak równieŻ z włócznią. Co kraj to obyczaj. ps Rosyjska firma Bajkał produkuje na zamówienie dla amerykańskich myśliwych strzelbę gładkolufową w kalibrze wagomiarowym 4 (zwykła "pompka" to 12) Naważka śrutu do tego potworka to ponad 160 gram, dlatego też nazywają ją łamaczem obojczyków. Edited July 31, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Arend, jaka to średnica nie orientujesz się? Bo nie chce mi sie liczyć... Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 1, 2008 Author Report Share Posted August 1, 2008 W tym przypadku 23 mm, bo takie jest rosyjskie oznaczenie strzelby KS-23 ;) Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Bo nie chce mi sie liczyć... A jak by Ci się chciało to jakbyś to policzył? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 obliczył bym jaką średnicę ma kula o masie 1/4 funta ołowiu. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 4, 2008 Author Report Share Posted August 4, 2008 A może po prostu wystarczy zerknąć tutaj? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts